Zápas - mládež 16. 11. 2017, Lukáš Vacek

MDO: Chemici vyválčili v Praze dva body za výhru v prodloužení

P r a h a - Litvínovští mladší dorostenci zajížděli k dalšímu kolu na led pražské Slavie. V utkání Chemici třikrát vedli, ovšem ani jednou vedení neudrželi, a tak zápas dospěl až do prodloužení. V něm se prosadil obránce Litvínova Vojtěch Jonák, na jehož trefu už domácí neměli šanci odpovědět.

15., 17.11.2017
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 4p
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 1:1 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Němeček Josef – Srdínko Adam, Němeček Dominik, Vymětal Matěj, Topol Jakub, Kluch Tomáš, Čapka Adam, Palát Dominik, Kučera Václav – Svoboda Jakub, Černý Filip, Sarkisyants Viacheslav, Martinec Patrik (C), Brummel Maxim, Hofmann Jakub, Labuzík Tomáš, Míšek Robin, Slavíček Šimon, Rulc Šimon, Jágr Vojtěch

  • Sestava hostů

    Zelenka Ondřej – Hocelík Lukáš, Háva Jiří, Jonák Vojtěch, Gebhard Miroslav, Miškovič Radovan, Kadár Jakub – Pešta Martin, Dej Daniel, Limanovský Prokop, Stehlík Lukáš (C), Vopat Jan, Slavík Marek, Kudrhalt Kristián, Kočárek Vojtěch, Fišer Jaroslav, Nikl Tomáš, Skuhrovec David


Reportáž

Začátek utkání patřil hostům z Litvínova. Slavie se těžko dostávala na polovinu soupeře. Přestože tlak byl znatelný, k zakončení se ne a ne dostat. Nicméně v páté minutě přišla přeci jen odměna. Kapitán Litvínova Lukáš Stehlík projel až k levému kruhu, odkud střelou přes obránce Slavie překvapil domácího gólmana. Ten střelu zřejmě viděl, až když se otočil. Poté se hra vyrovnala, ale šancí na obou stranách nepřibývalo.

Jako blesk z čistého nebe přišla akce sešívaných, kdy po ose Palát, Slavíček se dostal k zakončení Vojtěch Jágr, který hostujícího gólmana prostřelil. Závěr třetiny patřil domácím, kteří se dostávali do útočné třetiny snadněji, zatímco hosté ztráceli puky poměrně lacino. Skóre se však nezměnilo.

Druhá třetina byla na šance zajímavější. Utkání nabíralo na otáčkách a šance přibývaly na obou stranách. Oba gólmani pustili po jednou gólu, který shodně vyplynul ze závaru před brankovištěm, kde rozhodoval důraz střelce. Za Litvínov skóroval Jaroslav Fišer a na straně sešívaných opět Vojtěch Jágr, kterého chytře z poza brány ve stylu Gretzkého našel Šimon Rulc.

Ve třetí třetině byl vidět poměrně svižný útočný hokej z obou stran. Hrálo se tzn. nahoru dolu. Obě mužstva chtěla urvat vítězství a šance byly vidět v obou brankovištích. Bylo jasné, že z takového hokeje padne nějaký ten gól.

A stalo se. Lukáš Stehlík se podruhé zapsal do análů, když se po pravé straně protlačil přes slávistického obránce a šikovně prostřelil gólmana mezi betony. Na to odpověděl o minutu a půl později hráč, který byl ve třetí třetině asi nejviditelnějším na straně sešívaných. Tomáš Labuzík byl za svou aktivitu odměněn ukázkovým gólem, kdy dvakrát zasekl puk před hokejkami obránců a poté poslal puk pod víko Zelenkovi svatyně. Puk krásně cinkl o horní břevno a zapadl za záda gólmana. Podobně se trefil v památném derby odehraném v Edenu svým třetím gólem v zápase Vladimír Růžička.

Urvat tři body se nepodařilo ani jednomu ze soupeřů, a tak vyrovnané utkání skončilo po 60 minutách spravedlivou remízou. Pětiminutové prodloužení tři na tři nedospělo ani do poloviny. Z první vážnější šance přiťukl z pravého kruhu ze souboje puk přímo do brankoviště Slavík, kde Vojtěch Jonák kličkou do protipohybu zakončoval bekhendem do prázdné branky. O bod šťastnější byli tedy hosté z Litvínova.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Vzhledem k tomu, že jsme museli pokaždé dotahovat, tak za bod, který jsme obětavě vydřeli, jsme rádi. Ale měli jsme tam spoustu situací, které jsme nezvládli, a proto o ten bod byl soupeř dnes lepší. Hráli jsme to jak na houpačce, výborné úseky střídaly špatné - před druhým gólem z přesilovky jsme ztratili puk před modrou čárou, takže jsme jim nahráli sami a třetí gól nás objel jeden hráč sám. Měli jsme strašně individuálních chyb a to nás sráží, abychom podali lepší výkon. Tomáš Labuzík se ke svému výkonu rozjížděl pomalu, kdy v první třetině nebyl vidět. Vojta Jágr přišel po nemoci a ani jsme nevěděli, jestli to utkání odehraje celé. A dal dva góly, takže si posadil laťku poměrně vysoko.(úsměv)“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník (HC Verva Litvínov): „Jsme spokojení za dva body, ale s výkonem moc spokojení nejsme. Bohužel jsme třikrát vedli a třikrát soupeř vyrovnal, což vzhledem k tomu, že chceme postoupit do finálové skupiny, není dobré. Jinak dneska to bylo vyrovnané utkání. V poslední třetině jsme to stáhli na dvě lajny, a myslím, že jsme byli lepší i fyzicky, ale bohužel když nevystřelíme, tak nemůžeme dát gól.“

Fanshop