Zápasy 29. 09. 2017, Redakce, foto: J. Jindra

V Boleslavi rozhodla už první třetina

Domácí v úvodním dějství získali dvougólový náskok a nikdo z hostů na to nedokázal brankově zareagovat.

8. kolo, 29.09.2017, Škoenergo Aréna, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
2 0
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Maxwell – Eminger, Hanzlík (C), Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka, Knot – Lenc, Holík, Musil – Valský, Knotek, Urban – Orsava, Žejdl, Klepiš – Procházka, Najman, Pacovský. Připraven Růžička. Trenéři Augusta, Ujčík, Žabka

  • Sestava hostů

    Petrásek – Baránek, Sørvik – Doudera, Gula – Dietz, Pilař – Sklenička – Lukeš, Nejezchleb, Jánský – Černý, Hanzl, Matoušek – Trávníček (C), Válek, Jurčík – Doležal, Jícha, Hořava. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Bez pěti hráčů, kteří chyběli ze zdravotních důvodů (Kubát a Hübl zranění, Gerhát zdravotní potíže, Nicholls nemoc, Havlíček zranění) nastoupila Verva ve středních Čechách. Do sestavy se vrátil po zranění Doležal, poprvé chyběl v Třinci zraněný Hübl. K premiéře vyjel jeden z nejlepších střelců extraligy juniorů Josef Jícha a došlo ke změně ve složení první a třetí obranné dvojice (prohození Baránka s Dietzem).

Domácí po třech porážkách toužili doma zabrat a už v 8. vteřině zaměstnali poprvé navrátilce do branky Michaela Petráska. A pět vteřin na to už získali první přesilovku (Nejezchleb). Než mohl Litvínov něco předvést, už se musel bránit a co horšího, brzy i prohrával. V samém závěru přesilovky propálil gólmana z voleje volný Klepiš. Předcházelo tomu – v této výhodě opakované – nevyhození puku z pásma.

Od modré čáry odpověděl tvrdě Baránek, pak se litvínovští fandové dožadovali odpískání faulu na Černého. Již ve 4. minutě si první přesilovku zahráli také hosté (Urban), několik pokusů na Maxwella mířilo, ale žádný se neujal. Valského pokus pak zlikvidoval Petrásek. Při trestu Orsavy, který holí v obličeji zasáhl Válka, předvedl Říha hraniční zákrok na Jánského (bez vyloučení). Trávníček stihl ještě za hry protestovat u sudího Hodka, který vzápětí rozčilen odjel za koučem Rulíkem ke střídačce.

Litvínov dobře bruslil i napadal, forčeking byl agresívní a dělal domácím potíže, gólové šance z něj však nevykvetly. Novic v dresu Boleslavi Holík pak dostal nabito od Musila a zavěsil, 2:0. Hanzlův pokus snížit se neujal a v posledních minutách první periody museli ven Matoušek a Pilař. 21 vteřin dvojnásobného oslabení naštěstí po pěti vteřinách přerušila přestávka.

Tedy že by Boleslav ve druhé třetině byla nehratelný soupeř, to se nedalo říct. Být jen trochu produktivní, mohlo být lehce vyrovnáno. Šancí k tomu měla lepšící se Verva dost, včetně tří přesilovek.

První dvě hned v úvodu třetiny, kdy Žejdl podrazil Douderu (22.) a Orsava Dietze (25.). Druhá výhoda byla lepší, Maxwella ostřelovala jedna rána za druhou… Po Trávníčkově vyloučení (28.) začal tlak hostů zesilovat, až vyústil ve faul Stříteského na Hanzla, který pěkně vykličkoval do šance. Boleslavští si málem tečí dali vlastní gól a pak měli dvakrát štěstí ve 40. minutě: že sudí neodpískali Knotův zákrok na unikajícího Jánského a pak že Jánský z metru napálil puk jen do Maxwella.

Třetí část? Šancí už bylo poskrovnu, i když snaha HCVL po zdramatizování zápasu trvala. Ještě v 59. minutě se zčistajasna protáhl před Maxwella Černý, ale branku netrefil.

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Patrik Augusta: "Povedl se nám vstup do zápasu, a celkově i první třetina, ve které jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Od druhé třetiny nám soupeř nedaroval ani metr ledu a měli jsme s tím trochu problémy. Dostali nás pod tlak a vytvořili si spoustu příležitostí, které Maxwell výborně vychytal. Třetí třetinu už jsme odehráli velice dobře. Hráli jsme tak, jak se má hrát, když chráníte vedení."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "My jsme do zápasu vstoupili špatně. Brzké vyloučení soupeř hned potrestal. Od té chvíle mi náš výkon připadal ustrašený, chyběl tomu pohyb a soupeř byl lepší. Z toho vyplynul i druhý gól. Od druhé třetiny jsme se dali trochu do kupy. V první řadě jsme zlepšili pohyb, byli živější, vytvořili si pár takových šancí nebo situací, které jsme při trochu lepší konstelaci pro nás mohli proměnit. Jsme neproduktivní, a to se projevilo i ve třetí třetině, kdy si Boleslav výsledek hlídala, hrála víc do obrany. My jsme nebyli schopní překonat soupeře nějakým šťastným gólem a nastartovat to trochu víc. Ty dvě třetiny nám nějakým způsobem ukázaly, že jsme schopní hrát, že ten zápas v Třinci mohla být výjimka, a že se začínáme zvedat. Bohužel jsme bez bodu. Musíme makat dál."

Fanshop