Zápas - mládež 14. 01. 2018, Eliška Mrázková

SDO: Starší dorost nestačil na Vsetín, podlehl 4:6

L i t v í n o v - Litvínovští dnes odehráli zápas se Vsetínem, který dokázal využít většiny přesilovek. Domácímu celku nepomohl ani Svobodův hattrick a 3 body tedy putují na Moravu.

2. část, 14.01.2018, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Vsetínská hokejová
HC VERVA Litvínov Vsetínská hokejová
4 6
  • Třetiny

    0:1, 2:3, 2:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Svoboda) – Žítek, Baláž, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Liška ''A'', Černohorský, Šubrt – Kovačič, Jouza, Jindra, Dufek ''A'', Kysela, Bartoš, Šarlinger, Svoboda ''C'', Myšák, Beran, Berka

  • Sestava hostů

    Málek (Chrástecký) – Mikulenčák, Fojtášek, Ondračka ''C'', Vávra, Lukačka, Jenáček, Kožený – Klímek, Matiaško ''A'', Zetocha, Krupa, Petriska, Baďura, Vašenka, Půček ''A'', Pernický


Reportáž

V prvních minutách utkání nebyla na ledě k vidění žádná větší akce. V 10. minutě byl za podražení potrestán Myšák, čehož využil Vojtěch Pernický, jenž obdržel přihrávku od Baďury a prostřelil Pejsara, který se nestihl přesunout a nepomohl ani jeho bravurní skok. Vsetín měl ještě několik šancí na zakončení jako například přečíslení 2 na 1, které výborně vychytal domácí branká . Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Druhá třetina odstartovala opět početní výhodou hostí. Ve velkém zmatku před domácí bránou se zorientoval Martin Kožený , jenž dostrkal kotouč až za Pejsara a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Litvínov se však nevzdal a v 7. minutě druhé třetiny si Málek dokázal poradit s první střelou domácích ovšem na rychlou ránu Daniela Jouzi už nestačil. O pár minut později pomohl Litvínovu oddechový čas, po kterém litvínovský kapitán Přemysl Svoboda pláchl hostující obraně a zakončil střelou mezi Málkovy betony. Litvínovu radost ze srovnání dlouho nevydržela, protože střela Romana Půčky sice nejprve škrtla o břevno brány, ale odtud šla přímo za Pejsarova záda. Minutu a půl před koncem druhé třetiny obdržel dvouminutový trest za podražení Baláž a Vsetínu se povedla další přesilovka. Michal Matiasko prostřelil z levého kruhu Pejsara a obě mužstva tak vstupovala do třetí třetiny za stavu 2:4.

Poslední třetina nezačala pro Litvínov šťastně, protože Litvínov obdržel další gól v oslabení, když Jan Vašenka poslal bekhendem kotouč přímo mezi Pejsarovy betony. Ve 12. minutě snížil náskok hostí Přemysl Svoboda, jenž ihned poté dostal ještě jednu šanci v podobě trestného střílení, ovšem Málek jeho střelu pokryl svými betony. Již zmíněný útočník se nevzdal a využil přesilovku domácích, když doklepl kotouč do poloprázdné brány. Zbývali dvě minuty do konce zápasu, Litvínovu chyběla pouze jedna branka do vyrovnání, a tak domácí zkusili hru bez brankáře. Toto rozhodnutí však nebylo pro domácí celek šťastné, protože Ján Petriska poslal ze středního pásma kotouč do prázdné brány a zajistil tak Vsetínu vítězství a 3 body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Trenér Radim Skuhrovec (HC LItvínov): Bohužel ani jedno utkání po novém roce jsme neodehráli podle našich představ a pokud se ve hře zase neobjeví bojovnost z naší strany, jednoduchá přímočará hra a pokud si budeme stále chtít hrát nějaký hokejíček, tak se můžeme opět vrátit k tomu co jsme hráli na začátku sezóny, což by nikdo z nás nechtěl. Je to pro nás již druhé ponaučení. Musíme se připravit na další utkání a zase hrát jednoduše a lehce.

logo Vsetínská hokejová

Vsetínská hokejová

Trenér VHK ROBE Vsetín: Byl to vyrovnaný zápas. Výborně dnes zachytali gólmani na obou stranách, hlavně náš Málek kterého jsme vzali z mladšího dorostu. Musím pochválit kluky, že i po tak dlouhé cestě celý zápas dřeli. Základem bylo, že jsme vedli 2:0. V závěru jsme to zdramatizovali několika vyloučeními, ale zvládli jsme to. Děkujeme hráčům za dobrý výkon a 3 body.

Fanshop