Zápasy 10. 08. 2017, Redakce, foto: J. Čech

Energie mladé litvínovské sestavě oplatila porážku

V odvetném zápase s karlovarskou Energií oplatili Západočeši Severočechům dva dny starou porážku poměrem 5:1. V 8. minutě vedli už 3:0 a náskok si později dokázali pohlídat.

přát., 10.08.2017, KV Arena, Karlovy Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    3:0, 2:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Novotný – Podlipnik, M. Rohan, Krejčí, Sičák, Kvapil, Tomeček, Rulík, Šafář – Stloukal, Tuominen, Gríger, Rachůnek, Balán, Flek, T. Rohan, Skuhravý (C), Gorčík, Beránek, Kverka, Kohout. Připraven Závorka. Trenéři Pešout a Mariška

  • Sestava hostů

    Soukup (31. Spěšný) – Doudera, Gula, Baránek, Sklenička, Kokeš, Franc – Jurčík, Válek (C), Doležal - Nejezchleb, Havlíček, Helt - Dufek, Matai, Bečvář - Jícha. Trenéři Rulík a Stránský


Reportáž

Dlužno hned na úvod doplnit, že trenéři žlutočerných Rulík a Stránský poslali do hry podobnou sestavu jako 1. srpna proti Ústí, tedy s řadou mladých tváří. Do branky se postavil Soukup, kterého v polovině zápasu vystřídal Spěšný. Na letošní domácí premiéru v KV aréně už nechyběl v sestavě ani kapitán KV Skuhravý.

A jeho tým se poprvé radoval už po 56 vteřinách, kdy na Soukupa vyzrál po objetí branky Rachůnek. Půl minuty na to odešel pykat na dvě minuty Rohan, ale brankář Novotný hostům vyrovnat nedovolil. V 5. minutě se zahřála trestná lavice i na druhé straně (Sklenička) a v závěru přesilovky se prosadil po ráně od modré čáry Beránek. Hrálo se pak něco přes minutu čistého času a Kverka po rychlém přečíslení upravil už na 3:0.

V 9. minutě musel Sklenička za katr znovu, ale v minutě další srovnal počet hráčů na ledě domácí Kverka. Hrálo se plynule a v tempu, Verva nevyužila ke snížení ani další přesilovku (16. Balán) a do kabiny tak její mladá sestava poprvé odcházela za hodně nepříznivého stavu.

Také druhou část začala lépe Energie, Balán z dorážky do odkryté klece zvýšil na 4:0. Soukup ve 23. minutě chytil nájezd Beránka. Litvínov usiloval o korekci, ale Novotný byl neprůstřelný. Až do 28. minuty, kdy jeho kouzlo zlomil Helt, který si v pěkné akci vyměnil puk s Dufkem. Helt se tak střelecky prosadil v přípravě už podruhé.

Litvínov pak zbrzdilo Doležalovo vyloučení, ale ubránil se. V polovině utkání vystřídal Soukupa v brance Spěšný.

Druhá formace HCVL byla při chuti, druhý gól týmu mohl přidat Havlíček. Skóre se měnilo až po dvou trestech a na druhé straně. Ven šli Helt a po něm Balán. Při hře čtyři na čtyři uspěl Sičák, po vyšachování znovu střelu do prázdné branky. Hosté tak prohráli i druhou třetinu. V jejím závěru ještě inkasovali dvě minuty Doudera a po něm Gríger.

Ve třetí části se zápas "uklidnil", jak co se týče gólů, tak i vyloučení. Spěšný se zaskvěl při Beránkově šanci a i jinak se mu dařilo. Žlutočerná koncovka nevycházela. Jediným záznam do Zápisu o utkání už byl poté jen Dufkův trest tři minuty před koncem.

Fanshop