Zápas - mládež 20. 03. 2018, Vladislav Kollert

MDO: Litvínov sestřelil Motor sedmi góly a slaví postup do semifinále play-off!

L i t v í n o v - Jízda mladšího dorostu pokračuje! Litvínovští ve druhém čtvrtfinálovém utkání proti Českým Budějovicím na domácím ledě bojovali o využití prvního postupového mečbolu. Ten po skvělém týmovém výkonu využili a jsou zaslouženě v semifinále. Hattrickem se zaskvěl útočník Jan Myšák!

ČF2, 20.03.2018, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
HC VERVA Litvínov BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
7 3
  • Třetiny

    2:0, 3:2, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva "A", Kroupa, Baláž "A", Jonák, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík "C", Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Lidák (Kadlec) – Jasečko, Pojar, Dvořák, Pavlát, Hail, Remta "C", Svach "A" – Michal, Dub, Hanák, Ryba, Kašpar, Klimeš, Brouček, Březina, Schwartz,, Janoch "A", Pouzar, Masopust, Anderle


Reportáž

Před litvínovskými mladšími dorostenci stála v úterý večer velká výzva. Vyhraný zápas v Českých Budějovicích dal severočeským mladíkům velkou naději na postup do semifinále.

A domácí začali velmi aktivně. Již po šesti minutách hry se trefil Myšák, k jehož gólu přidal trefu také Prokop Limanovský. První třetina však mohla být mnohem gólovější, spoustu šancí domácích pochytal brankář Lidák, kterého mj. při jedné z Adámkových akcí zachránilo také břevno.

Jedinou naději v úterním zápase vykřesal Motor po zahájení druhé třetiny, kdy Kliku trochu překvapivě propálil útočník Michal. Byl to však jediný moment, kdy měli domácí namále - ihned po inkasovaném gólu opět bíložlutá mašina zapnula na maximální výkon a nedlouho poté se opět radovali z gólu. Opět se prosadil Myšák, tentokrát po krásné samostatné akci.

O další dvě minuty později šel Litvínov již do dvoubrankového vedení a opět po zásluze Myšáka. Ten využil zmatku před Lidákem a zametl kotouč do odkryté branky. Pátý gól domácího celku přidal Marek Slavík. Budějovicím se podařilo v závěru druhého dějství ještě snížit, ale k většímu dramatu to nicméně nevedlo.

Třetí dějství bylo okořeněné jak dalšími góly, tak dalšími tresty. Hra se hodně přitvrdila a obzvláště hráči hostujícího Motoru neunášeli utkání psychicky. Šestý gól Vervy přidal Jakub Kroupa, pro kterého se jednalo o první gól v sezóně. Po trefě budějovického Masopusta na konečných 7:3 upravil v závěru utkání druhým gólem Slavík.