Zápas - mládež 01. 03. 2018, Martina Sikorová

JUN: Oslabení junioři v Třinci inkasovali hned osmkrát a vrací se bez bodů

T ř i n e c - S hodně omlazenou sestavu vyrazili junioři Litvínova do dalekého Třince, kde s utkali místními Oceláři. Ti měli utkání od samého začátku pod kontrolou a s chutí si zastříleli. Po závěrečné siréně bylo skóre 8:0 pro domácí, kteří si narozdíl od Chemiků připíší tři body do tabulky.

O umístění, 01.03.2018
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
8 0
  • Třetiny

    2:0, 4:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Loubal (Štěpánek) – Hrachovský, Krzak, G. Radzienciak, Rufer, Marguš, J. Adámek, Bartko – Strakoš, Kaukič, Plitko, Mach, Kofroň, Przybyla, Kvasnica, Peterek, Raška, Kalus, Papaj, Najsar, Molin

  • Sestava hostů

    Kožnar (21. Orct) – Urbánek, Franc, Havlík, Viedemann, Dvořák, Starý – Berka, Bečvář, Pecka, Myšák, Bartoš, Krsek, Jícha, Havelka


Reportáž

Čtvrteční utkání odstartovalo v rychlém tempu. Už ve čtvrté minutě se v dobré pozici ocitl Krzak, jenž ale z mezikruží minul. O chvíli později se k dorážce dostal Strakoš a z velkého úhlu zazvonil na boční tyč litvínovské klece. A radovat se nemohl ani Kalus. Útočník Ocelářů sice vyslal z prostoru mezi kruhy prudkou ránu, Kožnar ovšem vytasil efektivní zákrok lapačkou. Vzápětí musel dávat pozor Loubal, také on si ale poradil a ránu Bečváře z brejku vytěsnil betonem mimo. V čase 09:59 už se diváci prvního gólu přece jen dočkali.

Po nahození Hrachovského si puk před brankou našel Michal Papaj, potáhl jej do strany a následně trefil odkrytou část klece. Bartko mohl náskok svého týmu navýšit, po ráně z vrcholku kruhů ale kotouč z brankové čáry vyhodil jeden z hostů. A tak bylo málem vyrovnáno. Necelé dvě minuty před úvodní sirénou se před třineckou branku natlačil Bartoš, Loubal si ale poradil a zakončení z těsné blízkosti zlikvidoval. Nedáš? Dostaneš. Na pravém kruhu se s pukem ocitl Jonáš Peterek a střelou z úhlu našel mezírku mezi betony Kožnara.

Litvínovští vstoupili do druhé třetiny se Zdeňkem Orctem v brance, ani druhý litvínovský gólman ale čisté konto příliš dlouho neustrážil. Hosté sice začali aktivně a vynutili si přesilovou hru, tu ale nevyužili a krátce po návratu vyloučeného hráče Třince inkasovali potřetí. Mach poslal puk zpoza branky mezi kruhy, kam si na střelu z první sjel Lukáš Kaukič a napálil jej do sítě. Hráči v černých dresech se snažili o rychlou odpověď, Havelka ovšem z mezikruží netrefil přesně. Následně si v početní výhodě zahráli Oceláři, byli to ale právě oni, kdo málem inkasoval. Brejk Jíchy ovšem zneškodnil pozorný Loubal a jen o pár sekund později si domácí gólman poradil také s prudkou ranou Myšáka z pravé strany.

V čase 29:05 předvedl parádní individuální akci Dan Przybyla. Útočník s osmadvacítkou na dresu prokličkoval až k Orctovi a tváří v tvář brankáři hostů nezaváhal. Časomíra neodečetla ani dvě minuty a Oceláři už opět zvedali ruce nad hlavy, tentokrát po dělovce Timoteje Marguše od modré. O korekci nepříznivého stavu se vzápětí pokoušel Berka, který ale u levé tyče našel pouze lapačku připraveného brankáře. Po faulu Najsara si hosté zahráli v početní výhodě, která se jim však vůbec nevydařila. Po přihrávce Kofroně se do puku opřel Michal Kvasnica, z levé strany jej napálil do litvínovské sítě a mohl se radovat z gólu v oslabení.

První velká šance třetí třetiny patřila Myšákovi. Mladý útočník Litvínova ujel do brejku, zakončení mu ale ztížil vracející se Marguš a domácí gólman si nakonec poradil. V čase 49:59 se Oceláři dočkali sedmého gólu. David Kofroň mezi kruhy vybojoval puk, namířil si to před branku a v dobré šanci nezaváhal. Poté ale hostující gólman vytasil úspěšný zákrok a další individuální akci Przybyly zneškodnil. Třinečtí mladíci ale na osmou přesnou trefu přece jen dosáhli. Po přihrávce Hrachovského zakončil René Najsar, Orct se nestačil přesunout včas a kotouč skončil za jeho zády.

Fanshop