Zápasy 27. 10. 2017, Redakce

Gól v 60. minutě a tři body!

Kdo se směje naposled, směje se tříbodově! Viktor Hübl sestřelil Spartu v poslední minutě a připsal svému týmu první tříbodové vítězství po třinácti zápasech.

17. kolo, 27.10.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
4 3
  • Třetiny

    1:1, 2:2, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Dietz, Gula – Baránek, Pilař – Lukeš, Hübl, Jánský – Černý, Ihnačák, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, Šimeček, Jurčík. Připraveni Kantor a Doudera. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Honzík – Pavelka, Dvořák - Kalina, Mikuš - Švrček, Nedomlel – Forman, Pech, Kumstát – Kudrna, Vrána, Uher – Říčka, Klimek, Reichenberg – Smejkal, Černoch, Saponari. Připraveni Aittokallio a Rousek. Trenéři Kalous a J. Nedvěd


Reportáž

Ještě bez obránce Michálka, který do Sparty přišel po dlouhé řadě let v NHL, nastoupil tým odvěkého litvínovského rivala pod Krušnými horami. Hlinkův stadión se velmi slušně zaplnil a domácí na soupeře docela vlétli.

Gula ve 3. minutě ohrozil Honzíka a o minutu později se stadión po dalších dvou střelách hráčů Vervy poprvé roztleskal. Hübl nabil zpoza branky Jánskému na ránu z voleje, ale z úhlu, chvíli na to už byl ale Jánský po Lukešově přihrávce úspěšný.

Sparta přidala, u Petráska vytvořila několik závarů a brzy se dočkala vyrovnání, zblízka zakončil bekhendem Saponari. Litvínov pak postupně tlak soupeře utlumil, ale musel se bránit při Gulově trestu. Sám pak nevyužil Dvořákovo vyloučení. Lukeš nebezpečně dorážel, pak došlo k první strkanici u Honzíka. V čase 19:59 z nebezpečné pozice vystřelil Kudrna, ale stav už se do přestávky nezměnil.

Po ní Sparta dobrým pohybem znesnadňovala soupeři založení účinného útoku, hrálo se se v rychlém tempu. Matoušek našel Jurčíka, střela skončila vedle, ale vzápětí se tribuny radovaly: Ihnačák se trefil i ve třetím utkání za Vervu, 2:1.

I tentokrát dokázala Sparta odpovědět, a ještě rychleji než v první třetině, ke vzdálenější tyči se zblízka trefil Klimek, 2:2. Pak byl ale vyloučen štírek Pech a za 11 vteřin už jel z trestné lavice, postaral se o to přesnou a schovanou střelou Kubát, 3:2. Jánský pro změnu dobře clonil.

Opět ale do čtyř minut srovnáno! Říčka ještě neuspěl, Forman už ano, našel místo znovu u levé Petráskovy tyče. Minutu na to měl Honzík štěstí, tečovaná střela šla do jeho protipohybu a jen kousek vedle odkryté části branky...

V závěru třetiny Severočeši sevřeli soupeře, až Saponari vyhodil puk do hlediště a musel ven. Sparta se ubránila.

Dát vítězný gól 57 vteřin před koncem je vždycky trochu o štěstí, ale tentokrát přálo připravenému: Litvínov v závěru stupňoval tlak a dočkal se: Hübl si narazil puk o branku, popojel před ní a zametl puk za Honzíkova záda!

Předtím byly šance na obou stranách (Ihnačák a 2x velmi agilní Jánský, resp. Klimek).

Teď už měla Sparta málo času na srovnání, přesto se jí to málem při power play povedlo po odrazu puku od brusle před litvínovskou svatyni. Petrásek ale zachránil.

Pak už mohlo téměř šest tisíc diváků slavit...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Sparta byla agresivní, výborně bruslila. Pro nás bylo klíčové, že jsme v zápase neprohrávali. Měli jsme hlušší místa, hlavně v prvních dvou třetinách, a měli jsme i trochu štěstí. Jsme rádi, že jsme to v závěru přetlačili, vítězství za tři body už jsme potřebovali! V poslední minutě se mužstvo vždy soustředí na to, aby neinkasovalo. My také, protože Sparta pořád hrozila z brejků. Ale šli jsme i za výhrou a vyšlo to. Kolikrát v minulých zápasech se nám to nepodařilo. Jsem rád, že branku dal Viktor Hübl, potřeboval to."

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Jaroslav Nedvěd: "Byl to pěkný hokej se spoustou gólových šancí. Litvínov byl v závěru trochu aktivnější a na nás se trošku projevilo, že jak se nám nyní moc nedaří, tak jsme chtěli bod. Poněkud jsme se zatáhli a Litvínov toho využil. Jinak se projevovala zlepšená práce, musím hráčům poděkovat za odmakaný výkon. Bohužel Litvínov se v poslední době nadechl do lepší formy a v závěru nás přetlačil."

Fanshop