Zápasy 22. 04. 2018, Redakce

ZÁCHRANA! VERVA PORAZILA KLADNO A ZŮSTÁVÁ V EXTRALIZE

Od počátku zápasu vedli a nakonec po pěti gólech slavili se svými fanoušky záchranu. Verva přemohla Rytíře a udržela si v konečné tabulce baráže náskok na Jihlavu, díky lepším vzájemným zápasům navíc předstihla na čele tabulky Karlovy Vary.

Baraz-12, 22.04.2018, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Rytíři Kladno
HC VERVA Litvínov Rytíři Kladno
5 2
  • Třetiny

    2:0, 2:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kantor – Baránek, Sørvik – Frolo, Gula – Iberer, Sklenička – Doudera – Černý, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Jánský – Trávníček (C), Gerhát, Řehoř – Matoušek, Válek, Jícha. Připraven Petrásek. Trenéři Šlégr, Stránský, Weissmann, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Cikánek – Matula, Štindl – Zelingr, Kehar – Repe, Lenďák – Redlich, Kaut, Kružík – Kloz, Kubík, Tůma (C) – Bláha, Machač, Zikmund – Svedlund, Patyk, Pekr – Wildumetz. Připraven Stahl. Trenéři Hořava a Patera


Reportáž

O vítězství, směřující k záchraně, začal Litvínov bojovat ve stejné sestavě jako v pátek. Kladno v brance s Cikánkem poprvé inkasovalo už ve 24. vteřině. Zblízka se prosadil Černý, 1:0. Ještě v téže minutě mohli Rytíři odpovědět, ale Kubíkovi se nepovedlo přihrát volnému Klozovi.

Pak to zkoušel u stejné tyče jako předtím Černý Lukeš a v 6. minutě vyprodaný stadión explodoval znovu, Lukeš přihrál Jánskému před poloprázdnou klec, 2:0.

V 9. minutě pálil z nebezpečné pozice Kloz z pravé strany, ale početnou enklávu modrobílých příznivců na severní tribuně nerozjásal.

V polovině třetiny první trest, Repe zasáhl v obličeji Lukeše. Rytíři se ubránili a ve 14. minutě se dostali do krátkého tlaku, jinak domácí hru kontrolovali.

O přestávce kladenští fandové před stadiónem skandovali: "My vám to přejem!" Ale ještě bylo do konce daleko.

I po změně stran drželi opratě zápasu černí. Stylově Černý zblízka poslal skákavý puk těsně vedle, mohl dát gól znovu ve stejné vteřině jako v první části. Prvním domácím provinilcem se stal Gula, ale hostům se přesilovka příliš nedařila.

V době, kdy se Kladno trochu nadechovalo a Litvínov si naopak trochu koledoval o snížení a problémy, během minuty Verva rozhodla zápas! Svůj první extraligový gól zaznamenal Jícha, 3:0, a pak se z voleje pod "víko" trefil Lukeš, 4:0. Tresty Zelingra a Gerháta změnu skóre nepřinesly.

Třetí část otevřel gólem obránce Baránek od modré čáry. Bylo to 5:0 a pak už se sledoval hlavně čas... Rytíři se nechtěli vzdát a závěr zápasu nezabalili. Patyk a Kaut rychle za sebou snížili, vzápětí další šance hostí... Ale pak už si HCVL výsledek a tím i záchranu pohlídal.

Michal Trávníček: "Nejsilnějším momentem baráže byla pro mě třetí třetina utkání s Jihlavou. Jak všichni diváci jeli a jeli, od začátku třetiny až do konce zápasu."

Pavel Kantor: "Máme velkou radost. Ale baráž je zážitek, který bych nepřál ani nejlepšímu příteli své přítelkyně... Už bych to nechtěl znovu zažít."

Druhý výsledek: Jihlava – K. Vary 3:2

Konečná tabulka: 1. Litvínov 20 bodů, 2. K. Vary 20 bodů, 3. Jihlava 19 bodů, 4. Kladno 13 bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Takový zápas je vždycky strašně složitý. Soupeř prakticky o nic nehraje, nemá co ztratit, je uvolněný a u nás jde o obrovské napětí, protože musíme zvítězit. Za mě je potřeba poděkovat fanouškům, že naplnili stadion a věřili, že to kluci zvládnou. A poděkovat hráčům a všem, kteří se podíleli na tom, že se to povedlo, i když to bylo hektické. Udrželi jsme extraligu v Litvínově. Všichni víme, že je to pro město zásadní záležitost. Zlomový okamžik celé baráže bylo otočení zápasu s Jihlavou v poslední třetině. Pak jsme si šli za svým."

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Pavel Patera: "Pro nás bylo dnes těžké kluky namotivovat do zápasu, protože jsme v pátek ztratili šanci na extraligu. A asi to bylo i vidět. I podle výkonu se mi zápas těžko hodnotí. Hned při prvním střídání jsme dostali gól a Litvínov si za tím šel. Nepodali jsme optimální výkon."

Fanshop