Zápasy 17. 11. 2017, Redakce, foto: J. Jindra

Verva má všechny tři body z Chomutova!

Od 13. minuty až do konce vedl Litvínov na ledě Pirátů a tak po zásluze vyhrál. Pečeť přinesl Gerhátův oblouček při soupeřově power play, za tři góly tři body!

22. kolo, 17.11.2017, SD Aréna, Chomutov
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Laco – Mrázek, Valach - Dlapa, Flemming - Chalupa, Slovák - Grman – Tomica, Skokan, Vondrka (C) – Sklenář, Růžička ml., Tomeček – Poletín, Huml, Havel – Koblasa, Chlouba, Lauko. Připraven Lukeš. Trenéři Růžička st., Šťastný, Martínek

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Doudera, Gula – Dietz, Pilař - Sklenička - Černý, Hübl, Jánský – Nejezchleb, Ihnačák, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Vandas – Matoušek, Šimeček, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Verva nastoupila před postupně zcela plnou arénu, v níž byla celá jedna tribuna žlutočerná, ve stejné sestavě jako ve středu proti Boleslavi, domácí poslali do klece zkušenějšího Laca, takže na ledě se neobjevil ani jeden z bratrů Lukešů. Hostům stále chyběl i nemocný Baránek.

První vystřelil ve 2. minutě Fleming, Petrásek byl pozorný. Pak se ale začal být nebezpečnější Litvínov. Trávníček nabil na volej Vandasovi, střela šla těsně vedle. Nejezchleb přihrál do strany na další střelu z první Hanzlovi, Laco se stihl přemístit. Vzápětí Poletín nedovoleně atakoval aktivního Ihnačáka a v oslabení bylo Pirátům úzko, Jánský, Gula, Ihnačák a Nejezchleb ohrozili jejich svatyni.

Druhý vážný zákrok připsal Petráskovi až téměř po deseti minutách mladík Lauko, z pravé strany bekhendem.

Jen čtvrtá formace Vervy se občas ocitla pod tlakem, jako ve 12. minutě. Hned na to se ale měnilo skóre, Hübl dojel vyhozený puk, přihrál Černému, který ideálně předložil volnému Jánskému před brankou, 0:1!

S výjimkou dalšího vybídnutí Vandasovy koncovky Trávníčkem se pak hra na několik minut uklidnila. Zčistajasna tak přišla největší možnost modrých, Fleming našel za obranou Růžičku, ale jeho sólo od modré Petrásek zneškodnil. Pár vteřin před sirénou ještě mohl vylepšit skóre na druhé straně Jánský po Valachově námazu.

Hned po změně stran hrála Verva druhou přesilovku (Huml) a pak ještě další dvě za sebou (Poletín a Vondrka), ale dařily se jí výrazně méně než ta první v úvodní třetině. Takže hlavním úkolem bylo udržet na uzdě domácí ofenzívu, což se podařilo.

Ve 27. minutě jel v oslabení sám na Petráska Sklenář. Pak přišly první dva tresty pro žluté (32. Trávníček, 35. Ihnačák). I po jejich ubránění pokračoval mírný chomutovský tlak, zpomalovaný často přerušovanou hrou. Petrásek byl pozorný a jistý. Ve 38. minutě si vybruslil do šance Vandas, ale těsný stav se nezměnil.

To až v závěrečné třetině. Tlak Pirátů byl spíše křečovitý než silný. Ve 46. minutě mohl zvýšit Nejezchleb, kterého krásně uvolnil Ihnačák. Nejezchlebovi se to povedlo v polovině třetiny, opět po Ihnačákově přihrávce, trefil skákavý puk ve chvíli, kdy už za Laca v brance zaskakoval spoluhráč, 0:2!

Do konce ale bylo daleko a Růžičkův tým neskládal zbraně. Vondrká mířil do odkryté klece, lae Petrásek měl svůj den, za jeho zády neskončila ani možnost Koblasy s Mrázkem. Až když se rozeběhla poslední pětiminutovka uspěl zblízka Skokan, 1:2.

Rozhodnout mohl Kubát, pak zase Vondrka neprocpal puk na volného Tomicu. Začala power play, a z modré čáry se Gerhát od mantinelu trefil ladným obloučkem, 1:3.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Petr Martínek: "Bojovné utkání s výbornou kulisou. Sráží nás neproměňování šancí, protože nějaké jsme měli... Jeli jsme sami na brankáře, pak Michal Vondrka nedal do prázdné brány. Kvůli tomu prohráváme utkání. Musíme tohle zlepšit, pak budeme vyhrávat."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Z naší strany ubojovaný zápas. Důležité bylo, že jsme z rychlého protiútoku dali první gól, i když nám soupeř předtím ujel do samostatného úniku a dvakrát do přečíslení tři na dva. Podstatné také bylo, že jsme ubránili oslabení, která jsme měli. Doma jsme s Chomutovem prohráli, takže jsme měli o to větší motivaci."