Zápasy 19. 12. 2018, Šimon Kadeřávek, Foto: Jan Pavlíček

Neúspěšný boj proti bruslařům! Litvínov prohrál s Boleslaví 2:5

V předvánočním čase se na české hokejové stadiony vrátila Tippsport extraliga. 27. kolo svedlo dohromady litvínovskou Vervu a bruslaře z Mladé Boleslavi. Litvínov se pokusí navázat na suverénní výhru proti Vítkovicím, oproti tomu boleslavští budou chtít přerušit dvouzápasovou sérii proher. Naposledy se Středočeši představili proti Třinci a prohráli 1:4. Šťastnějším týmem byla nakonec Mladá Boleslav.

27. kolo, 19.12.2018, Škoenergo Aréna, Ml. Boleslav
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
5 2
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 2:1
  • Střely na branku

    31:21
  • Vyloučení

    2:8
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    2534

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 13. Žejdl (Šťastný), 14. T. Knotek (Flynn, P. Kousal), 31. T. Knotek (P. Kousal, Flynn), 58. Šťastný (Látal), 59. Němeček (P. Musil)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 34. F. Lukeš (TS), 53. Porseland (Ščotka)

  • Průběh zápasu

    3:0, 3:2, 5:2

  • Rozhodčí

    Pavlovič, Pražák – Frodl, Komárek

  • Sestava domácích

    Krošelj (Kantor) – Kotvan, Pláněk, Bernad, Němeček, Dlapa, Eminger, Hrdinka – Vondrka (C), Klepiš (A), Skalický – Pacovský, P. Musil, Látal – Šťastný, Žejdl, Orsava – Flynn, T. Knotek, P. Kousal.

  • Sestava hostů

    Janus (Petrásek) – Ščotka, Porseland, Baránek, L. Doudera, Suchánek, Březák, Romančík – Kašpar, J. Mikúš, Petružálek (A) – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Trávníček (C), Gerhát, Myšák – Jurčík, M. Hanzl, D. Tůma.


Reportáž

Do utkání lépe naskočili domácí, když zkoušeli nahazovat ihned po úvodním buly, jejich snaha skončila v ochranné síti za Janusovo brankou. Verva nechtěla zůstat pozadu a první šanci hostů si připsal Hübl, jenž se rychle prosmýkl přes obranu a prověřil Krošelja. Ihned se musel činit i brankář na druhé straně a zasáhl proti šanci Šťastného. Velmi blízko brance byl Petružálek, poněvadž rychle využil přihrávku od mantinelu, ale jeho pokus nakonec skončil na betonu domácího brankáře.
 
Litvínovský začátek přerušilo až vyloučení, na trestnou lavici zamířil Tůma, který se provinil podrážením. Bruslaři se snažili kombinovat, ale hosté většinu ataků potlačili a aktivně vyhazovali kotouč ze svého pásma. Do první šance domácích se dostal Flynn, jenž netrefil odkrytou branku. V aktivitě domácích pokračoval Pacovský, ale proti jeho střele zasáhl Janus.
 
Litvínov dal domácím další příležitost k aktivnímu hokeji. Do plexisklového vyhnanství musel Suchánek, který hákoval. Dvouminutovku načal Kotvan tvrdou střelou od modré, v tlaku pokračoval Skalický, který mířil těsně nad. Závěr přesilovky patřil domácím, nejdříve prověřil Januse Pláněk a po několika vteřinách zvedal ruce nad hlavu Lukáš Žejdl. Velký podíl na brance měl Šťastný, který vybojoval puk za brankou a šikovnou nahrávkou našel Žejdla, který propálil Januse.
 
Zaskočená Verva se snažila útočit, ale místo toho musela řešit druhý inkasovaný gól. Flynn rychlou nahrávkou vyslal vpřed Tomáše Knotka a ten z mezikruží překonal Januse, rázem domácí vedli 2:0. Verva se snažila bojovat, dokladem tomu byla Myšákova šance, kterou bez problému zlikvidoval Krošelj. V závěru třetiny si zahrál přesilovou hru Litvínov, Šťastný držel jednoho z hráčů a musel na trestnou lavici. Hosté se však nedostali do výraznější šance a do kabin se šlo za stavu 2:0 pro domácí.
 
