Zápasy 26. 12. 2017, Redakce

Vánoce pro soupeře, Třinec rozhodl v závěru

Nevyužitá delší přesilovka pět na tři za stavu 1:0 spolurozhodla o litvínovské porážce ve vánočním zápase. Oceláři jej rozhodli dvěma góly ve třetí třetině, třetí přidali při power play Vervy.

33. kolo, 26.12.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
2 5
  • Třetiny

    1:0, 1:2, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Hunkes, Kubát – Sørvik, Baránek – Gula, Sklenička – Pilař – Lukeš, Hübl, Gerhát – Nejezchleb, Ihnačák, Vandas – Trávníček (C), Hanzl, Jánský – Matoušek, Jícha, Válek. Připraven Kantor. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr

  • Sestava hostů

    Hrubec – Krajíček, M. Doudera – Linhart, Musil – Jank, Adámek – Rákos, Marcinko, Mart. Růžička – Ciencala, Mikulík, Irgl – Adamský, Polanský, Petružálek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký. Připraven Hamerlík. Trenéři Varaďa a Zadina


Reportáž

Bez tří hráčů základního kádru, juniorského reprezentanta obránce Doudery a zraněných útočníků Černého a Jurčíka, nastoupil Litvínov k vánočnímu klání s Oceláři. Hrálo se před pěknou návštěvou a v dobrém tempu.

První gólovku měli domácí, Kubát zakončoval po kličce do bekhendu, ale puk si cestu do sítě nenašel. Hosté oplatili hlavně Růžičkovou šancí a postupně přidávali na pohybu i nebezpečnosti svých akcí. Brankář Petrásek jim však skórovat nedovolil.

Jediný trest v úvodním dějství udělili sudí domácímu Kubátovi, ale jeho spoluhráči bránili výborně. V závěru třetiny vzruchu přibylo, Kubát vyzval k teči Hunkese, Nejezchleb zakončoval zblízka bekhendem. A to ještě nebylo všechno.

Marcinko prošel na modré litvínovskou obranou, ale Petrásek jej vychytal. Na druhé straně měl možnost Hübl, Hrubec kryl, ale akce pokračovala a po Lukešově střele Gerhát z brankoviště snadno dorážel, 1:0.

Ve druhé části Litvínov dlouho usiloval o zvýšení náskoku, ale když nevyužil ani tři vyloučení soupeře, včetně 71 vteřin dlouhé přesilovky pět na tři, zaplatil za to.

Ve 24. minutě se ocitla čtvrtá řada Vervy pod velkým tlakem, který skončil Petráskovým úspěšným zákrokem. Při Adámkově trestu Lukeš našel volného Hunkese, střela šla však vedle. K Irglovi v polovině zápasu přisedl na lavici hanby Krajíček, ale stav se ani teď nezměnil. Pak se provinil Ihnačák, na konci přesilovky měl tutovku na holi Cienciala. Ve 36. minutě jel sám na Hrubce Hübl, ale nedal a pak to přišlo: tři góly za dvě minuty!

Linhart zleva z voleje vyrovnal a za minutu po ráně Adamského od modré už Slezané vedli. Rychlou odpověď ale přichystal chvíli na to Hanzl, 2:2.

Cienciala ve 42. minutě znovu ve velké šanci, zakončoval do odkryté klece, ale Petrásek se vyznamenal. Následné vyloučení Draveckého zlomilo zápas, ale na opačnou stranu, než si plný stadión představoval. Po chybě HCVL ve středním pásmu Petružálka vysunul Polanský a ex-litvínovský forvard zakončil přesně, 2:3. Z gólu se střelec neradoval.

Litvínov pak tahal za kratší konec, mnohokrát však neohrozil Hrubce ani při Musilově vyloučení. Pak černí ubránili Hüblův trest, krátce po jeho návratu do hry ale Polanský tečoval puk od modré čáry těsně před brankářem, 2:4. Ani dlouhá power play už pro Severočechy změnu stavu nepřinesla. Naopak definitivně při ní pečetil jméno vítěze zápasu Rákos.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Snažili jsme se, ale nešlo to. Přesto jsme dvě třetiny byli ve hře. Ve třetí se to zlomilo. Utekl nám puk, sebral ho ve středním pásmu Třinec a dal gól. Špatně jsme sehráli i pak to oslabení. Celkově jsme nehráli - někteří hráči - dobře v obranném pásmu. Chtěli jsme hrát agresivně, bohužel zůstalo jen u slov v kabině, u některých hráčů. Proti takovému soupeři potřebujeme hrát jednotně jak v obraně tak v útoku, nedostali jsme to ale ze všech hráčů. Zranění útočníci Černý a Jurčík? Ano, chyběli nám a asi ještě chybět budou. Jurčík je na delší dobu a Černý taky asi hned teď ještě nebude. Helt je na mistrovství světa juniorů, Stříbrný je zraněn, takže moc variant, jak je nahradit, nemáme, budeme si asi muset poradit s kádrem, který máme k dispozici."

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Marek Zadina: "Chtěl bych v první řadě poděkovat hráčům za to, jak o svátcích zápas výborně zvládli. Museli jsme na něj vyrazit už včera, na zápas se připravili perfektně. Věděli jsme, že se tady vítězství nebude rodit jednoduše. Prohrávali jsme 1:0, Litvínov se dostal do nějakých dalších šancí. Podržel nás gólman, i v oslabení čtyři na na pět a tři na pět. Drželi jsme to, zápas jsme rychle obrátili, pak bohužel rychle inkasovali. Gólem v oslabení a v přesilovce jsme pak zápas zlomili. Jsme hrozně rádi, že si odtud vezeme tři body."

Fanshop