Zápasy 20. 04. 2018, Redakce, foto: J. Jindra

DVA BODY Z VARŮ! ZÁCHRANA JE BLÍZKO

Mikúšův gól rozhodl v prodloužení utkání v Karlových Varech! Litvínov se tím i přes výhru Jihlavy na Kladně udržel v tabulce na druhém místě a v neděli s Kladnem (16:00) mu vítězství v základní hrací době dává jistotu záchrany bez ohledu na druhý zápas (Jihlava - K. Vary).

Baraz-11, 20.04.2018, KV Aréna, Karlovy Vary
logo HC Energie Karlovy Vary
logo HC VERVA Litvínov
HC Energie Karlovy Vary HC VERVA Litvínov
0 1p
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Závorka – Podlipnik, Šafář, Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Rulík – Rachůnek, Balán, Flek – Beránek, Gríger, Kohout – Vachovec, Skuhravý (C), Šik – Stloukal, Kverka, Vrdlovec. Připraven Novotný. Trenéři Pešout a Mariška

  • Sestava hostů

    Kantor – Baránek, Sørvik – Frolo, Gula – Iberer, Sklenička – Doudera – Černý, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Jánský – Trávníček (C), Gerhát, Řehoř – Matoušek, Válek, Jícha. Připraven Petrásek. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec


Reportáž

Prakticky ve stejné sestavě (do čtvrté formace se vrátil Jícha) jako proti Jihlavě nastoupil Litvínov i na led vyprodané KV arény. Oba celky věděly, že potřebují v základní hrací době neprohrát.

I proto bylo utkání opatrné. Až v 6. minutě zahřál Závorku Válek, pak ohrozili Kantora i domácí. Největší litvínovskou možnost měl Řehoř, v 9. minutě Závorka jeho ránu vyrazil betonem. Domácí vážněji zahrozili jen Podlipnikem od modré čáry v 19. minutě, pravděpodobně ještě tečovanou ránu kryl Kantor.

Po změně stran začali hosté aktivněji, hned v první minutě zaměstnali karlovarskou defenzívu. Hanzlův bekhend na druhé straně mohl rozvlnit síť, ale závora Závorky byla proti. Kantora pak zaměstnal Rulík, ale nebyl to těžký zákrok.

To Gerhátova šance k němu gólmana Varů donutila! Střelec úterního vítězného gólu měl od modré čáry dost prostoru popojet dopředu a vylepšit svou pozici, Závorka však potvrdil svou aktuální výbornou formu a střelu slovenského forvarda vyrážečkou vytěsnil mimo tři tyče.

Vzruch přinesla 33. minuta. Západočeši dali gól, ale už při Kohoutově dorážce signalizoval jeden z hlavních rozhodčích předchozí hru vysokou holí.

Ve třetím dějství se obraz hry nezměnil. Krátký závar před svou svatyní domácí zvládli, první vyloučení (47. Baránek) hosté také. Ve 49. minutě padl gól! Tentokrát jej dosáhl HCVL, ale nemohl platit pro ofsajd. Douderova střela od modré čáry v polovině poslední třetiny se dorážek nedočkala.

V čase 60:00 naskákali domácí hráči na brankáře Závorku a slavili postup po roce zpět do nejvyšší soutěže. Pak si museli zpátky rozebrat hole a rukavice, začalo prodloužení.

Hned první střídání přineslo tvrdé pokusy hostí, pak i velkou Gerhátovu možnost. Lukeš v 62. minutě trefil tyč!

Hübl se dostával do další šance a byl přitom faulován Balánem. V přesilovce Hübl ideálně nabil na volej Mikúšovi. Slovenský forvard trefil odkrytou klec, 1:2! Verva se tak v tabulce znovu posunula před Jihlavu, která už pár minut předtím vyhrála na Kladně.

Druhý výsledek: Kladno - Jihlava 1:2

Tabulka po 11. kole: 1. K. Vary 20 bodů, 2. Litvínov 17 bodů, 3. Jihlava 16 bodů, 4. Kladno 13 bodů.

Vzájemné bodové bilance:

LIT – KVA: 3:1, 4:3p, 1:5, 2:1p – 7:5 (konečná), skóre 10:10

LIT – KLA: 2:1, 1:2, 3:1 – 6:3, skóre 6:4

LIT – JIH: 1:4, 2:4, 1:2sn, 3:2 – 4:8 (konečná), skóre 7:12

KVA – KLA: 1:3, 3:1, 2:1sn, 3:0 – 8:4 (konečná), skóre 9:5

KVA – JIH: 3:2p, 2:1, 5:4sn – 7:2, skóre 10:7

JIH – KLA: 4:0, 1:3, 0:2, 2:1 – 6:6 (konečná), skóre 7:6

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Martin Pešout: "Byli jsme si vědomi toho, že od extraligy nás dělí jeden bod. Doufali jsme, že postup uhrajeme už v úterý, když jsme byli v euforii po výhře na Kladně. Dnes jsme byli zatažení s cílem nepustit soupeře do přečíslení, abychom pak pod tlakem nemuseli vyrovnávat. Mrzí mě chyba v prodloužení, ale byla už odrazem euforie a bylo těžké udržet hráče v koncentraci."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Darek Stránský: "Od začátku bylo vidět, že Vary zatáhly hru a nikam se nehrnuly. Těžko se nám překonávala jejich zahuštěná obrana. Neměli jsme moc šancí a těch pár jich pochytal gólman. Teď nás čeká zápas s Kladnem a ten musíme vyhrát, půjdeme do něj s plnou vervou. Varům gratuluji k postupu."

Fanshop