Zápas - mládež 14. 12. 2017, Vladislav Kollert

JUN: Fantastická přestřelka skončila třemi body pro domácí

L i t v í n o v - Na sever Čech přijelo silné Kladno, od kterého se rozhodně neočekávalo žádné větší zaváhání. Domácí však ve dvanáctigólovém trháku zápas zvládli a i díky hattricku Jíchy a pěti bodům Bečváře berou všechny tři body.

26., 14.12.2017, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
7 5
  • Třetiny

    1:3, 2:1, 4:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Orct (Havlík) – Urbánek, Macháč, Franc, Havlík D., Starý – Kučera, Kordule, Drašar, Bečvář, Vopat, Bárdoš, Pecka, Krsek, Jícha

  • Sestava hostů

    Blažek (Jiroušek) – Haspeklo, Kryll, Zich, Cibák, Klusáček, Kučera J., Müller – Gnusin, Patyk, Řepka, Schilhabel, Vildumetz, Kubík, Keszi, Kučera M., Březina, Svoboda


Reportáž

Pokud chce Litvínov pomýšlet na postup do dalšího dějství, musí bojovat za každý bod. Na sever Čech přijelo silné Kladno s nejlépe bodujícím hráčem extraligy Vildumetzem. Byl to právě on, kdo otevřel skóre zápasu. Na 1:1 dokázal svým prvním gólem v utkání srovnat Jícha, dva slepené góly Kladna v 15. minutě z hokejek Patyka a opět Vildumetze znamenaly skóre 1:3 po první třetině.

Organizační tým Litvínova se uchýlil k taktickému kroku. Branku po dvaceti minutách opustil brankář Zdeněk Orct, kterého nahradil jeho kolega Šimon Havlík. Litvínov vlétl do druhého dějství s velkou vervou a po čtyřech minutách bylo díky Bárdošovi a Bečvářovi srovnáno na 3:3. Za vypíchnutí stojí obzvláště gól druhého jmenovaného, který parádně vymetl Blažkovu šibenici. Vyrovnané skóre však vydrželo pouhých 9 minut. Poté poslal do vedení kladenské střelec Patyk.

Třetí třetina byla pravděpodobně nejbláznivější. Díky dvěma gólům produktivního Jíchy se Litvínov vyhoupl do jednobrankového vedení. I tentokrát však Kladno dokázalo skórovat, únik dva na jednoho zakončil Jelínek. Už už to vypadalo, že se zápas dostane do prodloužení, ale dva góly během dvanácti sekund předposlední minuty zápasu strhly všechny tři body na stranu domácích. Vítězný gól si připsal Jan Bečvář, na závěrečných 7:5 upravoval Dominik Pecka.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek, HC VERVA LITVÍNOV: "Začali jsme zápas přesně tak, jak jsme nechtěli. Po první třetině jsme si však několik věcí vyříkali. Za druhou a třetí třetinu jsme si vítězství a všechny tři body nicméně zasloužili."

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Trenér hostů nebyl po zápase k zastižení.

Fanshop