Zápas - mládež 25. 03. 2018, Vladislav Kollert

MDO: Litvínov nestačil na Bílé Tygry a prohrál úvodní zápas semifinálové série

L i t v í n o v - Velmi hořkou příchuť měl nedělní semifinálový zápas mladšího dorostu, který Liberci podlehl na domácí půdě těsně 3:2. Série však není ztracena a litvínovští mladíci ještě mohou zabojovat v úterním duelu v Liberci.

SF1, 25.03.2018, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo Bílí Tygři Liberec
HC VERVA Litvínov Bílí Tygři Liberec
2 3
  • Třetiny

    0:2, 1:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva "A", Kroupa, Baláž "A", Jonák, Miškovič, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík "C", Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl "A", Hladík, Moc, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš "A", Měchura, Strnad "C", Nezbeda, Chmelař, Gajda


Reportáž

Ostře sledované semifinálové utkání skupiny "A" extraligy mladšího dorostu začalo již ve 13 hodin a podle statistiků opět byla účast velmi hojná - na zápas se dorazilo podívat 863 diváků.

Nicméně, domácí k nelibosti domácích fanoušků nezačali úplně nejlépe. Již ve čtvrté minutě se prosadil Hampl a o pět minut později lovil Klika puk ze sítě podruhé - tentokrát po samostatném nájezdu Měchury. Litvínov měl, co se výkonu týče, větší mezery v obraně, než bylo potřeba a hosté jednoznačně domácí celek přehráli.

Litvínov však bojovat umí a opět to dokázal. Do druhé třetiny nastoupil tým s novým elánem. Již po třech minutách mohli Dej i Myšák snížit stav velkými šancemi, střelecké štěstí měl však až Fišer. Litvínov byl v těchto chvílích lepším celkem na ledě, což však zazdilo několik vyloučení. Naopak Liberec přidal zásluhou Williama Praye třetí gól po parádním blafáku a s mladíky Litvínova to nevypadalo vůbec růžově.

Začátek třetí třetiny byl z pohledu "krásy hokeje" pravděpodobně nejslabší, k čemuž přispělo i rozbité plexisklo a neplánovaná čtvrthodinová pauza. Ať tak či tak, Litvínovu tam druhý gól přeci jen padl po povedené teči Slavíka osm minut před koncem. Od této chvíle byl na ledě pouze jeden celek, který však vyrovnávací gól ne a ne vstřelit. Čajan svými zákroky podržel a nepustil za sebe nebezpečně letící puky Myšáka, ani Stehlíka.

Litvínovští mladíci tak z nedělního utkání odešli s prázdnou. Druhý zápas semifinálové série je na plánu již v úterý od 13:00 v Liberci.

Fanshop