Zápasy 11. 03. 2018, Redakce

Verva konečně slaví tříbodovou výhru

Duklu naposledy Litvínov doma přemohl za tři body 19. listopadu. A s Jihlavou nyní i nepříznivou domácí sérii bez vítězství v základní hrací době ukončil. Tříbodové výhry jako takové se Verva dočkala poprvé od 28. prosince, kdy zvítězila v Mladé Boleslavi stejným poměrem jako dnes, tedy 2:0.

P-out 3, 11.03.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
2 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek (21. Kantor) – Iberer, Sørvik – Baránek, Čutta – Frolo, Sklenička – Doudera – Lukeš, Mikúš, Černý – Trávníček (C), Řehoř, Růžička – Jurčík, Válek, Jícha – Matoušek, Hanzl, Jánský. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Kořenář (52. – 53. Volden) – Suchánek, Stříteský – Šidlík, de la Rose – Váňa, Kajínek, Půža – Jiránek, Zeman, Čachotský (C) – Anděl, Skořepa, Straka – Seman, Hubáček, Rabbit – Bryhnisveen, Hamill, Diviš. Trenéři Vlk a Zeman


Reportáž

Obránce Sørvik se vrátil do sestavy, z níž nuceně kvůli stopce na dva zápasy vypadl útočník Hübl. Stejně jako v pátek začal Litvínov aktivně. Válek ve 2. minutě vyzkoušel rychlost Kořenářovy lapačky, chvíli na to tvrdě ale nepřesně pálil z dorážky Matouškovy střely Jánský.

Odpověděl individuálním průnikem Jihlavan Skořepa, jenže Petrásek zasáhl také úspěšně. V 6. minutě vystrašila Duklu Sørvikova střela od modré čáry, která po sražení změnila směr a skončila jen těsně vedle tyčky. V 7. minutě měl Růžička hodně času na střelu, mířil však vedle. Pak se v ještě větší možnosti zblízka objevil Čutta. První desetiminutovka patřila jasně Vervě.

Na začátku té druhé byl vyloučen Trávníček. Stříteský od modré čáry zaměstnal Petráska, který byl ve 12. minutě zasažen do hrudi. Po krátkém ošetření ve hře pokračoval.

V 16. minutě Jícha vydoloval puk na protihráči a nebezpečně vystřelil, minutu na to se blýsknul tvrdým, ale čistým dohráním souboje Frolo.

Jihlava hrála disciplinovaně a až v 18. minutě ji oslabil Jiránek za sekání. Straka v oslabení ohrozil Petráska. Velkou šanci pak díky Kořenářovi neproměnil Hanzl. S klaksonem ještě rozhodčí vyloučili Skleničku.

Po změně stran se do klece Vervy postavil Pavel Kantor. V oslabení se Krušnohorci ubránili a sami pak měli ve druhé části třikrát výhodu přesilovky: 24. Čachotský, 27. Šidlík (ten dostal navrch i panenku osobního trestu), 38. Rabbit. Ani jednu výhodu ale nevyužili.

Snad měla být střelba častější, snad tvrdší či přesnější, někdy chybělo i štěstí či schopnost protlačit se k dorážce. Nepomáhalo ani neúnavné fandění jižní tribuny, k níž se potleskem přidávali i ostatní. Občas byla slyšet i malá ale snaživá skupinka jihlavských příznivců.

Třetí část pokračovala vyloučením Stříteského, ale ne kýženým gólem pro černé. Ve 46. minutě si Iberer najel na volej, Kořenář opět zachránil. Pak si přesilovku po delší době zahráli i hosté (48. Čutta). Černý projel v oslabení sám až před gólmana, ale Verva si ještě musela na ukončení dvacetizápasové série počkat. Potvrdila to šance Čutty, který se dostal do úniku hned po návratu z trestné lavice, ale tísněn protihráčem neproměnil.

Vyloučen byl Straka za sekání a ve stejném čase dostala menší trest za nesportovní chování jihlavská střídačka. Byl to rozhodující okamžik zápasu, Jurčík po přihrávkách Mikúše a Lukeše otevřel při hře pět na tři skóre, 1:0.

Po gólu vystřídal kvůli závadě na výstroji Volden Kořenáře, během minuty byl ale mladý gólman po opravě zpět v kleci.

Zápas rozhodl druhým gólem slovenský forvard Matoušek, který překvapil gólmana střelou zdálky a z úhlu.

Trenér Radim Skuhrovec: "Michael Petrásek? Byl zraněn, nemělo by to být nic vážného, ale bylo potřeba ošetření a tak trenér brankářů Zdeněk Orct volil variantu se střídáním."

Litvínov vyhrál zaslouženě, soupeře přestřílel (ranami na branku) poměrem 35:16. Kantorovi napočítali za dvě třetiny jen sedm zásahů.

Druhý zápas: Chomutov - Ml. Boleslav 2:5.

Tabulka po 55. kole: 11. Ml. Boleslav 73 bodů, 12. Chomutov 69 bodů, 13. Jihlava 60 bodů, 14. Litvínov 56 bodů. Boleslav je zachráněna.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec: "Podali jsme velmi dobrý výkon a v naší hře už se objevovaly věci, na kterých pracujeme. Zlepšilo se nám obranné a střední pásmo, začali jsme hrát jednodušší hokej, shazovali jsme si puky v útočném pásmu a už se nám tam objevoval i třetí hráč nahoře. Důležité jsou pro nás tři body. Mužstvo si dokázalo že hrát hokej umí a že umíme i vyhrávat. To je pro nás důležité do dalších bojů."

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

František Zeman: "Přijeli jsme sem se záměrem uspět, bohužel naše předváděná hra nebyla taková, jak jsme si řekli. Litvínov byl lepší v důrazu v osobních soubojích. Nedali jsme gól ani z vyložených šancí, soupeř se trefil z přesilovky pět na tři, pak přidal šťastný druhý gól a vyhrál po právu."

Fanshop