Zápasy 05. 10. 2018, Šimon Kadeřávek

Litvínov nestačil na Oceláře! Verva prohrála 0:2

L i t v í n o v - Verva šla do domácího zápasu se změnou v sestavě. Karla Kubáta nahradil v obraně Michal Trávníček a mezi útočníky se objevil Ivan Řehoř. Litvínov chtěl navázat na vítězství s Olomoucí a pokračovat tak ve vydařeném startu v soutěži. V zápase, který byl reprízou finále z roku 2015, mu však vystavil jasnou stopku Třinec, jenž rozhodl zápas v první třetině a odváží si ze severu Čech 3 body.

7. kolo, 05.10.2018, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Oceláři Třinec
HC VERVA Litvínov HC Oceláři Třinec
0 2
  • Třetiny

    0:2, 0:0, 0:0
  • Střely na branku

    27:23
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5235

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 9. Adamský (M. Kovařčík), 18. Krajíček (Hrňa)

  • Průběh zápasu

    0:2

  • Rozhodčí

    Hejduk, Bejček - Svoboda, Špringl

  • Sestava domácích

    Janus (Hanuljak) – Šesták, Hunkes, Ščotka, L. Doudera, Trávníček (C), Romančík, Strejček – M. Hanzl, Gerhát, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Myšák – J. Černý, J. Mikúš, D. Tůma – Matoušek, Řehoř, Jurčík.

  • Sestava hostů

    Hrubec (Hamerlík) – Gernát, Krajíček (C), Galvinš, D. Musil, M. Doudera, Matyáš – Chmielewski, Marcinko, Martynek – Adamský (A), Cienciala, Svačina – Kofroň, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Dravecký (A), Mikulík, Rudovský – Hrňa.


Reportáž

Na Zimním stadionu Ivana Hlinky se rozehrálo 7. kolo hokejové ligy. Vstupní atributy byly rozpačité. Litvínov sice vede soutěž a drží neporazitelnost, ale ve čtvrtek přišel o ofenzivního beka Karla Kubáta. Byla tu však ještě jedna důležitá statistika, Třinec na Vervu umí. V minulé sezóně ji dokázal porazit ve všech čtyřech vzájemných zápasech. V rozporu s těmito informacemi vlítli Chemici do první třetiny. O první střelu se zasloužil Gerhát, snažil se i mladík Myšák. Větší šance přišla až po několika minutách. Hlasitě to zahučelo z litvínovského kotle v okamžiku, kdy Janus vykryl Ondřeje Kovařčíka. 

Z domácích byl v první třetině vidět především Jakub Petružálek, jenž trefil břevno Hrubcovy branky. Psala se pátá minuta utkání a na trestnou lavici si šel sednout Martin Adamský. Během přesilové hry fanoušci neviděli moc šancí. Toho po odpykání využil právě Martin Adamský, který dostal pocukrovanou nahrávku od Michala Kovařčíka a zakončoval do prázdné branky. Po prvním gólu si Verva zahrála další přesilovku, kterou opět neproměnila, což fanoušci „ocenili“ pískotem.

Další minuty byly plné nepřesností na obou stranách. Na trestnou lavici se odporoučel Viktor Hübl, poněvadž jeho nahrávka letěla až za mantinel. Tohoto zbytečného provinění využil Třinec. Po sérii několika nahrávek před Janusem vyslal tvrdou od modré střelu Lukáš Krajíček, kapitán hostů a bývalý hráč Vancouveru Canucks. Verva tak rázem prohrávala 0:2. 

Začátek druhého dějství opět ovládl Litvínov, předváděl povedené kombinace, které však nevedly ke vstřelení branky. Oceláři chvatně odráželi útoky domácích, a poté začali sami útočit. Kluzišti vévodili především brankáři. Na jedné straně Janus vychytal Hrňu a na straně druhé vytěsnil výborně Šimon Hrubec Petružálkovu střelu. 

Trestné minuty se rozdělovaly i v druhé části hry. Nejdříve šel do nedobrovolného azylu Kovařčík za podražení, poté zaznamenali tresty domací. V rozmezí několika vteřin obdrželi tresty Strejček a Doudera, tudíž Třinec měl přesilovku 5 na 3! Největší šanci celé třetiny promarnil Cienciala, který promáchl gólovou nahrávku od Svačiny. Dá se říct, že Verva dlouhou důležitou přesilovku zvládla, ale jen co se začala zvedat, tak ji opět srazilo vyloučení. Mikuš musel opustit ledovou plochu za hákování. V následných minutách už branka nepadla, a tak třetina, která se hrála především „nahoru dolů“ skončila nezměněným stavem. 

I v poslední fázi utkání pokračoval Litvínov v nastoleném trendu, několik prvních minut opět držel puk a zkoušel útočit. Nutno zmínit, že ataky ve třetí třetině byly více nebezpečné. Hrubec se musel činit a likvidoval jednu šanci za druhou. Intenzita útočení se ještě zvýšila, když si za plexisklo musel jít sednout hostující Mikulík. Nebezpečnou střelu vyslal na Hrubcovu svatyni Lukeš, ale ani tato šance se nezměnila na kontaktní gól. 

Vervu hnali vpřed fanoušci. Na Hrubce letělo několik nepříjemných střel, ale v centru dění byl Jan Myšák. Nejdříve si v přečíslení prověřil, jak má Hrubec postavené tyče a řádně je orazítkoval. O několik minut později si ligový benjamínek zkontroloval i pevnost brankářových betonů, když na něj vyslal tvrdou střelu. V závěru třetiny usedl na trestnou lavici Svačina a Verva zkusila hrát bez brankáře. Ani tento vabank nevedl k vytouženému gólu a domácí zaznamenali první prohru v sezóně. Uvidíme, zda dokáží porážku odčinit už v neděli proti Hradci Králové.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC VERVA Litvínov):

Nepovedl se nám vstup do utkání, Třinec hrál výborně. Dobře bruslil, hrál na hraně obětavosti, poté jsme se pomalu dostávali do hry, ale bohužel se nám vstřelit kýženou branku. Třinec hrál výborně do obrany a opravdu na hraně obětavosti. Zblokoval nám několik střel, takže na brankáře jich nešlo tolik. Za dnešní výkon si zaslouží tři body, ale zároveň chci poděkovat našim hráčům, kteří bojovali až do konce. Nesložili zbraně a snažili se zlomit průběh utkání. Z naší strany byla stále bojovnost a něco s utkáním udělat, bohužel se nám to nepodařilo.

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Václav Varaďa (HC Oceláři Třinec):

My si velmi vážíme dnešního vítězství a tří bodů, které nám určitě pomohou do startu Extraligy. Byly to vybojované a velmi vydřené body. Je vidět, že domácí tým hraje ve velké pohodě a pro nás je to skvělý ukazatel toho, že s takovou hrou i přes velkou marodku můžeme být úspěšní. Věřím, že dnešní zápas je pro nás krokem vpřed a chtěl bych poděkovat týmu, jak dnešní zápas zvládl. Hlavně výkon Šimona Hrubce. Těšíme se na domácí utkání, které nás čeká v neděli. Věřím, že nás fandové podpoří a poženou nás za dalšími body do tabulky.

Fanshop