Zápasy 12. 01. 2018, Redakce

Na rozjetou Kometu Verva nestačila

Až deset minut před koncem za stavu 0:3 překonali litvínovští hráči poprvé brankáře Čiliaka. Zvratu už se nedočkali, tři body si tak odvezl soupeř.

39. kolo, 12.01.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Kometa Brno
HC VERVA Litvínov HC Kometa Brno
1 4
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Sørvik – Baránek, Hunkes - Gula, Sklenička – 21. Doudera - Lukeš, Hübl, Dufek – Trávníček (C), Gerhát, Hanzl – Helt, Válek, Matoušek – Havelka, Havlíček, Smolka. Připraven Kantor. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Čiliak – Krejčík, O. Němec, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs, Barinka – R. Zohorna, Hruška, Erat – Zaťovič, H. Zohorna, Vincour – Havránek, Nečas, Mallet – Dočekal, Čermák, Vondráček. Připraven Dostál. Trenéři Zábranský, Horáček, Pokorný, Haken


Reportáž

Pilař, Černý, Jánský, Jurčík a Vandas, taková byla litvínovská marodka před zápasem. Realizační tým změnil sestavu a ta nezačala špatně, jenže už po devadesáti vteřinách ji zbrzdilo vyloučení Baránka za zdržování hry. Tlak Komety domácí ustáli.

V 5. minutě byl ostře atakován u mantinelu Sørvik, vyloučen byl až Kubát za podražení, kterým překazil samostatný únik protihráče.

Litvínov se opět ubránil, po jedné skrumáži před brankou a záchranném zásahu Baránkově v poslední chvíli.

V 8. minutě celý stadión vyzván transparentem Ropáků potleskem poděkoval trenéru Radimu Rulíkovi.

Vyloučen byl Mallet, Hunkes mířil do odkryté klece, ale Čiliak stihl zachránit. V 11. minutě byli vyloučeni Kubát a zároveň Sørvik a Kometa brzy dvojnásobnou početní výhodu využila.

V dalších minutách se dostala do tlaku a v závěru třetiny dorážel Mallet, 0:2. Na 9000. gól si tak žlutočerní museli počkat.

A čekání se protáhlo. Hned po změně stran byl vyloučen Trávníček, hosté v přesilovce spálili jednu dorážkovou šanci. O odpověď se snažil Gerhát a ve 26. minutě v roli falešného pravého křídla Hunkes. Čiliak jeho ránu vytěsnil jen těsně vedle tyče.

Čermák podrazil Hanzla, ale ani pozdější druhý trest Malleta Verva nevyužila. V útoku pak už jen Hübl z levé strany netrefil klec.

Třetí dějství poskytlo domácím výhodu přesilovky (42. Malec). Po zámku pár střel mířilo na Čiliaka, ale ten dál držel čisté konto. Vyloučení Havelky pak Kometa potrestala třetím gólem. Dalším, u něhož byl Nečas, tentokrát jako střelec.

Ještě v téže minutě, právě když se třetina lámala do druhé poloviny, zblízka uspěl Havlíček a vstřelil tak 9000. gól Litvínova v nejvyšší soutěži.

Vervu pak přibrzdilo Gulovo vyhození puku do hlediště. Jednou zůstal volný puk v litvínovském brankovišti, ale šance domácím až do závěru zůstala.

Horší pro ně bylo, že Trávníčkův zákrok byl posouzen jako napadení a oslabil tak svůj tým na 68 vteřin do tří. Pět minut před koncem přestřelil Hübl. Při power play soupeře pečetili hosté výhru gólem do prázdné branky.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Jsme samozřejmě v těžké situaci, nicméně jsme nezačali vůbec špatně, až pak přišlo to vyloučení. Hrát dvě minuty ve třech proti takhle kvalitnímu soupeři rozhodně není ideální. Dnes rozhodla naše nedisciplinovanost. Hráli jsme proti velké kvalitě a bohužel jsme prohráli."

logo HC Kometa Brno

HC Kometa Brno

Jiří Horáček: "Krátce. Dobře jsme vstoupili do utkání, drželi jsme se do puntíku toho, co jsme se domluvili. Měli jsme dobrý pohyb, využili jsme přesilovku pět na tři, pak pět na čtyři, dobře chytal gólman a dotáhli jsme to do vítězného konce."

Fanshop