Zápasy - Dorost 15. 09. 2018, Petr Význer

Dorostenci doma poráží Kobru Praha!

L i t v í n o v - Dorostenci si poradili s Kobrou Praha poměrem 5:1. V nadstavbě se jim povedlo skórovat z brejku a připsali si tak i extra bod.

3. kolo, 15.09.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Kobra Praha
Litvínov mládež HC Kobra Praha
5 1
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 2:1 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Herkommer) – Minařík, Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Šikl, Vopat, Slavík, Špaček, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Liemann (Tuček), Šnajberk, Bucek, Bartoň, Frydrich, Chytil, Capoušek – Král, Tichý, Výkruta, Rajilic, Sekula, Valenta, Halfar, Strnad, Kvasnička


Reportáž

V první třetině byli velmi aktivní hráči domácího týmu, který strávil většinu třetiny v útočném pásmu. Do poloviny 1. třetiny si hosté nevytvořili žádnou výraznější šanci. V druhé polovině se začala hra vyrovnávat a hrálo se na obě strany. Největší šance jinak kombinační třetiny měli domácí hráči až na jejím konci, ale ani ty nevyužily. Oba soupeři hráli čistě, tomu odpovídá nula trestných minut.

Ve druhé třetině se hra změnila. Litvínov ji začal přesilovkovým gólem Davida Skuhrovce. Poté domácí svého soupeře nepustili z obranného pásma. Z velkého množství střel se však nepovedlo vstřelit branku. Hra se chvíli přelévala z jedné strany na druhou. Kobra si nedokázala vytvořit žádný větší tlak a toho využil Jakub Kadár, který zvýšil na 2:0. Ve stejný okamžik domácí vystřídali brankáře, Čermáka nahradil Herkommer. Litvínovu se povedlo vytvořit velké množství šancí, které končily jen ve výstroji brankáře nebo na zadním mantinelu. Při jednom z náporů na branku hostí vystřelil Vojtěch Kočárek od modré čáry, ale střela se mu vůbec nepovedla. Naštěstí stál před brankou Jiří Špaček, kterému se ji povedlo tečovat mezi nohy brankáře. Ke konci třetiny měli domácí stále více ze hry, ale další gól už nepřidali. 

Třetí třetina se opět nesla ve znamení neproměňování šancí. Prvních deset minut domácí nepustili hráče Kobry z našeho útočného pásma. Až v 52. minutě se povedlo skórovat i hostům. Na tento gól stihli domácí velmi rychle odpovědět a skóre vylepšili už na 4:1. Ke konci zápasu se do hry dostali i hráči Kobry, ale ani z jedné z šancí se jim nepovedlo skórovat. V poslední minutě zápasu Daniel Dej propálil brankáře hostů a potvrdil vítězství domácího týmu.

Nadstavba se domácím moc nepovedla. Prodloužení sice začalo slibným útokem, ale brankáři hostů se povedl skvělý zákrok, který udržel Kobru ve hře o extra bod. Kobra nevyužívala akce 2 na 1, a tak zaútočil Litvínov. V posledních sekundách ujeli do přečíslení Slavík a Skuhrovec. Druhý jmenovaný skóroval a vystřelil tím Litvínovským dorostencům extra bod.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Martin Tvrzník (HC Litvínov): První třetina byla z naší strany špatná, neměli jsme pohyb. Ve druhé třetině se to zlepšilo, ale nedáváme góly. Hromada nevyužitích šancí. Budeme to muset zlepšit, ale jsme rádi za čtyři body.

logo HC Kobra Praha

HC Kobra Praha

Petr Hrbek (HC Kobra Praha): První třetinu jsem se drželi, jak výsledkově, tak herně. Ve druhé třetině přišli vyloučení, Litvínov se chytl v přesilovce 5 na 3. Trošku je to uklidnilo a zaslouženě pak dali nějaké branky.Od té doby měli výrazně víc ze hry. Co mě mrzí je nadstavba. Měli jsme víc šancí a puk na holi a vlastně z jednoho brejku a z toho nás potrestali. Tam jsme si mohli na ten jeden bod sáhnout. Ten by byl za nadstavbu zasloužený. Takhle odjíždíme s nulou. Pro některé kluky je tohle utkání obrovská zkušenost.

Fanshop