Zápas - mládež 25. 11. 2017, Kateřina Kundertová

MDO: Chemici nezvládli derby s Piráty, ti rozhodli v prvních dvou třetinách

C h o m u t o v - Litvínovští mladší dorostenci odehráli druhé derby v letošní sezoně s chomutovskými Piráty. Po prvním vyhraném to tentokrát byli domácí Piráti, kteří se mohli radovat z vítězství, když o svém triumfu rozhodli v prvních dvou třetinách. O jedinou branku Litvínova se tři minuty před koncem utkání postaral Lukáš Stehlík.

17., 25.11.2017
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    1:0, 3:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Stuchlík – Petrásek, Holec, Vaněk, Matějka, Kovář, Birhanzl, Martínek – J. Klika, Králíček, Urych, Iljuk, Príhoda, Kulich, Svoboda, Prokeš, Čech, Koláček, Štefančík, Holka, Vrhel

  • Sestava hostů

    L. Klika – Minařík, Hocelík, Háva, Kroupa, Janák, Miškovič – Kadár, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kočárek, Fišer, Nikl, Skuhrovec


Reportáž

V úvodní třetině se hrál vyrovnaný hokej z obou stran, který nepřinesl příliš mnoho nadějných akcí. Až těsně před polovinou neuspěli před bránou s dorážkami Prokop Limanovský a Marek Slavík, kteří netrefili projíždějící puk. O chvíli později byl vyloučen Jiří Háva, při jeho trestu nejprve neuspěli Marcel Štefančík a Tobiáš Holka střela z těsné blízkosti, a poté Josef Koláček nevyzrál z pravé strany na litvínovské brankáře střelou do horní časti klece. Pět vteřin po vypršení trestu šli Chomutovští do vedení díky trefě Marcela Štefančíka, který zametl do sítě vyražený puk – 1:0.

Začátek druhé části měli lepší Piráti, kteří si vzali už ve dvaadvacáté minutě dvougólové vedení. Po nevydařené akci litvínovského Lukáše Stehlíka, si slovo vzal Stanislav Vrhel, jenž upravil přízemní střelou na 2:0. Krátce poté mohl navýšit vedení Ondřej Čech, ale on ani jeho spoluhráč Tadeáš Svoboda proti Lukáši Klikovi neupěli. Do polovinu dějství měl dvě nadějné šance Lukáš Stehlík, který nejdříve ve vlastním oslabení nastřelil v situaci dva na jednoho pouze boční síťku, pak po jeho výpadu a povedené přihrávce minul Jan Vopat zařízení.

Ve 37. minutě Chomutovští využili početní výhodu, když vyraženou ránu Josefa Koláčka zametl do brány Marcel Štefančík – 3:0. Hned následující minutu uháněl sám na bránu Tobiáš Holka, jenž byl faulován, za což sudí nařídili trestné střílení, to mladý Pirát neproměnil, a tak se skóre neměnilo. Devatenáct vteřin před koncem periody si Ondřej Čech prohodil obránce na modré a posunul zadovkou na Marcela Štefančíka, ten střelou mezi betony dovršil hattrick – 4:0.

V úvodu závěrečného dějství si oba celky zahrály přesilovku, ale ani jedna ke gólu nevedla, takže si Piráti drželi příjemné vedení. V polovině třetiny Jiří Háva napřáhl na modré a rozezvučel horní tyčku, která Marku Stuchlíkovi pomohla. O chvíli později Tomáš Nikl postupoval sám na gólmana, jehož ale ránou mezi betony nepřekonal, takže si chomutovská jednička držela čisté konto.

Než Litvínov kosmeticky upravil skóre, rozdal dvě pěkné přihrávky David Skuhrovec, ale ani jeden z jeho spoluhráči nedokázali usměrnit puk do sítě. O vychytanou nulu připravil domácího gólmana Lukáš Stehlík, jenž propálil od modré všechno, co mu stálo v cestě – 4:1.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Bedřich Pastyřík (Piráti Chomutov): „Kluci odehráli utkání zcela s přehledem. Škoda, že jsme to kvůli brankáři, který podal dobrý výkon, neodehráli s nulou. Výhru jsme si zasloužili, protože jsme soupeře do velkých šancí neupustili. Marcel Štefančík dal hattrick, takže výborný výkon. Jsme spokojení, takhle bychom chtěli pokračovat dál.“

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník (HC Litvínov): „Začátek byl dobrý, ale od desáté minuty Chomutov převzal aktivitu, byl lepší a rozhodl v přesilovkách. My jsme byli první dvě třetiny horší mužstvo. Faulovali jsme, nebruslili jsme a byli jsme za to potrestaní.“

Fanshop