Zápas - mládež 28. 03. 2018, Jonáš Jech

MDO: Litvínovská jízda je u konce, MČR v Ostravě si zahrají liberečtí Tygři

L i b e r e c - Ve středu odpoledne se ve Svijanské aréně v Liberci odehrál rozhodující zápas mezi mladšími dorosty Liberce a Litvínova. Utkání bylo otevřené až do poslední vteřiny, o jedinou branku nakonec byli ale šťastnější domácí Tygři, kteří se po vítězství 3:2 mohou radovat z postupu na MČR v Ostravě, které se koná o víkendu.

SF3, 28.03.2018
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čajan (Krátký) – Kovář, Hampl, Hladík, Böhm, Šedivý, Starý, Kollert – Pray, Jansa, Jakubec, Cikhart, Jiruš (C), Měchura, Folda, Nezbeda, Chmelař, Gajda, Vodlan

  • Sestava hostů

    Klika (Zelenka) – Hocelík, Háva, Kroupa, Baláž, Jonák, Miškovič, Kadár – Leiner, Dej, Limanovský, Adámek , Stehlík (C), Vopat, Slavík, Kudrhalt, Kočárek, Fišer, Nikl, Myšák, Skuhrovec


Reportáž

První třetina začala velmi zostra a už v páté minutě se měnilo skóre. První formace pod vedením kapitána Jiruše se usadila v útočném pásmu a skvěle kombinovala. Cikhart vystřelil na Kliku, který puk vyrazil pouze do strany. Tam stál připravený William Pray, který měl jednoduchou práci a poslal puk do odkryté klece. Na druhé straně mohl pohotově vyrovnat Myšák, který tečoval Balážovo nahození od modré čary, ale skvělý reflexivní zákrok Čajana zabránil puku v cestě za brankovou čáru. Dvě dobré šance měli domácí v polovině prvního dějství. Nejprve se po nahození Hampla neprobil ke gólové dorážce Jansa a o pár vteřin později se snažil první jmenovaný dorazit puk za už ležícího Kliku. Jeho pokus však proskákal těsně kolem pravé tyče a v hale to jen zahučelo. Na druhé straně hosté poprvé překonali Čajana. Skuhrovec poslal puk z uctivé vzdálenosti, ale liberecký brankář měl zakrytý výhled. Puk tečoval a naštěstí pro něj se od brankové konstrukce odrazil mimo nebezpečný prostor. Následovala gólovka aktivního Cikharta. Nahozený puk Jiruše Klikovi vypadl, ale vysoký forvard nedokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit brankáře Litvínova. A hosté trestali. Po dvojnásobné přesilovce se dostal do brejku David Skuhrovec, který se trefil nad beton na vzdálenější tyč Čajanovi branky. Aby toho nebylo pro domácí málo, ještě před první sirénou mohl otočit skóre Limanovský. Ten sklepl po nahození od modré puk do protipohybu Čajana. Gumový nesmysl však jen proklouzal těsně kolem tyče.

Druhá třetina začala vyloučením Cikharta, který měl po opuštění trestné lavice další velkou šanci. Dostal skvělý puk za obranu a jel sám na Kliku. S ničím se neostýchal a vypálil, bohužel pro něj ale trefil pouze lapačku brankáře. Tygři byli aktivnějším mužstvem a měli mnohem více brankových příležitostí, které povětšinou trestuhodně neproměňovali. Gajda nabídl beckhandem puk Nezbedovi před poloprázdnou branku. Kotouč byl však neposedný, skákal a druhý jmenovaný ho nedokázal ani trefit a ani zpracovat. Více štěstí měli domácí v 27. minutě. Po dvou náhodných odrazech se puk dostal k úplně osamocenému Vojtěchu Jirušovi, jenž stál na levém kruhu. Ten se podíval na Klikovo postavení, zamířil a trefil přesně pavučinu branky. Výborný výkon ve druhé dvacetiminutovce podtrhl asi nejaktivnější liberecký hráč v dnešním utkání. Skvěle hrající první formace Tygrů se usadila v pásmu a přihrávala si. Pray vymyslel zpoza Kliky skvělou přihrávku před branku na Jana Cikharta, jehož dělovku zastavila až síť.

Hosté šli do třetí třetiny s dvoubrankovou ztrátou a začali hrát více do těla. Snížení přišlo velmi brzy. Po 38 sekundách hry spíše z nouze nahodil puk na branku Lukáš Stehlík. Kotouč si našel cestu v hradbě těl před Čajanem a skončil až za jeho zády. Po kontaktní brance domácí hru zjednodušili a hráli na vítězství. Při bránění nepouštěli Litvínov do nebezpečných prostorů a hrozili z brejků. Jiruš dostal křížný pas v útočném pásmu a mířil nahoru. Bohužel však pouze do míst, kde měl Klika připravenou svou lapačku, kterou střelu vyrazil. Definitivní pojistku mohl přidat i Pray. Ocitl se s pukem úplně sám před Klikou. Položil si ho, ale cesta kolem pravé tyče se mu uzavřela, tak obkroužil branku a poslal puk zpět, kde se však nenacházel žádný z jeho spoluhráčů. Hosté se chtěli dostat do tlaku a zavřít Tygry v pásmu, ale nepodařilo se jim to ani při hře bez brankáře. Poslední vteřiny zápasu se hrálo hlavně po rozích a domácí si náskok pohlídali. Po závěrečném hvizdu pak propukla velká euforie na straně Liberce a podobně velké zklamaní Litvínova.

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Dnešní utkání bylo vyhrocené. 1:1 v sérii a šlo o všechno. Já musím kluky jenom obrovsky pochválit za to jak zodpovědně k tomu přistoupili. Z naší strany to byl nejlepší výkon letos, co se mentální odolnosti týče. Hráli jsme co jsme chtěli a zvládli jsme to. Teď nás čeká chvilka odpočinku. Spadly z nás nervy a zítra odjíždíme do Vítkovic a všechno co se tam stane bude jen sladká tečka za touhle sezónou.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Těžko se to hodnotí. Prohráli jsme a sezóna pro nás skončila. Chtěli jsme vyhrát, ale to se nám bohužel nepovedlo. Dotahovali jsme náskok soupeře. Udělali jsme chyby a neproměňovali svoje šance. Liberec byl těžkým soupeřem. My jsme to věděli, jelikož jsme s nimi hráli několikrát v sezóně, hráli jsme s Liberce turnaje i přáteláky. Kluci se znají dobře. Věděli jsme, že to bude o pár gólech bude to buď tak nebo tak. K Liberci se přiklonilo štěstí a vyhráli sérii. My měli vyhrát první zápas doma, ale to už jsou jenom kdyby.

Fanshop