Do druhého dějství vstoupili lépe hosté, konkrétně Hübl, který zkoušel propálit Krošelja. Verva neustávala v tlaku a snažila se vstřelit kontaktní branku. Další, kdo si vylámal zuby na domácím brankáři, byl Trávníček s Hanzlem. Hra se na několik chvil přerušila, poněvadž na ledě zůstal ležet Oskar Flynn, ale po několika chvílích dokázal vstát a odjet na střídačku, samozřejmě za potlesku přihlížejících fanoušků.
 
Po litvínovském úvodu se ke kormidlu dostali boleslavští. Jako první mířil na Januse Pacovský a po několika vteřinách ho následoval Žejdl, který minul odkrytou klec. Další šance však následovaly jako například Klepišův slalom, ale i proti této šance zasáhl Janus. Série šancí byla nakonec zastavena vyloučením. Nedobrovolně si musel na dvě minuty odpočinout Válek. Domácí se snažili vstřelit branku, velmi blízko byl Knotek, ale Janus šanci pokryl. Verva přesilovku přežila a snažila se kombinovat.

V polovině utkání přidala další branku Boleslav. Kousal vybojoval kotouč a nabídl ho rozjetému Tomáši Knotkovi, který ho poslal tvrdě k levé tyči a od ní se odrazil do branky. Po třetí inkasované brance se provinil hostující Doudera a musel si odsedět dvou a desetiminutový trest. Paradoxně v oslabení se dostal do velké šance Lukeš, ale nedovoleně ho zastavil Žejdl a bylo nařízeno trestné střílení. Nájezd proměnil František Lukeš a smazal nelichotivou nulu u litvínovského skóre.

V závěrečných minutách si prožili horké chvilky hosté, poněvadž je bruslaři dokázali zatlačit na jejich vlastní půlce, ale branku z toho nevytěžili. Úplný závěr ovlivnila série vyloučení za hrubé fauly, dokonce padl i jeden trest do konce utkání.
Třetí část utkání začali hosté minutovou přesilovku, kterou však nedokázali využít a hra se přesunula do středního pásma, kde se bojovalo o takřka každý puk. Tuhý boj byl přerušen litvínovským faulem, Baránek se stěhoval na trestnou a musel si odpykat desetiminutový trest, společně s ním usedl na trestnou lavici i Myšák, který si za Beránka odpykal ještě dvě minuty.
 
Přesilová hra nebyla využita a opět se hrálo ve středu hřiště. Poté se dostaly do obliby střely od modré, jednu takovou vyslal na Krošelja Porseland. V závěrečných deseti minutách si litvínovští zahráli přesilovku, jelikož Pacovský byl vyloučen za podrážení. Verva přesilovou hru využila a dostala se na dostřel jediné branky. Ihned po vhazování využil zmatku Mathias Porseland, který prostřelil Krošelje z pravého kruhu a drama bylo na světě.
 
Nicméně zdramatizování zápasu zabránili hráči Boleslavi, kteří rychle využili přesilovku a slavili branku. Látal vyslal přihrávku přes střední pásmu k Davidu Šťastnému a ten překonal slovenského brankáře Januse. V závěru utkání zkusili hosté hru bez brankáře, která však nevedla ke šťastnému konci. Musil přenechal kotouč Davidu Němečkovi a boleslavský obránce vstřelil poslední branku zápasu. Litvínov nakonec prohrál 2:5 a z Boleslavi body neveze. 

Sestřih

Ohlasy

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Pavel Patera

Začátek zápasu nebyl povedený a probudila nás až první proměněná přesilovka a samozřejmě dva vstřelené góly. Měli jsme dobrý přechod do útoku, ale chybí nám výdrž. Měli jsme stále slabá místa, která nás i nadále trápí. Naštěstí rozhodla naše produktivita a tlak na bránu.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

V dnešním utkání jsme nezačali vůbec špatně. Měli jsme dobrý pohyb, ale bohužel jsme pustili soupeře do přesilové hry, kterou potrestal, a pak jsme inkasovali další dvě branky. Myslím si, že jsme se během utkání nadechli. František Lukeš ze samostatného nájezdu korigoval stav a hra částečně vyrovnala. Ke konci jsme vstřelili kontaktní gól a dělali jsme vše pro vyrovnání, ale bohužel vlastní technickou chybou, kdy jsme měli příliš mnoho hráčů na ledě, jsme inkasovali. V závěru jsme dostali branku ve hře bez brankáře, ale myslím si, že jsme nepředvedli špatný výkon. Vyrovnané utkání z obou stran, ale Boleslav měla lepší pohyb a tlak na branku.