Zápas - mládež 27. 10. 2017, Vladislav Kollert

SDO: Litvínov si neporadil s favorizovanou Plzní a po dvanácté prohrál

L i t v í n o v - Černožlutým se opět nevedlo. Tentokrát nestačili na favorizovanou Plzeň, která si ze severu Čech odvezla všechny tři body.

15., 27.10.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
0 2
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Svoboda) – Žítek, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška, Černohorský, Šubrt – Jouza, Jindra, Dufek, Kysela, Šarlinger, Svoboda, Arnold, Myšák, Beran, Damašek, Berka

  • Sestava hostů

    Altrichter (Pilc) – Houdek, Kaňák, Novák, Kovářík, Lokajíček, Šiller, Staněk Kremláček – Čech, Adamec, Kolda, Krýner, Princl, Rohla, Kolář, Procházka, Lang, Hasman, Šeba, Mužík


Reportáž

Starší dorost Litvínova, který se v letošní velmi trápí, přivítal na domácí půdě první Plzeň. Zatímco litvínovští mají na kontě pouhé dva body za dvě prohry v prodloužení, Plzeň vévodí skupině A se třiceti body.

V první třetině bylo ihned jasné, jak si oba celky stojí. Bojovní hráči domácích však nechtěli připustit žádný debakl a místy byli prvnímu celku tabulky vyrovnaným soupeřem. V páté minutě se prosadil velmi aktivní Mužík. Celý zápas o půl hodiny zpozdilo vysypané plexisklo, které neuneslo nápor Dufkova souboje s plzeňským Novákem.

Druhá třetina probíhala podobně, jako ta první. Domácí se snažili, ale vždy je zradila koncovka. Na druhé straně mohl vyniknout brankář Pejsar, který pochytal i téměř nemožné. Ani skvělý Pejsarův výkon však nezabránil Plzni ve zvýšení skóre, o které se postaral Adam Rohla.

Ve třetím dějství oba celky příliš zajímavých akcí nenabídly. Zápas byl dohráván v relativně poklidném tempu. Plzeň si tak odvezla další tři body, které jí upevnily první příčku v tabulce. Litvínov zůstává poslední.