Zápasy 03. 01. 2018, Redakce, foto: J. Jindra

Venkovní série skončila na ledě posledního

Po třech tříbodových výhrách venku za sebou Litvínov v prvním utkání roku 2018 na ledě soupeře v Jihlavě neuspěl. Vyrovnání a odvrácení těsné porážky už nepřinesl ani závěrečný tlak.

36. kolo, 03.01.2018, Horácký zimní stadión, Jihlava
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
5 4
  • Třetiny

    3:2, 2:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Volden – Suchánek, de la Rose, Zdráhal, Stříteský, Kajínek, Šidlík, Bryhnisveen – Hamill, Skořepa, Kubalík – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Hlinka, Žálčík – Diviš, Hubáček, Rabbit. Připraven Vejmelka. Trenéři Vlk a Zeman

  • Sestava hostů

    Petrásek (38. Kantor) – Hunkes, Kubát – Sørvik, Baránek – Sklenička, Pilař – Gula – Lukeš, Hübl, Gerhát – Trávníček (C), Hanzl, Jánský – Matoušek, Válek, Vandas – Dufek, Jícha, Havelka. Trenéři Rulík, Stránský, Šlégr


Reportáž

Vervě stále chyběli Jurčík a znovu Černý, který ještě není zcela fit. Do branky se tentokrát postavil Michael Petrásek, šlo o návrat po dvou zápasech.

Začátek měl smolný, hned první střela Stříteského od modré čáry přes clonícího protihráče si našla cestu za jeho záda. Dukle už od konce roku chybí juniorští brankáři Kořenář a Škarek a jejich starší kolega Volden také čisté konto neudržel, ba co víc: Litvínov za minutu otočil skóre. Nejprve zmatky v jihlavské defenzívě využil po Lukešově asistenci Hübl, střílející do odkryté klece. Pak se Litvínov dostal do přečíslení, Volden vyrazil, ale na Matouškovu dorážku už nestačil, 1:2.

Jenže obrat se povedl i domácím, jen na něj spotřebovali víc času. Stříleli často a z každé pozice, v 8. minutě hned několikrát za sebou. V 9. minutě se poškorpili Jiránek a Vandas, oba vyslechli domluvu od rozhodčích a hrálo se dál pět na pět.

Vyrovnání přinesla další rána zdálky od Stříteského. Pět minut na to sehrála Dukla skvěle akci tři na dva včetně Skořepova doklepnutí zblízka, 3:2. V 19. minutě ještě mohl srovnat Lukeš.

Tentýž hráč se objevil před Voldenem hned po zahájení druhé třetiny. Pak se Vervě naskytla první přesilovka (22. Suchánek) po podražení Kubáta, ale nesehrála ji dobře. Ve 28. minutě jel sám na Petráska Skořepa, gólman šanci zmařil. Při Gulově trestu se o hattrick bombou od modré pokoušel Stříteský, pak už ale Dukla ve výhodě nic nepředvedla.

Potrestal ji za to Vandas z pravého křídla, 3:3. Radost hostům bohužel nevydržela dlouho. Podepsalo se na tom celkem pět vyloučení žlutých za sebou... To druhé Baránkovo dorážkou zblízka využil Kubalík a Skleničkovo pak tečí puku ve vzduchu Hlinka, 5:3.

Následně Litvínov špatně střídal a na oslabení se už postavil do klece střídající Kantor. Tým se ubránil, ale vzápětí poslali rozhodčí ven ještě Lukeše a šlo se podruhé do kabin.

Třetí třetina začala pro hosty špatně, po Trávníčkově zákroku na Zemana se museli bránit 38 vteřin ve třech. Ubránili a postupně se začali vracet do zápasu.

V této části už pak litvínovská polovina trestné lavice vychladla, zatímco na tu jihlavskou postupně usedli tři hráči. První Kajínek (49.), který kolenem trefil Dufka. Verva tlačila soupeře, ale neúspěšně. Pak ale vstřelil Trávníček z dorážky gól - jenže rozhodčí už předtím (proč?) přerušil hru.

Vyloučení Hlinky (51.) po pěkné sehrané kombinaci přineslo Hüblovo snížení, 5:4. Času ještě zbývalo dost... V 57. minutě šel za katr Rabbit, Litvínov ale nevyužil ani přesilovku, ani následnou závěrečnou hru bez gólmana, i když tlačil a ostřeloval jihlavskou klec až do poslední vteřiny.

Zlepšení přišlo pozdě, body tak zůstaly domácím.

Ohlasy

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

František Zeman: "Můžeme být spokojeni s prvními dvěma třetinami, hráli jsme v nich to, co jsme chtěli. Hráče jsme nabádali, ať ve třetí třetině hrají tak, jako prvních čtyřicet minut. Ale jako kdyby to na ně padlo, jako kdyby měli strach vyhrát za tři body. Zaplaťpánbůh, že se nám to nakonec podařilo, a hráči poznali, jaké to je za zase tři body vyhrát."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Prvních čtyřicet minut jsme v Jihlavě nepředvedli vůbec nic. Výkon neměl kvalitu v kontextu důležitosti utkání, protože každý bod je pro oba týmy nesmírně důležitý. Dvě třetiny byly z naší strany žalostné. Zlepšená hra v poslední dvacetiminutovce sice přinesla náš gól i nějaké další šance, ale k bodu to nevedlo a prohra je pro nás citelnou ztrátou."

Fanshop