Zápasy 28. 10. 2018, Ondřej Mach

Litvínov vyšel střelecky naprázdno, Boleslavi podlehl 0:3

L i t v í n o v - Hokejisté Vervy po dvou výhrách v řadě znovu ztratili body, v den výročí vzniku Československa nestačili doma na Mladou Boleslav, které podlehli 0:3. Vyrovnané utkání rozhodly neproměněné šance domácích a využité přesilovky hostí z Boleslavi, ti nakonec vítězství potvrdili gólem do prázdné branky.

14. kolo, 28.10.2018, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
0 3
  • Třetiny

    0:1, 0:0, 0:2
  • Střely na branku

    39:21
  • Vyloučení

    4:4
  • Využití

    0:2
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    5123

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 13. Orsava (Klepiš), 42. Vondrka (Klepiš, Pláněk), 59. Látal (P. Musil, Orsava)

  • Průběh zápasu

    0:3

  • Rozhodčí

    Bejček, Pešina – Jindra, Zíka

  • Sestava domácích

    Janus (Hanuljak) – Sörvik, Baránek, Romančík, Suchánek, Strejček, Ščotka, Březák – Petružálek (A), V. Hübl (A), F. Lukeš – Myšák, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, J. Mikúš, Řehoř – Jurčík, M. Hanzl, Matoušek.

  • Sestava hostů

    Krošelj (Kantor) – Kotvan, Bernad, Hanzlík (A), T. Voráček, Němeček, Pláněk, Dlapa – Šťastný, Klepiš (A), Skalický – Pacovský, T. Knotek, Vondrka (C) – Látal, P. Musil, Orsava – Pabiška, Najman, Martin Procházka.


Reportáž

Domácí Verva se na začátku klání snažila útočit, obrana hostí ale nepouštěla litvínovské útočníky do větší šance. Boleslav nepříjemně kousala, jejich rychlé útoky dělaly velkou starost domácím obráncům. Velkou šanci měl již ve čtvrté minutě Pacovský, jenž svou střelou jen těsně minul Janusovu klec. Chemici nezůstali pozadu a pokusili se také vstřelit úvodní branku, na modré čáře dostal přihrávku Sorvik a poprvé pořádně prověřil Krošelja v brance Boleslavi. Bruslařský klub v úvodním dějství pozorně bránil a po zisku kotouče se rychle hnal před branku domácích, další pokusy na branku domácích vyslali Orsava s Vondrkou. Ataky litvínovských hokejistů zřídkakdy končily ohrožením boleslavské klece, po jednom z útoků ale trefil Petružálek tvrdou střelou tyčku Krošeljovy branky! Janus se následně musel činit proti střele Látala, puk raději schoval v lapačce a zklidnil hru.

Ve dvanácté minutě přišel první trest pro Litvínov. Hanzl na útočné modré zbytečně podrazil jednoho z boleslavských hráčů a na dvě minuty tak oslabil svůj tým. A první přesilová hra hostu hned přinesla branku. Nejprve Skalický projel celou obranu Vervy, puk však za Januse neprocedil. Po něm se ujal puku Klepiš, nabil mezi kruhy Jakubu Orsavovi, a ten se svojí střelou mezi betony postaral o úvodní branku dnešního duelu. Na druhé straně se ihned pokusil odpovědět domácí kapitán Trávníček, tomu se ale také nepovedlo přejít přes hostující obránce. Černožluté první gól opařil a nedařilo se jim hrát jejich hru, Boleslav stále nebezpečně útočila. Dvakrát také po jejím tlaku skončil kotouč až za Krošeljem a pískalo se zakázané uvolnění. Pěknou akci předvedl Řehoř, který ale svým projektilem z otočky těsně minul branku hostí. Největší šanci na vyrovnání měl v poslední minutě první třetiny Petružálek, po přihrávce do jízdy byl v levém kruhu sám před Krošeljem, ten ale proti jeho střele skvěle zasáhl. Další příležitost už v poslední minutě nepřišla, po první třetině tak vedl klub z Mladé Boleslavi.

Ani vstup do druhé části nepatřil domácím hokejistům, už po několika sekundách hry se ke střele dostal Šťastný. Litvínov střídal světlé okamžiky hry s těmi horšími, větší tlak si ale zatím nevytvořil. Chemici si ve třetí minutě druhé třetiny zkusili hru v početní převaze, neboť se na trestnou lavici odebral Hanzlík za nedovolené bránění. Přesilovka se ale domácím vůbec nepovedla, kotouč několikrát letěl až za Januse. Načež se role prohodily a přesilovku si zahrála také Boleslav, Suchánek se provinil hákováním. Hostům se hra v početní výhodě podobně jako domácím nedařila, až ke konci to zkusil přízemní střelou Knotek, Janus však jeho pokus s klidem zneškodnil. Následovala dlouhá pasáž hry bez přerušení, oba týmy se střídaly v útocích, na obou stranách ale dominovaly pozorné obrany. Hanzlík se na trestnou lavici podíval i podruhé, protože byl vyloučen za zdržování hry, jeho přihrávka skončila až v hledišti.

