Zápas - mládež 07. 12. 2017, Vojtěch Honzík

JUN: Našlapaná Plzeň nedala Chemikům žádnou šanci a vysoko vyhrála

P l z e ň - Junioři Litvínova odehráli s početnou marodkou těžké utkání na ledě našlapané Plzně. Domácí Indiáni, posilnění hned o několik juniorských reprezentantů, nedali Litvínovu žádnou šanci a po vysokém vítězství 8:2 ustrážili na domácím ledě všechny tři body.

23., 07.12.2017
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
8 2
  • Třetiny

    2:1, 2:0, 4:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Beran (Kolář) – Kačena, Štěpánek, Staněk, Váchal, Lokajíček, Sysel, Čechura – Kantner, Reitspies, Červenka, Hanzlík, Kodýtek, Vavřička, Pour, J. Roubal, Kovařík, Přikryl, Vracovský, D. Roubal, Rubner.

  • Sestava hostů

    Š. Havlík (Orct) – Macháč, Franc, D. Havlík, Březák, Liška, Starý – Kučera, Kordule, Drašar, Vopat, Pecka, Helt, Svoboda, Jícha.


Reportáž

Do utkání lépe vstoupili indiáni. Rubner zachytil hostující rozehrávku, vypálil z mezikruží, ale Šimon Havlík zasáhl betonem. Činil se i Beran, který musel čelit dělovce Dominika Havlíka z pravého kruhu. Z protiútoku našel David Roubal v dobré pozici Josefa Roubala a domácí šli do vedení. Vzápětí mohl náskok svých barev v přesilové hře navýšit Hanzlík, krásným protečovaním pokusu Kodýtka z pravého kruhu ovšem těsně minul vzdálenější tyč. Do čtyř následně museli i modrobílí a Litvínov zahrozil Kordulem, jenž nepříjemně z pravé strany pálil přes obránce. Z levého kruhu zase zkoušel své štěstí Franc, pořádně vyprášil ramenní chránič domácího muže s maskou. Ani dotřetice to Severočechům nevyšlo, když pokus Drašara z mezikruží Beran vyrazil betony. A tak platilo otřepané „nedáš – dostaneš.“ Hosté střídali, když Kodýtek ve středním pásmu zastavil protiútok a ihned posunul na Jakuba Poura. Ten využil vlétnutím do pásma střídání Severočechů a zamířil z mezikruží přesně k levé tyči. Jenže těsně před úvodní sirénou se černožlutí usadili v pásmu a vykombinovali střeleckou pozici pro Josefa Jíchu, jenž dodal zbytku utkání potřebný náboj.

Druhou část odšpuntoval Vracovský u levé tyče, ani nadvakrát ale na Havlíka nevyzrál. Následovala početní výhoda Plzně, kterou Rubner ani Kantner z levého kruhu nevyužili. Jenže než stihl Helt dojet z trestné lavice do obranného pásma, udeřil Vít Reitspies. Následovala dvě rychle po sobě jdoucí vyloučení na domácí straně. Franc dvakrát pálil od modré tvrdě, ale nepřesně, Kordule z pravého kruhu zase orazítkoval bližší tyč. A tak opět udeřili Západočeši. Pour našel z pravého kruhu na levém Tomáše Vracovského, jenž z první zamířil přesně k bližší tyči. V poslední minutě ještě mohl náskok navýšit Váchal od modré, jeho pokus Havlík vůbec neviděl, ale puk se od něj nakonec odrazil mimo.

Pětadvacet vteřin ukrojila časomíra ze třetí periody, když našel Vavřička z pravé strany Marka Rubnera na levé, který zamířil přesně pod víko. Brzy následovalo přečíslení, ve kterém přistrčil Rubner Matyši Kantnerovi, jenž zamířil tváří v tvář gólmanovi soupeře přesně k levé tyči. Na druhé straně po zakázaném uvolnění vypálil ihned po buly Jakub Březák a prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Další gól mohl padnout z hole Davida Roubala, který se efektně i efektivně protáhl mezi obránci Severočechů, byl však rázem příliš blízko Havlíkovi a zakončil tak jen do jeho hrudi. Lépe si vedl Filip Přikryl, který obdržel od Kodýtka příhru k pravé tyči a zakončil prakticky do prázdné. Ihned po buly navíc vlétli domácí do pásma a z levého kruhu přidal osmou trefu Matyáš Kantner. Závěr utkání se již pouze dohrával a modrobílí tak získali v tomto týdnu šest bodů a nadále kralují juniorské extralize.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

David Bruk (HC Plzeň 1929): “Jsme samozřejmě rádi, že jsme zvládli dva domácí zápasy a máme plný počet bodů. Dneska jsme vysoko vyhráli, ale přestože je výsledek jednoznačný, tak hra byla opticky vyrovnaná. My jsme však dokázali nabídnuté příležitosti využít a soupeř ne. Poté jsme se již uklidnili. Ale výsledek neodpovídá průběhu utkání.”

Fanshop