Zápasy 15. 08. 2017, Redakce, foto: J. Jindra (titul), F. Bílek (galerie)

První díl dvojutkání s Boleslaví pro Vervu

Mladá Boleslav v každé třetině v Litvínově skórovala, ale z výhry se radoval Litvínov (4:3). Mužem večera byl Jakub Černý (1+2), zlým mužem Karel Pilař (4 menší tresty). Na Hlinkův stadión i do třetice přišla pěkná návštěva.

přát., 15.08.2017, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
4 3
  • Třetiny

    1:1, 2:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek (30. Spěšný) – Pilař, Kubát – Sklenička, Baránek – Kokeš, Gula – Doudera – Černý, Hanzl, Jánský – Nejezchleb, Matai (do 20. min.), Nicholls – Trávníček (C), Havlíček, Gerhát – Doležal, Válek, Jurčík. Trenéři Rulík a Stránský

  • Sestava hostů

    Maxwell - Kurka, Hanzlík (C) - Říha, Kotvan - Stříteský, Němeček - Hrdinka, Knot - Orsava, Žejdl, Pacovský - Valský, Knotek, Pabiška - Látal, Najman, Kousal - Flynn, Mrázek, Pastor. Připraven Růžička. Trenéři Augusta, Ujčík, Žabka


Reportáž

K šestému přípravnému zápasu před novou sezónou postavili litvínovští trenéři trochu odlišnou sestavu od té švýcarské, odpočívali například Kantor, Dietz, Sørvik, Hübl, Hořava, Lukeš. Do sestavy se po zranění vrátil brankář Petrásek.

Bruslaři z Boleslavi přijeli bez Klepiše, Lence a hned v úvodu je zaskočila kombinace první řady Vervy. Hanzl se uvolníl v útočném pásmu a Kubát našel mezi kruhy Černého, 1:0 už ve 20. vteřině!

Ve 3. minutě Kokešova tečovaná střela přistála Maxwellovi na betonu, štěstí pro hosty. Boleslavští se pak jako první provinili (Valský), ale při výhodě (signalizovaném vyloučení) viděli sudí Pilařův prohřešek. Hra čtyři na čtyři přinesla šanci agilní první vozbě žlutých, Černý hledal Gulu. Na druhé straně při přečíslení nepřihrál Mrázek Flynnovi.

V 6. minutě velká šance pro BKMB po individuální akci obránce Knota, kterému radost zkazil Petrásek. Minutu na to sklidil potlesk Černý za vyháčkování několika protihráčů. V 9. minutě musel ven Pilař, ve výhodě ještě předtím prezentoval Petrásek skvělý zákrok rozklekem. Knotek přidržel hůl Skleničkovi a ukončil tak přesilovku Bruslařů předčasně. Možnost Vervy měl Doudera po zpětné přihrávce, puk skončil vedle.

Středočeši se nakonec dočkali vyrovnání, Knotek se protáhl po levém křídle a prostřelil gólmana. Pár vteřin před koncem třetiny ještě odjel z ledu po jedné noze a za asistence spoluhráčů do kabiny zraněný Matai.

Skvělý start domácích podruhé: jen o dvě vteřiny se Verváci zpozdili s gólem ve druhé oproti první třetině! Tentokrát zakončoval z levé strany Jurčík, a přesně: 2:1. Pak se provinil Kokeš a ve výhodě ještě Gula. Žlutí se 64 vteřin úspěšně bránili, pak ale špatně střídali a přišlo další vyloučení. Nicméně defenzíva Vervy pokračovala ve skvělém výkonu, při hře čtyři na pět se blýskl dobrou prací Jánský. Další trest, sekal Černý, Žejdla vychytal Petrásek.

Gól z přesilovky padl až na druhé straně. Sklenička se trefil od modré přízemní ranou, 3:1. Poté se vyměnili domácí brankáři. Spěšný se uvedl výborným zákrokem, Litvínov byl aktivnější, nakonec ale inkasoval. Spěšného rozehrávku hostě zachytili a Pabiška z dorážky snížil. Třetí trest pak ještě sudí přiřkli před sirénou Pilařovi.

V poslední třetině Trávníček výborným forčekingem vybojoval šanci pro Havlíčka, který ale s koncovkou zaváhal. Němeček si mohl dát vlastní gól, Maxwell stihl zachránit. V 53. minutě jeli Černý s Jurčíkem dva na jednoho, ale byli daleko od sebe a Jurčík měl navíc na pravém křídle puk přes ruku.

Pak přišly s delší prodlevou další tresty (Němeček, Pilař, Najman) a v přesilovce čtyři na tři utěšená Kubátova rána od modré čáry, 4:2. Snaživí hosté nechtěli ještě zápas pustit a stihli dvě minuty před koncem snížit na 4:3. Půl minuty před koncem se dostali ke krátké power play, ale byla už marná. Ve čtvrtek je na programu odveta ve středních Čechách.

Titulní foto: Michael Petrásek čelí ráně Tomáše Knotka.

Fanshop