A právě při této přesilovce měli domácí jedinečnou příležitost vyrovnat. Po buly a rychlé kombinaci na Petružálka zívala odkrytá klec, ten ale svoji stoprocentní šanci nevyužil, protože Krošejl se fantasticky přemístil a zamezil vyrovnávací brance! Zbytek přesilové hry domácích už tak vydařený nebyl, hosté se několikrát osvobodili. Boleslav měla také možnost si zahrát přesilovku za Hanzlovu vysokou hůl, ta ale neměla dlouhé trvání. Střelec první branky Orsava si totiž také vysloužil dvouminutový trest, a to za hákování. Hra čtyř proti čtyřem nabídla zajímavý moment až na samém konci. Látal objel Janusovu klec a vypálil ze strany, domácí gólman však zasáhl a podržel černožluté. Precizní obrana Mladé Boleslavi dál pokračovala ve svém koncentrovaném výkonu, domácím se nedařilo ohrozit hostující branku. V poslední minutě to ale přeci jen dokázal Hübl, jeho střelu zápěstím ale Krošelj kryl. Ani mírný tlak v poslední minutě už Boleslav v branku nepřetavila, do šaten tak šla se stejným náskokem jako po prvním dějství.

Litvínov dostál svému názvu a do třetí třetiny vlétl opravdu s vervou, už po minutě mu ale cestu za vyrovnáním zkomplikovalo vyloučení Suchánka za hákování. A toto vyloučení muselo domácí hodně mrzet. Po levé straně se rozjel Michal Vondrka, příklepem tvrdě vypálil a jeho střela propadla za Janusovy záda. Hanzlík hned po vstřelené brance usedl na trestnou lavici už potřetí a Boleslav tak čekalo oslabení. V tom čelila velkému tlaku, nakonec se ale dokázala ubránit a vyhodit kotouč přes všechny čáry. Velmi nebezpečně poté pálil Látal, domácí brankář se však proti jeho střele blýskl skvělým zákrokem. Hosté poctivě bránili a vyčkávali na další brejkovou příležitost. Ani Válek svojí povedenou střelou nedokázal překonat výborného Krošelje. Chemici zatlačili Boleslav do obranného pásma a dlouho ji presovali, výsledkem byly střely Lukeše a Sorvika, ani jedna z nich ale neměla gólové parametry. Na druhém konci kluziště se snažil ještě zvýšit náskok svého týmu Šťastný, slovenský brankář v litvínovské kleci si však připsal další zákrok.

Janus dostal nakonec pokyn zůstat na střídačce už tři a půl minuty před koncem základní hrací doby. Drtivý tlak domácích ale k brance nevedl, hosté puk vyhazovali tak, aby neskončil na zakázaném uvolnění. Rozhodující branku měl na hokejce Bernad, pálil však pouze do Hüblovo bruslí. Hostím z Boleslavi se nakonec podařilo přidat třetí branku, jejich vítězství pečetil gólem do prázdné branky Martin Látal. Janus v poslední minutě musel likvidovat ještě jednu střelu, další branka už ale v utkání nepadla, tým z Mladé Boleslavi si tak dnes ze ZS Ivana Hlinky odváží všechny tři body.

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

"Jsem přesvědčen, že Boleslav měla výborný pohyb v první třetině, ten jsme nezachytili. Neměli jsme dobrý pohyb a inkasovali jsme z přesilové hry. Pak jsme se trochu snažili změnit hru, pár brankových příležitostí jsme si vytvořili, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku. Dneska rozhodly přesilové hry a velmi dobrý pohyb Boleslavi. Byli rychlejší a živější, nám to trochu trvalo, než jsme se rozhýbali. Nezbývá nám nic jiného než Mladé Boleslavi pogratulovat, myslím si, že v dnešním utkání byla lepší než my. My se musíme připravit na další utkání, protože jdou v rychlém sledu za sebou a každé je důležité."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Miloslav Hořava

"Litvínov pro nás byl ohromný favorit. My máme sezonu, kdy se nám nedaří. Byl to bojovný výkon podpořen výborným výkonem gólmana. Měli jsme štěstí, že jsme nedostali gól, výsledek neodpovídá průběhu hry."

Fanshop