Zápas - mládež 20. 01. 2018, Kateřina Kundertová

MDO: Litvínov během první třetiny třikrát skóroval a ovládl derby s Piráty

C h o m u t o v - Ke čtvrtému derby v sezoně zamířili litvínovští mladší dorostenci na led chomutovských Pirátů. Zde se během první třetiny třikrát gólově prosadili a po výsledku 5:3 se mohou radovat ze třetího vyhranného derby!

2. část , 20.01.2018
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
3 5
  • Třetiny

    0:3, 2:1, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Stuchlík (Malant) – Němec, Petrásek, Holec, M. Pöschl, Vaněk, Kovár, Martínek, Klika – Spudich, Králíček, Urych, Príhoda, Jiří Kulich, Prokeš, Čech, Štefančík, Holka, Vrhel.

  • Sestava hostů

    Čermák (Zelenka) – Minařík, Háva, Kroupa, Jonák, Miškovič, Kadár – Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kočárek, Fišer, Nikl, Skuhrovec.


Reportáž

Vyrovnaný začátek zápasu, který příliš mnoho šancí nepřinesl, se přehoupl na strnu Litvínova ve dvanácté minutě. Po střele Lukáše Stehlíka se puk dostal k Prokopu Limanovskému, jenž přihrál přesně na hůl Marka Slavíka, který už neměl z pravé strany problém trefit odkrytou část klece – 0:1. Přibližně po třech minutách se hosté radovali znova, když David Skuhrovec vypíchl puk ve středním pásmu, popojel si do levého kruhu, odkud vymetl bližší šibenici – 0:2.

Na druhé straně mohl snížit Ondřej Čech, jeho samostatný únik ale překazil David Čermák v litvínovské bráně. Pravidlo nedáš dostaneš se s velkou dávkou štěstí pro hosty potvrdilo hned v následujících momentech. Nahození podél mantinelu do obranného pásma Pirátů změnilo za brankou směr a odrazilo se mezi kruhy, kde Daniel Dej neměl problém trefit opuštěnou klec, jelikož Marek Stuchlík vyjel pro puk za bránu – 0:3. V posledních vteřinách mohl snížit Filip Králíček, jenž ale v úniku bekhendovým blafákem neuspěl.

Do druhé části vstoupili Chomutovští v početní výhodě, ve které si ale žádnou gólovou šanci nevytvořili. Ve 24. minutě Filip Králíček ujel podruhé, ani tentokrát si však na jedničku soupeře nepřišel. O dvě minuty později se Jakub Kovár natlačil k tyčce, odkud přihrál přes brankoviště na úplně volného Michaela Prokeše, jenž ránou z první nedal ležícímu Davidu Čermákovi žádnou šanci – 1:3. Před polovinou duelu se vyloučení na obou stranách protnuly přibližně na minutu, což ale na žádná straně k nadějné akci nevedlo.

O chvíli později se Piráti dotáhli, když se ve skrumáži nejlépe zorientoval David Petrásek, jenž našel Ondřeje Príhodu, který poslal puk do sítě nekompromisní bombou – 2:3. Za dvě minuty si hosté vzali dvougólové vedení zpět, když Daniel Dej přihrál na hůl Radovanu Miškovičovi, jenž bombou po ledě nedal Marku Stuchlíkovi žádnou šanci – 2:4. Ve čtyřicáté minutě jely oba celky dva na dva, ani jeden však neuspěl, takže se pokračovalo bez změny stavu.

Do závěrečné periody vstoupili lépe Litvínovští, kteří už po čtrnácti vteřinách zásluhou Martina Slavíka a jeho dorážky vedli opět o tři branky – 2:5. Ve 46. Minutě měly oba týmy nadějnou šanci – Tobiáš Holka v úniku nedotáhl blafák a na druhé straně Marek Slavík nepřehodil v situaci dva na jednoho beton ležícího brankáře.

Další průběh byl protkán vyloučeními, během kterých si ani jedno mužstvo tlak nevytvořilo. Poslední naději pro domácí vykřesal v 57. minutě Stanislav Vrhel, který zužitkoval dobrou přihrávku od Marcela Štefančíka – 3:5. Hned vzápětí byli zároveň vyloučeni dva Piráti, takže se museli jejich spoluhráči celé dvě minuty bránit ve třech proti pěti, největší šanci, kdy si Litvínov vytvořil skrumáž před bránou, ale všechno pochytal Marek Stuchlík.

Fanshop