Zápasy 27. 01. 2019, Tereza Čubanová

Verva přejela vítkovickou Rideru 5:1!

Litvínov - Na Zimním stadionu Ivana Hlinky dnes proběhla doslova černožlutá bouře! Verva přestřílela Rideru 35:19 a vstřelila 5 branek! Vítkovice pouze jednu a dokonce s pomocí litvínovského obránce. Dva body si dnes připsal Ondřej Jurčík a Martin Hanzl! Skvělý výkon v bráně podal Michael Petrásek.

39. kolo, 27.01.2019, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
5 1
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 3:0
  • Střely na branku

    35:19
  • Vyloučení

    1:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4532

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 7. V. Hübl (Kašpar), 8. Jurčík (M. Hanzl), 43. Petružálek (Ščotka, Gerhát), 44. M. Hanzl (Jurčík, J. Mikúš), 55. Jícha

    Branky a nahrávky HC Vítkovice Ridera: 19. Olesz.

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 5:1

  • Rozhodčí

    Pavlovič, Šír – Komárek, Frodl

  • Sestava domácích

    Petrásek (Janus) – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Šesták, Suchánek, Baránek, L. Doudera – Petružálek (A), Gerhát, Trávníček (C) – Kašpar, V. Hübl (A), Válek – M. Hanzl, J. Mikúš, Jurčík – Jícha, M. Havelka, Helt.

  • Sestava hostů

    Bartošák (Dolejš) – Výtisk (A), D. Krenželok, Šidlík, Urbanec, Mrázek, Černý – Olesz (C), Lev, Dej – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Kucsera, Poletín, Szturc (A) – Schleiss, Š. Stránský, P. Zdráhal.


Reportáž

Utkání začalo ve slavnostním duchu. Viktor Hübl totiž odehrál svůj 800. zápas v dresu Litvínova! 

Dnes se v bráně chemiků představil Michael Petrásek. Zápas začal nepřesností na straně domácích. Na druhé straně chybovali také, a byla z toho první šance zápasu, kterou měl na hokejce Petružálek. Další velká šance byla opět na straně Litvínova a domácí fanoušci už se radovali z úvodního gólu. Avšak ke smůle domácích po Kašparově střele pouze zazvonila tyč. Vítkovice předvedly dobrou akci, ale Petrásek byl pozorný! Na druhé straně mohl pálit Havelka, jenže z bezprostřední vzdálenosti před brankou minul kotouč. Zápas doprovázela řada nepřesností na obou stranách. Tu ale Litvínov v 7. minutě prolomil! Skvěle to udělal Kašpar, který objel branku soupeře a zpoza ní pak poslal kotouč před brankoviště, kde ho za Bartošákova záda posunul Viktor Hübl! No a netrvalo dlouho a chemici skórovali podruhé! Po střele Hanzla se puk odrazil skoro až k modré čáře, kde stál připravený Ondřej Jurčík a svou dělovkou nedal Bartošákovi žádnou šanci! 

Domácí měli větší tlak a po dvougólovém vedení byli stále při chuti, Bartošák si musel poradit s několika dalšími střelami. Poté přišlo první vyloučení zápasu, za podražení odjel na trestnou lavici vítkovický Urbanec. Hosté se hned v úvodu osvobodili. Následně střílel na branku Kašpar. Jenže dvě minuty v tom stejném okamžiku dostal také Mikúš, a tak se síly na ledě vyrovnaly. Ve hře 4na4 si lépe počínala Ridera. I přesto se ke střele dostal Graborenko, Hanzl se snažil střelu tečovat, avšak neúspěšně. Litvínov hodně a nebezpečně tlačil na vítkovickou svatyni, hostující tým si naopak v první části nevedl vůbec dobře. Po nepříjemné srážce zůstal ležet na ledě Jurčík, nakonec odjel po svých za doprovodu lékaře na střídačku. Krenželok střílel na Petráska, neúspěšně. 

