Zápas - mládež 28. 09. 2017, Martin Stříbrný

Juniorka konečně zabrala, hattrickem se blýskl Jan Dufek

K a r l o v y V a r y - Litvínovská juniorka odehrála náročné utkání na ledě karlovarské Energie. Utkání museli Chemici otáčet ve třetí třetině, to se jim nakonec podařilo především zásluhou Jana Dufka, který se třemi góly a asistencí podílel na všech brankách svého týmu. Junioři tak přerušili černou sérii pěti porážek v řadě!

7., 28.09.2017
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
3 4
  • Třetiny

    0:1, 2:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Špírek (Grančarov) – Vodička, Vápeník, Pajk, Klejna, Kala, Brabec – Chodounský, Slabý, Janata, Bečka, Pastyřík, Procházka, Horký, Petrov, Halberštát, Tlačil, Salnikov, Šála, Kocík

  • Sestava hostů

    Havlík (Orct) – Urbánek, Macháč, Franc, Havlík, Dvořák, Starý – Kučera, Leitner, Kordule, Drašar, Vopat, Bardoš, Pecka, Ineman, Krsek, Dufek


Reportáž

Na úvodní branku podkrušnohorského derby se příliš dlouho nečekalo. Časomíra nestihla napočítat ani dvě minuty, když se po kombinaci v obranném pásmu Energie prosadil David Drašar. Velkou příležitost navýšit skóre měl v sedmé minutě litvínovský Kučera, ovšem Špírek měl dobře postavenou branku a puk skončil na tyči. Vyrovnat mohl Lukáš Procházka, Havlík si z jeho střelou poradil a držel vedení hostů. Stav se neměnil ani po střele Petrova v polovině patnácté minuty. V poslední minutě se ještě musel činit Špírek, Francovu střelu zneškodnit dokázal.

První trefa druhé dvacetiminutovky přišla z litvínovských hokejek. V čase 25:18 se uvolnil ze sevření domácích Jan Dufek a svůj únik na Špírka proměnil střelou zpoza kruhu. O pět minut později se Dufek tlačil za dalším gólem, do cesty mezi tyčí a odkrytou klecí se rychle stihl přesunout Špírek a pokus zastavil. Energetici začali cestu za vyrovnáním začátkem 35. minuty. Michal Horký dorážel odražený puk po nástřelu Klejny, kotouč se odrazil a doskákal za záda Havlíka. Srovnat se domácím borcům podařilo v čase 37:11. Předchozí střelec Horký tentokráte v roli nahravače naservíroval v situaci dva na jednoho touš Lukáši Procházkovi, jenž situaci vyřešil nejlépe, jak mohl. Do třetí části tak oba celky šly za nerozhodného stavu.

Karlovy Vary se dokonce po dvou minutách a pěti vteřinách třetí periody ujaly vedení. Brabec našel před odkrytou klecí nikým nehlídaného Jana Tlačila. Na druhé straně byl velmi při chuti Jan Dufek, který mimo několika střel přidal v polovině čtyřicáté sedmé minuty i druhý zásah v utkání, opět tak vyrovnal stav velmi vypjatého souboje. Svým hattrickem se o čtyři minuty později sám postaral o strhnutí vedení na stranu černožlutých. Na tento moment již Energie odpověď nenašla a tři body si tak z KV Areny odvážejí chemici.