Zápas - mládež 08. 03. 2018, Adam Pavlíček

MDO: Dvakrát a dost! Chemici prolomili brankové prokletí a radují se z výhry

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Mladší dorostenci Litvínova po dvou nevydařených utkáních, kdy se ani jednou gólově neprosadili, zamířili na led Českých Budějovic. Chemici měli skvělý vstup do zápasu, když si vypracovali tříbrankový náskok. Ten postupem času ještě navýšili, a nakonec se radují z vítězství 7:2!

2. část , 08.03.2018
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
2 7
  • Třetiny

    1:4, 0:2, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kadlec (21.Korytar) – Jasečko, K. Ryba, Dvořák, Pavlát, Hail, Remta, Svach – Hrakholski, Michal, Dub, Hanák, Anderle, A. Ryba, Kašpar, Fousek, Brouček, Březina, Schwartz, Pouzar, Masopust.

  • Sestava hostů

    Zelenka – Minařák, Hocelík, Háva, Kroupa, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík, Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Skuhrovec


Reportáž

Jedna z prvních akcí Litvínova hned skončila brankou. Jan Vopat dostal ideální nabídku ke skórování přímo před domácí branku, čehož využil nejlépe, jak mohl. V páté minutě byl vyloučen Hrakholski, což hostující celek potrestal. Do pásma se dostal Marek Slavík a bleskovou akci zakončil druhou gólovou trefou svého týmu. V jedenácté minutě mohlo být na střídačce Litvínovských ještě o něco veseleji. Skuhrovec našel krásnou přihrávkou na vzdálenější tyči Prokopa Limanovského, jenž se z tutové šance mohl jen těžko zmýlit. Na tuto branku zareagovali Českobudějovičtí velmi rychle. Matouš Masopust prostřelil Zelenku k bližší tyči a opět to bylo o dva góly. Tříbrankový náskok ale v sedmnácté minutě vrátil hostům David Skuhrovec. Skóre 1:4 z pohledu Jihočechů svítilo na kostce nad ledem také po dvaceti odehraných minutách.

Do druhé třetiny nastoupili domácí s Jakubem Korytarem v brance. Jemu sice propadl kotouč za záda už po necelých dvou odehraných minutách, tato trefa však nemohla být uznána kvůli posunutí brankové konstrukce. Před polovinou utkání dostaly oba týmy k dispozici početní výhodu, na obou stranách ale zůstala nevyužita. Na začátku třicáté čtvrté minuty mohl vedení Litvínovských snížit Tomáš Březina, jenže přečíslení nezakončil tak, jak by chtěl. A tak přišlo potrestání ze strany hostů. Lukáš Stehlík poslal puk až za brankovou čáru a navýšil náskok svého týmu na 5:1. Ještě před koncem periody přidal jeden zásah Jiří Háva. Po prostředním dějství tedy 1:6 z pohledu Motoru.

Ve druhé odehrané minutě z poslední části zápasu dostali domácí výhodu v podobě početní převahy a dokázali ji zužitkovat. Sebastian Jasečko posunul puk z mezikruží na levý kruh z pohledu brankáře, kde stál připravený David Kašpar, jenž prostřelil až do litvínovské branky. O minutu později mohl na tuto branku za hosty zareagovat Prokop Limanovský, jenže pohotový Jakub Korytar byl proti. V padesáté sedmé minutě se dopustil nedovoleného zákroku Matouš Hail, za což sudí nařídil trestní střílení. Toho se ujal Lukáš Stehlík, který si sjel pomalu před branku, aby prostřelil Korytara přesně mezi betony. Kapitán Litvínova tak upravil skóre na konečných 2:7 z pohledu hokejistů z jihočeské metropole.

Fanshop