Následoval velmi nepříjemný moment pro Litvínov, konkrétně však pro obránce Trončinského. Ten se snažil zabránit vítkovickému útoku a při jeho snaze nešikovně tečoval puk až za záda vlastního brankáře. Gól byl připsán Rostislavu Oleszovi, jehož střelu litvínovský bek tečoval. Ridera tedy snížila na rozdíl jediné branky. Na závěr první části si odjel na trestnou lavici sednout Šidík a Verva začala druhou třetinu přesilovou hrou.

Prostřední část začala ve jménu litvínovské přesilové hry. Verva si vytvořila několik dobrých šancí, ale v gól žádnou přetavit nedokázala. Chemici tlačili i po přesilové hře a Bartošák měl plné ruce práce. Pak chemici dostali další výhodu hry 5na4. Výtisk se odjel zchladit na trestnou lavici za podražení. Baránek střílel od modré čáry. Poté už ovšem byli hosté kompletní a přesilovka zůstala nevyužita. Výtisk vyslal tvrdou dělovku od modré. Krátký tlak na Petráska předvedli i vítkovičtí, pak ale opět fauloval hostující hráč. Verva tedy dostala už několikátou možnost navýšit své vedení. 

Litvínov opět nezahálel a sypal na hostující bránu jednu střelu za druhou. Vítkovice se jen tak tak zvládly osvobodit a i tuto početní nevýhodu nakonec zvládly. Kašpar dostal pěknou nahrávku od Hübla, avšak netrefil branku a celá akce skončila posunutím Bartošákovy brány. Verva uzamknula hosty v obranném pásmu, pak ale vlastní chybou přišla o pásmo a žádný gól se nekonal. Velkou příležitost měli vítkovičtí! Petrásek si své území výtečně pohlídal. Ke konci prostřední části oba týmy předváděly velký počet chyb, ať už v přihrávkách nebo při přechodu přes modrou čáru. Do kabin mužstva odešla za stavu 2:1 pro domácí.

Hned zpočátku třetí třetiny byla vidět velká touha Vítkovic vyrovnat. Tu ale Litvínov zhatil. 

Ščotka poslal přesnou přihrávku na Jakuba Petružálka, který stal před odkrytou klecí a neměl již žádný problém kotouč do prázdné sítě doklepnout! A opět to litvínovským netrvalo ani dvě minuty a své vedení navýšili na 4:1! Na tandemu dva na jednoho šel Jurčík s Martinem Hanzlem, druhý jmenovaný dostal přihrávku a v přímém souboji s Bartošákem vytáhl blafák, který zakončil nad pravý beton a nedal brankáři sebemenší šanci! Z ochozů zimního stadionu se začalo ozývat hlasité ,,dejte jim bůra”! Diváci byli v eufórii. 

Hosté se sice snažili najít odpověď, ale domácí obrana byla proti. Válek střílel, ale střela šla mimo. Hübl vyslal skrytou jedovku, Bartošák si poradil. V polovině třetí třetiny bylo o dnešním zápase nejspíše rozhodnuto. Hostům se vůbec nedařilo vrátit se zpět do zápasu. Naopak Litvínov znovu skóroval! Z pravého kruhu se napřáhl ke střele Josef Jícha, který tímto projektilem umístil kotouč za Bartošákova záda! Litvínov byl dnes jednoznačně lepším týmem v zápase a zaslouženě zvítězil 5:1. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Ondřej Jurčík. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec

Pro nás je to troška radosti po pátečním utkání, kdy jsme hráli špatně. Tentokrát jsme hráli to, co jsme si řekli. Povedlo se nám po dlouhé době zvítězit doma. Za pár hodin nás ale čeká další zápas a budeme rádi, když na tenhle výkon dokážeme navázat.

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Jakub Petr

Vstup do zápasu jsme neměli ideální. Ve druhé třetině jsme se zvedli a mohli jsme s utkáním něco udělat. Trošku mě mrzí rezignovaný výkon v koncovce zápasu. Dneska mi přišlo, že jsme byli všude pozdě, všechno nám trvalo.

Fanshop