Zápas - mládež 12. 10. 2017, Sára Allertová

MDO: Litvínov ovládl derby, Myšák slaví hattrick!

L i t v í n o v - Velice bojovný výkon podali mladší dorostenci v utkání s Chomutovem. V derby zvítězili jasně 6:1, o jejich úspěchu rozhodla 2. třetina. Hattrickem se blýskl Jan Myšák, na výsledku se patřičně podílel i výborný výkon Lukáše Kliky. Litvínov si tak připisuje další zasloužené body do tabulky.

8. kolo, 12.10.2017, Zimní stdion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
6 1
  • Třetiny

    1:1, 3:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klika – Hocelík, Háva (A), Kroupa, Baláž (A), Jonák, Gebhard, Miškovič, Kadár – Pešta, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík (C), Vopat, Slavík, Kudrhal, Fišer, Nikl, Myšák, Skruhrovec

  • Sestava hostů

    Šilhan (Šatný) – Petrásek (C), Holec, Vaněk, Matějka, Kovár, Birhanzl, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček (A), Štefančík, Holka, Gut (A), Vrhel


Reportáž

Domácí vstoupili do utkání velice sebevědomě. Po velkém tlaku otevřel skóre zápasu v 11. minutě Lukáš Stehlík. Na jeho branku dokázali hosté pohotově zareagovat, když se po minutě a půl prosadil Stanislav Vrhel. Přesto, že Litvínov na kluzišti patrně dominoval, jeho snažení mu žádnou další branku nepřineslo a tak hráči odcházeli do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Zbytek zápasu už byl ryze litvínovskou záležitostí. Domácí výborně bruslili, dohrávali souboje u mantinelů a aktivně napadali rozehrávku pirátů. Perličkou dnešního utkání byla vynikající souhra Lukáše STEHLÍKA a Jana MYŠÁKA, kteří spolu v jedné formaci zakládali velice pohledné akce. Celé jejich představení vyvrcholilo v 52. minutě, kdy se po Stehlíkově přihrávce v oslabení prosadil Myšák a zkompletoval tak hattrick! I za stavu 6:1 se domácí stále tlačili dopředu a nenechali Chomutovu žádnou šanci se prosadit.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník (Litvínov): Dobrý začátek do stavu 1:1, pak jsme Chomutov zbytečně pustili do hry. Druhá a třetí třetina odvedená tak, jak bychom si představovali. Odbojovaný výkon. Dneska fakt od prvního do posledního hráče co hráli odmakaný a myslím si, že zasloužená výhra.

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Bedřich Pastyřík (Chomutov): Tak především jsme zcela nezvládli druhou třetinu, kdy jsme hráli 9 minut v oslabení. Upozorňovali jsme hráče, že mají druhou nejlepší přesilovku v lize, taky se to potvrdilo. V oslabení jsme ztratili síly a oni nám dali v přesilovce důležité góly. Soupeř víc bruslil, hrál víc do těla. Nám se tenhle zápas nepovedl.

Fanshop