Zápasy 30. 10. 2018, Tereza Čubanová, foto: Jiří Zaňát

Litvínov neuspěl ani ve Zlíně, podlehl soupeři 2:5

Zlín - Verva neudolala 3 body ani ve Zlíně. Do branky chemiků propadlo 5 střel. Poprvé v sezóně se podíval do hry brankář Hanuljak, který vystřídal Januse ve třetí třetině. Svou střeleckou smůlu dnes prolomil Jakub Petružálek a trefil se i kapitán Trávníček. Na body to ale nestačilo.

15. (CT), 30.10.2018, ZS Luďka Čajky, Zlín
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    1:0, 3:2, 1:0
  • Střely na branku

    42:27
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    3291

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky PSG Zlín: 14. Kubiš (Fořt, J. Ondráček), 22. J. Ondráček (Fořt, Gazda), 27. Nosek (P. Sedláček, Herman), 40. Kubiš (Fořt), 54. Kubiš (J. Ondráček, Fořt)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 26. Trávníček (J. Mikúš), 39. Petružálek (M. Hanzl, J. Mikúš)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Šír, Hribik – Špringl, Tošenovjan

  • Sestava domácích

    J. Sedláček (Štůrala) – Freibergs, Řezníček, Valenta, Nosek (A), Žižka (C), Gazda, Ferenc – Kubiš (A), Fořt, J. Ondráček – Herman, Honejsek, Šlahař – E. Kulda, Fryšara, Okál – Poletín, P. Sedláček, Popelka.

  • Sestava hostů

    Janus (41. Hanuljak) – Baránek, Sörvik, Suchánek, Romančík, Ščotka (A), Strejček, Březák – M. Hanzl, J. Mikúš, Petružálek – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Trávníček (C), Gerhát, Jurčík – Matoušek, Řehoř, Jícha.


Reportáž

Úvodní buly zápasu vyhrál domácí Zlín. Hned v první minutě přišel závar u černožluté branky, když se Berani snažili dotlačit puk za jeho Janusova záda. To ale nebylo vše, po chvíli se Zlín dostal opět do velké šance, Janus byl i podruhé pozorný. Po zaváhání zlínského brankáře měl první šanci Litvínova na hokejce Mikúš. Na puku byl v první polovině třetiny převážně Zlín, tudíž hosty do šancí moc nepuštěl. Domácí zamkli soupeře v pásmu a vyslali na litvínovského gólmana několik střel. 

Nakonec se jim podařilo uspět! Čtvrtá litvínovská formace byla už velmi dlouho na ledě, a to se na ní podepsalo. Fořt se šikovně uvolnil a zajel s kotoučem za branku, z kama našel volného Pavla Kubiše, který se trefil ke vzdálenější tyči Janusovi klece! Poté přišlo první vyloučení zápasu, Březák si totiž počínal nedovoleně, a tak na 2 minuty oslabil svůj tým. Strejček se v oslabení dostal ke střele, srovnat skóré nedokázal. Ke konci třetiny byla vidět litvínovská chuť k vyrovnání, to se ale nepovedlo, a navíc si odjel odpočinout na trestnou lavici i Mikúš. Hosté tak odešli do kabin s jednobrankovou ztrátou.

Verva začala druhou třetinu v oslabení. Netrvalo dlouho a znovu si počínal nedovoleně litvínovský hráč, tentokrát obránce Suchánek. Zlín tak dostal výhodu dvojnásobné přesilovky. Tu už využít dokázal a navýšil tak své vedení o dvě branky. Gazda nahrál od modré Fořtovi, který vyzkoušel Januse, jenže neúspěšně. Kotouč pak dostal na hůl Jiří Ondráček a ten už se nemýlil! Chemici se dál snažili upravit skóré a svou snahu také zužitkovali. Mikúš napřáhl od modré a poslal střelu přesně na Michala Trávníčka, který puk doklepl ze vzduchu do branky. Jenže netrvalo ani minutu a Zlín dokázal rychle odpovědět. Od modré nahodil na branku Sedláček, David Nosek těsně před Janusem změnil dráhu střely do protipohybu brankáře, který tak byl bez šance. 

Krátce na to si vykoledoval Zlín svůj první trest a Verva dostala výhodu přesilové hry. Tu ale hosté nesehráli vůbec dobře a Janus se musel činit i ve vlastní výhodě. Poté fauloval i Herman, a tak si Verva zahrála další přesilovou hru. Janus vyslal na Hanzla stejnou přihrávku jako na Spartě, tentokrát se ale z gólu neradoval. Litvínov svou výhodu tedy ani podruhé nevyužil. Z toho ale nemusel dlouho smutnit, protože když se síly na ledě vyrovnali, přišla krásná akce na hostující straně. Hanzl poslal kotouč na svého spoluhráče Jakuba Petružálka, který střelou z levého kruhu vymetl šibenici Sedláčkovi branky! Radost netrvala dlouho. Další pěknou akci předvedli divákům i domácí hráči. Fořt a Pavel Kubiš dostali kotouč do útočné třetiny a druhý jmenovaný pak zasunul puk za Januse zpoza branky. Druhá část tak skončila 4:2 pro domácí Zlín.

Poslední část začala změnou v brankovišti Litvínova, ve kterém mohli litvínovští fanoušci poprvé zaznamenat Miroslava Hanuljaka. První buly třetí třetiny sice vybojoval Litvínov, dlouho u koutouče ale nepobyl. Navíc si dvé minuty vykoledoval brankář Hanuljak, a tak šla Verva do oslabení. To přečkala bez úhony. V prvních pěti minutách třetí části hráči hostujícího celku ani jednou neohrozili Sedláčka. Dostali ale příležitost to napravit, když odjel na trestnou lavici zlínský Popelka. I když si chemici dokázali vytvořit slibnou příležitost, svou výhodu využít nezvládli. 

Hra se poté velmi zpomalila, oba celky se snažily najít cestu do útočné třetiny. Poté dostal Litvínov další trest. Romančík se provinil podražením. Berani jeho faul zanedlouho potrestali! Po střele Ondráčka vyrazil Hanuljak kotouč před sebe, kde byl připravený Pavel Kubiš, který zasunul puk do odkryté klece a zkompletoval tak svůj hattrick! Zbytek zápasu se spíše dohrával, po pátém gólu bylo o výhře Zlína rozhodnuto. Litvínov tak ve Zlíně prohrál 5:2.

Sestřih

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Martin Hamrlík

"Od začátku jsme do toho šli dobře, hráli jsme aktivně, branek jsme snad mohli dát i víc. Litvínov hrozil z brejků. A když už měl šanci, chytil ji gólman Sedláček. Extrémně dobře zahrála druhé lajna ve složení Ondráček, Kubiš a Fořt. Rozhodl gól na 4:2, kdy jsme hned po brance soupeře zase uskočili. S výkonem panuje spokojenost."



logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Milan Razým

"Není moc co hodnotit, jsem zklamaný z výkonu. Máme problém s produktivitou, jindy jsme ale dodržovali aspoň nějaký plán, byla tam bojovnost, dnes se to ale všechno sesypalo. V té hře nebylo nic, co by mělo být. Dost jsme soupeři výhru usnadnili. Jde vidět, že máme v obraně mladé kluky. Ono je to sice hezké, ale ti mohou být na pozici šestého sedmého beka; na tu svou roli, co teď mají, prostě nestačí."

Fanshop