Zápasy 12. 09. 2017, Redakce

Znovu čisté konto! Verva skolila Hradec

Výkon brankáře Michaela Petráska byl znovu základem litvínovského úspěchu. Tým zlomil odpor Mountfieldu v přesilovce a dvakrát se trefil při power play

3. kolo, 12.09.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
3 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Dietz, Sørvik – Kubát, Gula – Baránek, Sklenička – Doudera – Lukeš, Hübl, Jánský – Černý, Hanzl, Nicholls – Trávníček (C), Gerhát, Hořava – Doležal, Válek, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Sedláček – Gregorc, Cibulskis - Graňák, Pavlík - Vydarený, Pláněk - Rosandić – Šimánek, Džerinš, Köhler - Červený, Koukal, Jarůšek - Vopelka, Kukumberg, Bednář (C) - Miškář, Zigo, Dvořák. Připraven Pavelka. Trenéři Sýkora, Hynek, T. Martinec


Reportáž

Třetí mistrovský zápas Vervy v nové sezóně, poprvé vynucená změna v sestavě: nemocného Pilaře nahradil Sklenička. Hosté po dvou porážkách pozměnili sestavu výrazněji.

První část byla vyrovnaná a gólových šancí nabídla poskrovnu. Po 61 vteřinách odejel pykat na dvě minuty Kubát a v přesilovce Červený nebezpečně tečoval od modré. Na Petráska si nepřišel.

Na druhé straně byl vyloučen Koukal, Nicholls netrefil dobře puk a Kubát pálil pár metrů za modrou nepřesně. V polovině třetiny pěkně zakombinovali Kubát s Černým, koncovce chyběla větší razance. Vzápětí dvě rány za sebou od Ziga, hlavně ta dorážející byla nebezpečná.

Pak už jen Baránek v 18. minutě zahrozil od modré čáry přízemní ranou, jeho spoluhráči se k dorážce nedostali a první část tak skončila bez branek.

Druhou část začali lépe domácí, Hanzl po Nichollsově přihrávce švihl pukem vedle. Hned na to se tísněný Červený dostal hodně blízko před Petráska, ale nic nepřineslo ani Köhlerovo vyloučení ve 24. minutě. Po přesilovce Lukeš zblízka zametl puk na branku, Sedláček kryl.

Pak se krátce po sobě provinili Cibulskis a Trávníček, ve 32. minutě ještě Baránek. Obrany ale až do přestávky dominovaly.

Třetí část rozhodla. A v ní přesilovka. Litvínov postupně přidával. Ve 49. minutě hosté špatně střídali. Bednář zachytil puk u střídačky, pak dlouho protestoval a nakonec právě on odpykal trest. Ten ještě Hradec ubránil, ale Bednářova vysoká hůl už byla hostům osudná. Sorvik od modré oživil minulou sezónu, 1:0.

Černý se provinil stejně jako Bednář a v 54. minutě musel ven na čtyři minuty. Verváci to zvládli, hostům chyběl před brankou důraz, šikovnost, klid.

Konečný výsledek byl pro ně až krutý, zaplatili však za opakovanou hru bez gólmana. Nejprve se při hře vabank trefil Černý a oplatil tak spoluhráčům předchozí pomoc při dlouhém oslabení, poté zacílil ještě Trávníček.

V neděli v Litvínově na Olomouc!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Očekávali jsme, že soupeř přijede s cílem zlomit své porážky a vyhrát. Zlepšenou defenzívu po utkání v Plzni jsme potvrdili i dnes, jsme za to rádi. Poradili jsme si se silným a agresivním soupeřem a nepustili ho do mnoha šancí. Vyrovnané utkání, nám se povedla přesilovka, to byl rozdíl. I díky skvělému Michaelu Petráskovi jsme ubránili to oslabení v závěru a vyhráli, takže jsme spokojení."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Tomáš Martinec: "Jeli jsme sem s pokorou, chtěli jsme to tady zlomit a nastartovat sezónu, přestože Litvínov doma body moc nerozdává. Do zápasu jsme vstoupili dobře, podali jsme celkově lepší, týmovější, bojovnější a soudržnější výkon než doma s Brnem, ale naše produktivita, střelecká nemohoucnost, bohužel rozhoduje o výsledcích utkání. Rozhodla přesilovka domácích, nám přesilovky zatím nefungují. Pak jsme dostali dva góly už při hře vabank."