Zápas - mládež 10. 03. 2017, Martin Stříbrný, Martin Voltr

Litvínovští si v Hradci vybojovali třetí zápas! Rozhodne se v neděli

H r a d e c K r á l o v é - Mladší dorostenci Litvínova po středeční porážce na domácím ledě odjížděli do Hradce s vědomím, že prohra znamená definitivní konec sezony. V utkání s Mountfieldem ale předvedli skvělý výkon, který ještě lepším výkonem podpořil brankář Lukáš Klika a po vítězství 2:0 vezou z Hradce důležité vítězství. O postupujícím do semifinále tak rozhodne třetí, rozhodující zápas, který bude zahájen v neděli přesně ve 13:30!

ČF2, 10.03.2017
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
0 2
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vacek – Pelda, Řehák, Junek, Naar, Janoušek, Perička, Heligr, Bieniek – Daniel Šedivý, Hynek, Soukup, Kašpar, V. Síla, Müller, Jušta, Záliš, Janda, Morong, Poppel.

  • Sestava hostů

    Klika – Jonák, Kroupa, Baláž, Kitzberger, Háva, Najman, Miškovič, Žítek – Fišer, Bartoš, Jindra, Limanovský, Stehlík, Berka, Jouza, Nikl, Beran, Kysela, Šarlinger, Myšák.


Reportáž

Litvínov šel zaslouženě do vedení

5 zápasů – 52 branek. Taková byla celková letošní bilance mezi Hradcem a Litvínovem před druhou čtvrtfinálovou bitvou, její úvodní část tentokrát nabídla jen jednu radost. O tu se postarali hosté, kteří po rozháranějším začátku převzali otěže hry do svých rukou. Několik šancí jim ještě Denis Vacek chytil, jenže pak přišlo první vyloučení a litvínovský trest. V 11. minutě našel Jouza z rohu pásma Vojtěcha Jonáka, který otevřel skóre – 0:1.

Domácí mladíci pak přidali na tempu, po gólu volalo přečíslení Jandy s Morongem, to však první jmenovaný řešil jen střelou z velkého úhlu. Na druhé straně hrozil nejlepší střelec extraligy Jan Myšák – v úniku ho zastavil Vacek, ve druhé přesilovce tečoval kotouč jen pár čísel vedle tyčky. Lvi ovšem mohli v oslabení taky udeřit, po chybě gólmana scházel kousek Kašparově otočce kolem branky. Vyrovnání nepřinesla ani první početní výhoda Mountfieldu, v níž nebezpečně kombinovala „stará známá“ formace Poppel – Morong – Síla.

Myšákův brejk zdvojnásobil hradeckou ztrátu

Vyjít to mohlo brzo po přestávce. Druhý útok domácích už dostrkal puk do branky, jenže podle rozhodčího až příliš důrazně. Hra v celé druhé třetině se rychle stěhovala ze strany na stranu, hosté pak dorovnali počet vyloučení a Hradci nabídli velkou možnost. Morongovu střelu ale Klika skvěle vyrazil, Síla byl v další situaci moc blízko ke gólmanovi.

Naopak Severočeši, kteří byli ve hře pět na pět také velmi nebezpeční, svou možnost využili. Jan Myšák předvedl rychlé nohy, dostal se kolem obránce a pak procedil puk skrz Vackovou výstrojí. Martin Janda ho vytahoval už zpoza brankové čáry – 0:2. Na druhé straně byla i nadále nejvíc vidět elitní lajna, jenže té prostě nebylo přáno. Morong nejdřív promáchl před odkrytou brankou, pak nenarýsoval přesný pas na volného Sílu a aby to bylo kompletní, skvělý Lukáš Klika zastavil i přečíslení zakončené Petrem Popplem.

Klika měl kliku i kvalitu

Střelecký poměr v první a druhé třetině i tak vyzněl pro Litvínov. Pak hosté dobře věděli, že mají nahráno, a nemuseli se nikam tlačit. Snaha hradeckých barev byla po většinu času spíše platonická, výjimkou byla tutovka Vojtěcha Záliše, jenž zakončil mimo. Litvínov čekal na protiútoky, v jednom takovém přestřelil branku Berka, proti Jindrovi zasáhl Denis Vacek.

Svěřenci Petra Luštince se v závěru mocně tlačili do branky a nebylo divu, že z toho plynula i jedna velká mela. Dvě minuty před koncem přišla očekávaná power-play, jenže Hradečtí by nedali gól ani do půlnoci. Jakmile Klika pochytal i zbytky jejich nadějí, nadvakrát mohl přidat pojistku do prázdné brány Šarlinger, nicméně obětavý Martin Janda to nedovolil. Lvi teď potřebují vyléčit šrámy, v neděli si na litvínovském ledě vzpomenout na výkon z prvního utkání série a urvat postup!

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): První utkání jsme neodehráli dobře, ale pro kluky to byla první zkušenost, jak se hraje play off. Do Hradce jsme přijeli s velkým odhodláním, abychom sérii vrátili zase zpátky do Litvínova. Musím říct, že kluci hráli na hranici sebeobětování, udělali pro to všechno a myslím, že jsme zaslouženě sérii prodloužili. Výhra 2:0 je výsledkem práce celého týmu, všichni hráči k tomu přistoupili dobře. Že gólman předvedl velmi dobrý výkon, je odrazem hry celého mužstva, kluci skákali do střel a hráli zodpovědně. Třetí zápas rozhodne možná i trochu štěstí, jak už to v play off bývá, a hlavně ten přístup hráčů.


Fanshop