Zápas - mládež 03. 03. 2018, Vojtěch Honzík

MDO: Litvínov podruhé za sebou nevstřelil branku, body míří do Plzně

L i t v í n o v - Mladší dorostenci Litvínova přivítali v sobotu odpoledne na vlastním ledě stejně staré hokejisty Plzně. Indiáni ve vyhroceném utkání jasně dominovali, když Chemiky přestříleli 60 ku 13 a po vítězství 4:0 si ze severu Čech odváží všechny tři body. Pro domácí Litvínov je to druhé utkání v řadě, ve kterém se nedokázal gólově prosadit.

2. část , 03.03.2018
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
0 4
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Zelenka (od 38. Herkommer) – Minařík, Hocelík, Kroupa, Jonák, Miškovič, Vlášek – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Pačan, Kudrhalt, Kočárek, Slavík, Fišer, Šikl.

  • Sestava hostů

    Čech (Prchlík) – Páník, Hamšík, Pánek, Jiříček, Kremláček, Vajner, Malák – Kaiser, Slanina, Hollar, Altrichter, Marcel, Adamec, Václavík, Ženíšek, Kuchárik, Kvasnička.


Reportáž

Obě mužstva na sebe letos narazila v extralize již pošesté. První čtyři zápasy ovládli indiáni, naposledy se však v Plzni radoval Litvínov. Západočeši tak měli svému soupeři co vracet a začali dobře. Skóre utkání totiž otevřel Tomáš Václavík. Domácí následně ustáli hru v oslabení, ale brzy po vypršení trestu přeci jenom inkasovali. Po příhře Kuchárika se totiž prosadil Jakub Altrichter. Tím i udal konečné skóre první části a jeho barvy tak odcházely do kabin spokojenější.

Prostřední část žádný střelecký zápis nezaznamenala, ovšem přibylo vyloučení. Litvínov hrál mnohdy až za hranou pravidel a to si indiáni nenechali líbit. Po sérii potyček tak bylo vyloučeno hned pět hráčů.

Hned vstup do poslední dvacetiminutovky potvrdil zisk všech bodů pro Západočechy. Přesně po šedesáti vteřinách hry totiž náskok pro modrobílé navýšil Vlastimil Kvasnička. Pokračovala ale i nervózní atmosféra, sudí musel udělit hned patnáct dvouminutových trestů, jeden osobní a jeden do konce utkání. Poslední zápis o utkání je ale gólový, Kremláček předložil Jakubu Hamšíkovi, jenž dodal výsledku definitivní podobu. Západočeši tak zapisují v pětatřicátém kole již jednatřicáté vítězství.

Fanshop