Zápasy - Dorost 16. 10. 2018, Ondřej Vlk

DOR: Litvínov smetl Vary a veze plný počet bodů!

V a r y - Litvínov v úterním utkání extraligy dorostu smetl Vary 7:3 a ovládl i nadstavbu. Velkou zásluhu na to mělo produktivní trio Krocker, Slavík a Brouček.

7., 16.10.2018, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo Litvínov mládež
HC Energie Karlovy Vary Litvínov mládež
3 7
  • Třetiny

    2:1, 0:3, 1:3 - N 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bajgar (31. Hykel) – Hohl (A), Vogel, Petretič, Houdek (C), Prošek – März (A), Sapoušek, Šmajda, Blecha, Botoš, Matas, Bubanec, Hrůša, Helecz

  • Sestava hostů

    Herkommer (Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Hora – Beran, Dej (A), Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík (A), Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec (C)


Reportáž

Vstup do podkrušnohorského derby dorostenců budil dojem, že se utkání ponese spíše v klidnějším duchu, oba týmy se totiž zpočátku jen oťukávaly. Jenže chyba lávky, vše změnilo brzké vyloučení v hostujících řadách, jelikož energetici dokázali početní výhodu využít. Důraz v předbrankovém prostoru prokázal Josef Blecha, který z dorážky otevřel skóre utkání. Ovšem Litvínov dokázal odpovědět o pouhých 56 sekund později, to se parádní tečí blýsknul Marek Krocker a bylo srovnáno. Závěrečné gólové slovo ve třetině ale měli opět energetici, krátce po polovině dějství zakončil přečíslení svou druhou přesnou trefou Josef Blecha.

Zatímco v první třetině měli herně navrch spíše domácí, ve druhém dějství se rozjel žlutočerný rychlovlak. Vlna vyloučení z úvodní periody pokračovala i v té prostřední, vyrovnávací gól chemiků ale padl při hře 5 na 5. To si na výlet skrz celé hřiště vyrazil Marek Slavík a domů si přivezl radost ze skórování. Těsně před polovinou třetiny pak Litvínovští dokonali obrat, konkrétně to byl Marek Krocker, který nadvakrát dostal kotouč do branky. Tím také ukončil působení Matyáše Bajgara v tomto utkání, mezi třemi karlovarskými tyčemi jej nahradil Ondřej Hykel. Jenže ani on nezastavil litvínovskou mašinu, sotva o dvě minuty později kapituloval před střelou zblízka mezi betony z repertoáru Dominika Broučka. Díky tomu šli hosté do posledního dějství s pohodovým dvoubrankovým náskokem.

A ten také ještě i navýšili, po čtyřech minutách hry se v přesilovce podruhé v utkání prosadil Dominik Brouček. Energie se však odmítala vzdát a zanedlouho se vrátila do hry zásluhou Jana Botoše, jenž si počínal důrazně u branky Litvínova. Jenže na víc se už ale domácí nezmohli. Naopak o pár minut později vrátil tříbrankový náskok svému týmu zkompletovaným hattrickem Dominik Brouček a poslední hřebíček do zelenobílé rakve zatloukl další dvougólový střelec Marek Slavík. Se tříbodovým ziskem se ale Litvínov nespokojil a nakonec i ovládl nadstavbové nájezdy, kdy vítěznou penaltu dal kdo jiný než Dominik Brouček.

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Martin Tvrzník (HC Litvínov): Začali jsme špatně, první třetinu jsme nebruslili a nehráli to, co jsme chtěli, dostali jsme dva hloupé góly. Po třetině byl v kabině trochu rachot, ale zlepšili jsme hru, zlepšili jsme pohyb na kotouči a začali jsme dávat góly. Zápas jsme pak otočili a dovedli do vítězného konce. Prodloužení je vždycky loterie, měli jsme šance, soupeř taky. A nájezdy jsou prostě 50 na 50 a my jsme měli dnes více štěstí.

Fanshop