Zápasy 13. 04. 2018, Redakce, foto: -vn-, J. Jindra

Stále poslední, ale v pátek šťastní!

Dlouholetý litvínovský fanoušek Luděk Jandík před odjezdem autobusu Ropáků on Tour na Kladno řekl autorovi této reportáže: "Já taky věřím. Bude to tolik!" Verva se po urputné bitvě s Rytíři vrátila do hry jako rovnocenný partner, tabulka se znovu vyrovnala.

Baraz-8, 13.04.2018, ČEZ Stadion Kladno
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
1 3
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Cikánek – Zelingr, Štich, Svedlund, Repe, Kehar, Lenďák – Redlich, T. Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma – Zikmund, Machač, Bláha – Strnad, Přikryl, Pekr. Připraveni Kopřiva a Matula. Trenéři M. Hořava st. a Patera

  • Sestava hostů

    Kantor – Baránek, Sørvik – Frolo, Gula – Čutta, Sklenička – Růžička, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Jánský – Trávníček, Gerhát, Řehoř – Černý, Válek, Matoušek. Připraveni Petrásek a Doudera. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

V elektrizující atmosféře vyprodaného stadiónu za aktivní účasti několika stovek Ropáků (Verváků) první pálil po minutě hry Jánský od modré čáry. Třetí minuta přinesla náznak šance hostí, kteří přijeli v pozměněné sestavě a bez zraněných Hunkese a Jurčíka. Přišel po zaváhání domácích v obranném pásmu.

Chvilku na to poslali sudí ven Martina Hanzla. Jeho spoluhráči dvakrát vyhodili, pak předvedl velmi dobrý forčeking Gerhát, třetí vyhození... Už to bude dobré? Ne, 20 vteřin před návratem provinilce začalo peklo a Kantor se měl co ohánět. Zlikvidoval i dorážku Tůmy.

V 7. minutě první šance Vervy! Hübl našel ve střelecké pozici Lukeše, ten možná měl střílet, ale ještě vybídl Čuttu. Cikánka pak zaměstnal i Matoušek, Kantora zase zahřála Pekrova dělovka.

Stejný hráč byl vzápětí u prvního gólu, na konci akce byl volný Přikryl, 1:0. Zelingr po chybné rozehrávce pálil zdálky, ale vedení Rytířům dlouho nevydrželo. Hübl ideálně přihrál na levé křídlo do jízdy Lukešovi, který se natlačil před branku a s přehledem zakončil, 1:1!

Hra se vyrovnala, Jánský nabil Hüblovi, pak ale Vervu přibrzdilo druhé vyloučení (18. Sørvik). V oslabení mohl zvýšit Lukeš! Prošel sám až před Cikánka, škoda...

Druhá část začala Hüblovým vyloučením a pokračovala první přesilovkou Vervy (modrých bylo na ledě moc). Strnad s Kautem se objevili v oslabení v přečíslení, neúspěšném. Ale tahle přesilovka toho měla nabídnout daleko víc...

Mikúš dal gól! Po Lukešově přihrávce mu stačil metr čtvereční k pohotové střele, jenže sudí hned rozpažil pro Gerhátovo postavení v brankovišti...

Tomu se říká odolnost: Gula uvolnil Trávníčka, ten ještě nedal, ale pak z jízdy vypálil Baránek na Cikánkovu lapačku a puk skončil v šibenici, 1:2!

Rytíři se snažili hned odpovědět Tůmou (27.), ale Kantor byl pozorný. V téže minutě šly ruce žlutočerných fandů nahoru, Černý se uvolnil, ošálil gólmana ale jakýmsi zázrakem puk v odkryté kleci neskončil... Mikúš prověřil Cikánka, Litvínov kontroloval hru, až na velmi nebezpečnou Přikrylovu dorážku Svedlundovy střely.

35. minuta patřila hostům: Jánský z voleje ještě neuspěl, ale pak dojel puk v útočném pásmu Hübl, našel Lukeše, ten si počkal až se mu v brance objeví dost volného místa a zavěsil pod břevno, 1:3! 40 vteřin před přestávkou ještě musel ven Mikúš.

Litvínov se ubránil a třetí část pak zvládl. Machače vychytal Kantor a poradil si s Kubíkovým objetím branky, betonem vyrazil. Skvěle! Gerhát pak po Trávníčkově přihrávce zaměstnal Cikánka.

Ve 49. minutě poprvé Středočeši faulovali (Repe Řehoře).

Trávníčkovi zkazil v přesilovce radost rychlým betonem Cikánek. I druhý faul Kladna vybojoval Řehoř (52. Zikmund), chvíli na to byl ostře vražen na hrazení Mikúš. Ale čas běžel...

Až do 56. minuty, kdy Černý v pádu rozbil tvrzené sklo u střídačky a zápas dostal neplánovanou pauzu. Hráči šli při ní do kabin.

Kladno po návratu z nich odvolalo brzy gólmana, rozhodčí ještě vyloučili v 58. minutě Gulu. Největší možnost měl po Baránkově promáchnutí Kloz, ale Kantor byl vynikající. 19 vteřin před koncem ještě Tůma tak osolil Matouška, že musel ven. Verva zůstala těsně poslední, ale je zpátky ve hře! Po bojovném výkonu vyrvala soupeři všechny body a oživila své naděje. Základem byl dnes bezchybný gólman a mezi ostatními vynikl František Lukeš.

Druhý výsledek: K. Vary - Jihlava 5:4sn

Tabulka po 8. kole: 1. K. Vary 14 bodů, 2. Kladno 12 bodů, 3. Jihlava 11 bodů, 4. Litvínov 11 bodů.

Ohlasy

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Pavel Patera: "Do utkání jsme vstoupili celkem dobře a dali první gól. Od začátku ale bylo vidět, že to není ono. V předchozích zápasech jsme soupeře lépe dohrávali a víc jsme se do toho tlačili. Pak přišlo zasloužené vyrovnání. Můžeme být rádi, že druhou třetinu jsme prohráli jen 0:2, protože Litvínov měl daleko víc stoprocentních šancí. Nás opět podržel gólman. Ve třetí třetině jsme hráli to, co jsme chtěli a co chceme hrát pořád. Doufám, že to bude odrazový můstek do dalších zápasů."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec: "Utkání se nám hodnotí dobře... Nacházeli jsme se v kritické situaci a bylo pro nás hrozně důležité zvládnout dnešní utkání, což se nám povedlo. Zápas byl vyrovnaný, nám se s trochou štěstí podařilo vstřelit branky. Do konce základní hrací doby jsme udrželi vítězství a tři body, které jsme potřebovali za každou cenu získat. Utkání bylo velmi dobré a před parádní kulisou. Dneska jsme šťastní, ale jak se říká, jsme slavní do půlnoci a zítra už nás zase čeká příprava na další neméně těžké utkání."

Fanshop