Zápas - mládež 04. 02. 2018, Martin Stříbrný

SDO: Chemici loupili v Havířově, utkání rozhodl v páté sérii nájezdů Jindra

H a v í ř o v - Veledůležité utkání čekalo starší dorostence Litvínov v neděli večer na ledě dalekého Havířov. Utkání za stavu 2:2 došlo až do samostatných nájezdů, které v páté sérii rozhodl jediný úspěšný David Jindra! Nejdůležitější utkání sezony čeká Chemiky v pátek, kdy se utkají s přímým konkurentem o postupové příčky - chomutovskými Piráty!

2. část, 04.02.2018
logo HC AZ Havířov
logo HC VERVA Litvínov
HC AZ Havířov HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    2:1, 0:1, 0:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dufek M.(Štipčák) – Černý, Uhlíř, Thiel, Máca, Pavelek, Mastič – Adámek, Bambula (C), Bochnak, Hilšer (A), Janeček (A), Revaj, Cienciala, Žídek, Dufek K., Pindel (A)

  • Sestava hostů

    Pejsar (Svoboda D.) – Baláž, Žítek, Viedemann, Kitzberger, Bártek, Šubrt – Šarlinger, Kovačič, Jindra, Kysela, Dufek O. (A), Bartoš, Myšák, Berka, Svoboda P. (C)


Reportáž

Hosté šli hned v první minutě do oslabení, ale v pohodě jej ubránili. První gólovku zápasu přesto měli domácí. Bochnak se dostal k volnému puku před hostující brankou, ale nedokázal překonat už jen bezmocně ležícího gólmana Pejsara. Na druhé straně se hosté prosadili hned ze své první střely na branku. Jan Myšák prostřelil v 8. minutě před sebou stojící dvojici obránců i brankáře Michala Dufka a bylo to 0:1.

AZ byl za svou aktivitu směrem dopředu odměněn vyrovnávací brankou za necelé čtyři minuty. Žídek vybojoval na útočné modré puk proti dvojici obránců, předložil jej Lukáši Adámkovi před odkrytou branku a ten už neměl s doklepnutím puku za brankovou čáru problém – 1:1. Hosté pak ubránili další dvě oslabení, ale do šaten šli veseleji nakonec přeci jen domácí. Thiel a Adámek sice ve svých šancích neuspěli, ale v 19. minutě se na chvíli havířovští usadili v útočném pásmu a z toho už gól byl. První střelu ještě Pejsar stihl vyrazit, ale na dorážku Marka Revaje už neměl nárok – 2:1.

Druhá třetina začala šancí hostujícího Kysely. Ten však jen trefil přesunujícího se brankáře Dufka do betonu. Pak měli domácí další přesilovkou, ale opět bez efektu. Stejně tak se vedlo hostům ve dvou početních výhodách. Opravdu velkou gólovou příležitost jsme viděli až ve 35. minutě. Hostující útočník Ondřej Dufek sám před Michalem Dufkem trefil domácího gólmana do masky, a následná dorážka Svobody mířila mimo skoro prázdnou branku. Gól padl nakonec až šest vteřin před sirénou. Domácímu gólmanovi Dufkovi se nepodařila rozehra puku za brankou, Svoboda posunul puk na Marka Berku a ten srovnal na 2:2.

Také třetí třetina začala přesilovkou AZetu. Hilšer v ní vyslal na litvínovskou branku střelu i dorážku, ale neuspěl. Bez využití proběhla i další početní výhoda havířovských, stejně jako přesilovka Chemiků. Hrálo se ale nahoru-dolů a zejména v závěru základní části utkání bylo k vidění dost šancí. V 55. minutě Hilšer bombou nejprve rozezvučel mantinel, ale za chvíli se k němu puk vrátil a to už mířil bekhendem nebezpečně pod břevno, ale Pejsar puk chytil. Na druhé straně si vzal puk ve středním pásmu Myšák, natlačil se individuálně až do zakončení, ale Dufek jeho bekhend vyrazil nad.

Po 60 minutách svítil na ukazateli skóre stav 2:2, a tak se šlo do prodloužení. I v něm mohly oba týmy strhnout výhru na svou stranu. Dufek ale zlikvidoval nájezd Myšáka a Pindel se neprocpal k volnému puku před odkrytou brankou. Pak bylo nařízeno trestné střílení za faul na Svobodu, ale ani hostující kapitán na Dufka nevyzrál. No, a protože havířovští následně nevyužili přesilovku, musely o vítězi zápasu rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným nájezdníkem hostující David Jindra a Litvínov tak zvítězil v Havířově 3:2 na samostatné nájezdy.

Fanshop