Zápas - mládež 22. 09. 2017, Martin Stříbrný

SDO: Litvínov nestačil na rozjeté Indiány a prohrál 1:8

L i t v í n o v - Těžkého soupeře přivítali na domácím ledě starší dorostenci Litvínova, když hostili rozjeté plzeňské Indiány. Ti sice zaspali první třetinu, od druhé už na ledě ale skórovali pouze oni a po závěrečné siréně se mohli radovat z vysokého vítězství 8:1. O jedinou branku Litvínova se v první minutě utkání postaral Dan Bartoš.

5., 22.09.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
1 8
  • Třetiny

    1:1, 0:5, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Svoboda) - Žítek, Kitzberger, Bártek, Liška, Černohorský, Šubrt – Kovačič, Jindra, Dufek ''A'', Kysela, Bartoš, Šarlinger, Svoboda ''C'', Arnold, Myšák, Beran, Damašek, Berka.

  • Sestava hostů

    Altrichter (Pilc) – Houdek ''A'', Kaňák, Novák, Váchal, Lokajíček ''A'', Šilhán, Šiller, Staněk – Hajžman, Přikryl, Rozsahegyi, Kolda ''C'', Krýner, Princl, Hajšman, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík.


Reportáž

Domácí Litvínov zažil skvělý vstup do utkání, když už po necelé minutě poprvé skóroval! Dan Bartoš si našel vyražený kotouč po ráně Lišky v brankovišti a nadvakrát jej procpal za brankovou čáru – 1:0. Vedení Litvínova vydrželo jen do osmé minuty. V ní se po skvělé přihrávce Přikryla dostal do brejku Martin Lang a zakončil ho mazáckou, svižnou střelou přesně k tyči – 1:1. Ve zbytku první třetiny už žádná větší šance k vidění nebyla, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Na třetí gól si diváci na ZS Ivana Hlinky museli počkat zhruba až do poloviny utkání. V ní se naskytla Indiánům příležitost v podobě přesilové hry, kterou využili. Filip Přikryl dorazil ránu Šeby přímo do černého a Plzeň šla poprvé v utkání do vedení – 1:2. O necelé tři minuty to bylo už o dvě branky. Martin Lang se dostal do zakončení po rychlém brejku svého týmu a parádní střelou pod břevno překonal Pejsara – 1:3.

Závěr druhé třetiny byl pro domácí Chemiky doslova tragický a Plzeň v něm definitivně třemi góly rozhodla o svém vítězství. V šestatřicáté minutě využil další přesilovku ránou do horního rohu brány Radek Mužík - 1:4. Další dvě branky Plzně padly jak jinak, než v přesilové hře. V devětatřicáté minutě se po delší kombinaci ve dvojnásobné přesilovce rychlou střelou z levého kruhu prosadil Albert Šiller - 1:5. Aby toho neměl domácí málo, šestou branku Plzně vsítil osm vteřin před sirénou Kamil Hajšman. Pejsar vyrazil kotouč přímo na hůl útočníka Plzně, který neměl sebevětší problém dorazit puk do poloprázdné brány – 1:6.

Také třetí třetina vyšla lépe plzeňským Indiánům, kteří v ní dovedli utkání do vítězného konce. Ve čtyřiapadesáté minutě navýšil vedení svého týmu Kamil Hajšman, když v těsné blízkosti domácího brankář dokázal došťourat puk za brankovou čáru – 1:7. Poslední branku utkání měli na svědomí také hostující Indiáni. Nepřesnou rozehrávku domácích vystihl Jakub Procházka a samostatný únik zakončil svižnou střelou nad beton Pejsara, čímž udal konečné skóre utkání – 1:8!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): První třetina byla z naší strany velmi dobrá, myslím, že to byl vyrovnaný hokej. Ve druhé třetině jsme bohužel udělali pár špatných faulů a byli jsme hodně vylučovaní. Plzeň naše fauly trestala a tím prakticky rozhodla zápas. Gratulujeme soupeři ke třem bodům.

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Trenér HC Plzeň 1929: Začátek utkání jsme trochu zaspali, ještě jsem asi zůstali v autobusu. V hlavách jsme nebyli na Litvínov dostatečně připravení, v první třetině nás předčil pohybem. Ve druhé třetině jsme využili několik přesilových her, které jsme si zlepšenou hrou vynutili. Tam jsme domácím odskočili a ve třetí třetině už utkání v klidu dohráli.

Fanshop