Zápas - mládež 21. 09. 2017, Lukáš Holán

Junioři srdnatě bojovali, favorizovaní Indiáni ale nakonec výhru urvali

L i t v í n o v - Junioři Litvínova přivítali v předehrávce 5. kola Extraligy juniorů na domácím ledě favorizované Indiány z Plzně. V utkání dlouho drželi bodové naděje, o ty nakonec přišli ve třetí třetině, kdy Plzeň třemi góly rozhodla o svém tříbodovém vítězství.

5., 21.09.2017
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
1 4
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Orct (Havlík Š.) – Březák, Dvořák, Franc, Havlík D., Machač, Starý, Urbánek – Drašar, Ineman, Jícha, Kordule, Krsek, Kučera, Leitner, Pecka, Vopat.

  • Sestava hostů

    Beran (Kolář) – Čechura, Kačena, Kaňák, Staněk, Sysel, Štěpánek, Váchal – Červenka, Eret, Hanzlík, Kokoska, Kovařík, Matiášek, Pour, Reitspies, Roubal D., Roubal J., Rubner, Vavřička.


Reportáž

První třetina se hrála ve velkém tempu, šance se střídaly na obou stranách. V 16. minutě dostali domácí příležitost přesilové hry. Až v úplném závěru, když už plzeňský hráč Jan Matiášek opouštěl trestnou lavici, předvedli Litvínovští pěknou kombinaci, na jejímž konci stál Lukáš Vopat - 1:0.

Druhá část se nesla ve znamení vylučování a častých bitev o kotouč ve středním pásmu. Žádný z týmů si nevypracoval vyloženou šanci. Dvanáct vteřin před koncem se ale přeci jen prosadili hosté. Po vhazování se dostal puk na čepel Marka Rubnera, jenž pohotově vypálil a Zdeněk Orct lovil kotouč ze své sítě – 1:1.

Poslední periodu začali lépe hosté. V osmačtyřicáté minutě vyslal na bránu Orcta pumelenici Marek Rubner, který svým druhým gólem v utkání dal svému týmu vedení – 1:2. Ve dvaapadesáté minutě zasadil další ránu domácím Jakub Vavřička, když na jeho prudkou a skvěle umístěnou ránu neměl brankář Litvínova nárok – 1:3. Definitivní hřebíček do pomyslné rakve domácích přibil necelou minutu před koncem krásnou střelou od modré Jakub Pour - 1:4.