Zápas - mládež 27. 03. 2018, Ondřej Belák

MDO: Obrovské drama se šťastným koncem pro Chemiky, rozhodne třetí zápas

L i b e r e c - Odvracet první postupový mečbol Liberce vyrazili pod Ještěd mladší dorostenci Litvínova. Vstup do utkání měli lepší Tygři, když šli už ve druhé minutě do vedení. Litvínovští ale utkání otočili, do vítězného konce v základní hrací době ovšem nedotáhli a zápas šel do prodloužení. Ani v něm se nerozhodlo, a tak přišli na řadu samostatné nájezdy. V nich byli šťastnější litvínovští Chemici, když ve třetí sérii rozhodl útočník Jan Myšák!

SF2, 27.03.2018
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
2 3sn
  • Třetiny

    1:2, 0:0, 1:0 - 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl (A), Hladík, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš (A), Měchura, Folda, Strnad (C), Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan.

  • Sestava hostů

    Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva (A), Kroupa, Baláž (A), Jonák, Miškovic, Kadár – Leitner, Dej, Limanovský, Adámek, Stehlík (C), Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec.


Reportáž

Zápas odstartoval ve velkém stylu. Neuplynuly ani dvě minuty a Tygři šli do vedení. Jan Hampl našel hůl Jana Cikharta, jenž se trefil přesně do mezírky u bližší tyčky - 1:0! Litvínovští ovšem na odpověď nečekali příliš dlouho. Čajan nejprve zlikvidoval únik Myšáka, ale tlak pokračoval a přesnou dělovkou od modré čáry jej úspěšně zakončil Jiří Háva - 1:1.

Vyrovnávací branka vlila hostům čerstvou krev do žil a po nádherně provedeném brejku, po kterém bylo zakončení Jana Myšáka pouhou formalitou, zářilo na světelné tabuli skóre 1:2. Zbytek úvodní části nabídl taktéž zajímavý hokej a litvínovský Stehlík pálil jen těsně mimo. Na druhé straně si obdobně počínal v interesantní střelecké pozici Strnad.

Stehlík se zastřeloval také v prostřední dvacetiminutovce, když neuspěl svými ranami bez přípravy. První skončila těsně vedle tyčky a další skvostně zastavil Čajan. Tento úsek hry celkově moc šancí nenabízel, a ti především vinou pevné defenzivy Chemiků.

Tygrům se nedařilo do střeleckých pozic proniknout ani v přesilových hrách. Při jedné moli dokonce sami branku obdržet, když nezachytli Limanovského. Ten se prohnal až před Čajana a modrobílí mu mohli děkovat za včasný zákrok lapačkou.

V úvodu třetí periody prokázal své kvality také hostující brankář Klika. Ten nejprve zlikvidoval tutovku v mezikruží se nacházejícího Nezbedy a o chvíli později zázračně vykopl střelu Strnada z bezprostřední blízkosti. Když se před něj ale dostal William Pray, který si počínal neomylně, bylo vyrovnáno - 2:2!

Závěr třetí části a celé prodloužení už patřilo Pavlu Čajanovi. Domácí gólman pokazil radost z mezikruží střílejícímu Myšákovi a v prodloužení stejného hráče vychytal při samostatném úniku. Vzhledem k tomu, že mu při velkém zmatku před brankou pomohla i tyčka, dospělo utkání do nájezdů. V nich byli šikovnější hosté, kteří odmítli konec sezóny. Vítězný pokus si do statistiky připsal Jan Myšák - 2:3.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Bohužel se nám nepovedl začátek, kdy jsme dvakrát inkasovali a ztratili vedení. Kluci ale bojovali, nechali tam všechno a byl to naprosto vyrovnaný zápas. V sérii se projevuje, že v základní části dělilo oba týmy pouze skóre. Ani si nemyslím, že by zítra Litvínov byl v nějaké psychické výhodě. Musíme zapracovat na disciplíně a půjdeme do toho!

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Přijeli jsme sem s tím, že pokud prohrajeme, máme po sezóně. Prostě jsme se to tedy snažili urvat. Na rozdíl od domácího zápasu jsme neprospali začátek a oba týmy měly hodně šancí. Nakonec to dospělo do nájezdů, kde platí to klišé, že je to "pade na pade". Dnes se to štěstí přiklonilo k nám. Uvidíme zítra, série je hrozně vyrovnaná.