Zápasy 23. 01. 2018, Redakce

Jihlava v závěru udržela náskok a přeskočila Litvínov v tabulce

Ani proti Jihlavě nezastavil Litvínov sérii porážek. Poprvé skóroval až za stavu 0:3 a přes tlak v závěrečné třetině a na konci utkání už zápas nezdramatizoval. Musel tak soupeři přepustit třináctou příčku a ztráta na 12. místo se znovu zvýšila.

49. kolo, 23.01.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
1 3
  • Třetiny

    0:1, 1:2, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Kubát, Pavlas – Iberer, Šesták – Baránek, Pilař – Doudera – Lukeš, Hübl, Hanzl – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Kůs, Šimeček – Havelka, Havlíček, Válek. Připraven Soukup. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Kořenář - Suchánek, Kajínek - Zdráhal, de la Rose - Bryhnisveen, Stříteský - Váňa - Dostálek, Zeman, Čachotský - Jiránek, Skořepa, Hamill - Anděl, Hlinka, Žálčík - Diviš, Hubáček, Kubalík. Připraven Volden. Trenéři Vlk a Zeman


Reportáž

S třemi novými hráči, obránci Ibererem a Pavlasem a útočníkem Kůsem nastoupila Verva proti Dukle v souboji posledních. V první třetině se jí toho mnoho nepovedlo.

Obránce Iberer ve 3. minutě vystřelil od modré a zahřál mladíka Kořenáře, který dostal v brance přednost před Norem Voldenem. Následovala první možnost hostů a nedlouho potom gól – střela od modré čáry skončila po teči za Kantorovými zády, 0:1.

Litvínov se pak trápil, hráčům se nedařila kombinace, přechod do útoku, zpracování kotouče, prakticky nic. Jihlava navíc dobrým pohybem a jednoduchou hrou držela soupeře na distanc.

Ve druhé třetině se zblízka prosadil Anděl, 0:2. Poté šel na trestnou lavici první hráč, domácí Pavlas. Po ubránění měl první šanci Vervy Lukeš, ale pak byli postupně vyloučeni Jurčík a dvakrát Kubát.

Až po třetím zásahu Zemana, po němž se zkoumal záznam hry, se konečně trefili i černí. Lukeš z pravého křídla překvapil Kořenáře a snížil na 1:3. Bryhnisveen fauloval, ale Matoušek se ujal role mstitele a musel ven také, čímž domácí přišli o přesilovku a hrálo se čtyři na čtyři.

Ve třetí třetině se Verva zlepšila a přece jen začala soupeře tlačit. Gerhát a Šesták ve 47. minutě usilovali o snížení. Pak se tým dočkal první přesilovky v zápase (51. Skořepa), ale gól mohl dát po chybě v rozehrávce Čachotský. Kantor jeho sólo zneškodnil.

Pět minut před koncem svitla domácím poslední naděje, vyloučen byl Hlinka. Druhý gól ale nepřišel, ani pak v závěrečné power play od 58. minuty.

Jihlava vyhrála zaslouženě, hrát lépe posledních dvacet minut černožlutým nestačilo.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Nepochopitelné... Cloumají se mnou emoce moc silné, abych neřekl něco, co bych neměl... Jdeme do tak těžkého utkání s tím, že ho chceme urvat a začít tu zlou situaci lámat, ale soupeř nás v první třetině přebruslil. To je v této situaci neakceptovatelné, tam se musí sežrat led! A jedno s druhým. Ve druhé třetině se náš výkon nezlepšil, byť jsme si v kabině něco řekli. K tomu čtyři fauly a ještě pátý ve chvíli, kdy jsme mohli mít přesilovku, oplácení. To hlava nebere a hráči si to musí uvědomit, že už to přestává být sranda. Ve třetí třetině minimálně kluci ukázali, že kondice je, větší agresivita se najednou zase zmobilizovala, ale nevedlo to nakonec k ničemu a Jihlava si zaslouženě odvezla tři body. Jak vnímám poslední místo? Těžce, to se jinak vnímat nedá. Nedaří se nám to zlomit. Čekáme na to, že by nám nové posily mohly nějakým způsobem pomoci. Pracujeme na tom velice intenzivně už dlouhou dobu, ale není to tak jednoduché, jak to na první pohled vypadá. Na druhou stranu hned musím říct, že jestli ještě někdo přijde - mělo by to být do pátku kvůli pravidlu 15 zápasů - tak to ale nejsou spasitelé. Tady je dvacet kluků od začátku sezóny a ti se musí sebrat, dát dohromady, vyčistit vzduch v kabině a rvát se o to, aby ta sezóna nedopadla špatně. S našimi marody to bohužel v nejbližší době na návrat u nikoho asi nevypadá."

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Vlk: "Budu upřímý. Jeli jsme si sem pro tři body a tým se s tím ztotožnil. Jsem spokojen s tím, že si je odvážíme. Komě poslední třetiny, kdy si soupeř trochu vytvořil tlak, jsme měli utkání v rukách a zaslouženě jsme vyhráli. Takže spokojenost."

Fanshop