Zápasy 08. 12. 2017, Redakce

Hradec vyhrál gólem v poslední minutě

Šest zápasů trvá čekání Vervy na tříbodovou výhru. Proti druhému celku tabulky sehrála nešťastnou partii, po dobrém výkonu vedla 2:0, ale ztratila zápas gólem půl minuty před koncem.

29. kolo, 08.12.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
3 4
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Hunkes, Kubát – Sørvik, Baránek – Gula, Sklenička – 41. Doudera – Lukeš, Hübl, Gerhát – Černý, Ihnačák, Vandas – Trávníček (C), Hanzl, Nejezchleb – Matoušek, Válek, Jurčík. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Rybár - Vydarený, Pláněk - Gregorc, Cibulskis - Graňák, Zámorský - F. Pavlík - Berger, Dragoun, Köhler - Smoleňák, Dzerinš, Bednář (C) - Červený, Koukal, Látal - Cingel, Kukumberg, R. Pavlík. Připraven Pavelka. Trenéři Sýkora, Hynek, T. Martinec


Reportáž

Poprvé po čtyřiceti dnech s uzdraveným Františkem Lukešem nastoupila Verva ke třetímu letošnímu zápasu s Hradcem. Chyběl z Liberce zraněný Jánský. Mountfield (poprvé se Smoleňákem) bodoval v deseti z posledních jedenácti zápasů.

Úsilí o třetí vítězství nad ním domácím vylepšila právě o Lukeše doplněná první formace. Zblízka se prosadil Gerhát. Lukeš se ve střelecké pozici objevil poprvé v 7. minutě, po něm zaměstnal Rybára Gerhát. Za hosty zahrozil Koukal.

Po obdrženém gólu Hradec přidal, připravil si několik závarů, ale domácí odolali. Při některých ostřejších situacích sudí přimhouřili oko a tak se první třetina obešla bez vyloučení.

To ve druhé části už tresty přišly a hrály klíčovou roli, byť různým způsobem. Jakub Černý předvedl parádní akci a v oslabení při zdvojeném Kubátově vyloučení zvýšil individuálně na 2:0!

Lichotivý stav ale neudrželi Severočeši ani minutu, špatně střídali a přesilovku využil pro změnu Červený, 2:1. Po Dragounově provinění měli domácí první početní výhodu v zápase, elitní formaci v ní vyšla křižná přihrávka, ne už však koncovka. Také Ihnačák se z lavice hanby vrátil až po dvou minutách, chvíli na to ale Cingel zblízka srovnal na 2:2.

V posledním dějství Východočeši dokončili obrat, Graňák upravil na 2:3. Ale HCVL nesložil ani zbraně ani neubral na bojovnosti, minutu na to už Hanzl dorážkou srovnal na 3:3.

Kuriozita: vzápětí byl za nesportovní chování vyloučen. Chvíli na to viděli rozhodčí na ledě příliš mnoho hostujících hráčů. Litvínov ale nevyužil ani tuhle přesilovku, ani tu následnou po Koukalově faulu.

Trest (nespravedlivý?) za to přišel 35 vteřin před prodloužením. Byl až příliš velký... Po odraženém puku to dvojice hostů sehrála výborně, nová akvizice MHK Smoleňák byla v pravý čas na správném místě a rozhodla zápas.

Hradec v něm ukázal svou sílu, sebevědomí, dobrý pohyb, kombinační vyspělost. Litvínov mu byl přesto vyrovnaným soupeřem, tentokrát však tím méně šťastným. Ještě při krátké power play málem ujel do sóla Lukeš...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Souhlasím s Vencou Sýkorou. Za stavu 2:0 jsme uhráli čtyřminutové oslabení, pak se tam stala nějaká chyba při střídání obránců, hned jsme šli znovu do oslabení a inkasovali v něm kontaktní gól na 2:1. Než jsme se z toho vzpamatovali vlastně jsme pak dostali i druhý gól. Druhá třetina z naší strany nebyla dobrá, ve třetí se to trochu zvedlo. Co se týče ofenzívy - možná až na neproměněné přesilovky docela dobré, ale obranná třetina, hlavně v pásmu okolo branky, tam jsme soupeři nabídli dva až tři góly. Nebyli jsme důrazní, to je určitě k zamyšlení, to musíme zlepšit a bránit daleko lépe a obětavěji, zejména proti tak silným soupeřům."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Václav Sýkora: "Nevstoupili jsme do zápasu dobře, výsledkem toho byla první branka Litvínova. Potom jsem se zlepšili, zvedlo se nasazení a úspěšnost v osobních soubojích. Ve druhé třetině jsme hráli čtyři minuty přesilovku, se kterou jsme naložili hodně špatně a přišel za to trest v podobě druhého gólu. Naštěstí se nám podařilo ještě ve druhé třetině srovnat. Ve třetí třetině jsme vedli 3:2, ale rychle vedení ztratili. Litvínov prokázal velkou sílu v útočné činnosti, měli jsme s tím velké problémy. V závěru jsme byli šťastnějším týmem. Jsme hrozně rádi za tři body a za to, že se nám napotřetí podařilo Litvínov porazit."

Fanshop