Zápasy - Dorost 25. 10. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Gólová přestřelka na severu Čech, Litvínov porazil Plzeň 6:5

L i t v í n o v - Černožlutí se po třech zápasech představili na domácím hřišti. Tentokrát jim byla soupeřem favorizovaná Plzeň. Předchozí vzájemný zápas dopadl lépe pro hosty, očekávalo se, že bude k vidění zajímavý zápas. Domácí byli nabuzení vysokou výhrou 10:0 z minulého kola, nicméně podobnou situaci zažívali i hosté, poněvadž dokázali porazit pražskou Kobru 11:0.

11., 24.10.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC ŠKODA PLZEŇ
Litvínov mládež HC ŠKODA PLZEŇ
6sn 5
  • Třetiny

    2:0, 2:2, 1:3 - 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) - Werner, Cimrman, Hocelík, Kadár, Kuchař, Novotný, Hora - Dej, Postl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Bočan (Vondraš) - Hodinář, Schindler, Jánský, Jiříček, Jasečko, Špaček, Páník - Hauser, Soukup, Korčák, Dvořák, Marcel, Dáňa, Soukup, Václavík, Šiler, Kupčo, Beránek


Reportáž

Obě mužstva vstoupila do utkání opatrně a nebylo vidět příliš mnoho šancí. Pokud se nějaký pokus dostal do útočné třetiny, tak zkušeně zasahovali oba brankáři. Skóre se měnilo až po individuální akci Dominika Broučka, který tak poslal domácí do vedení. Litvínov zvýšil obrátky a vypracoval si několik povedených příležitostí, které však kryl hostující gólman Bočan. Ten však nestačil na výtečnou souhru Deje s Markem Slavíkem a Litvínov šel rázem do dvoubrankového vedení. V závěru třetiny musel několikrát zasahovat litvínovský Čermák, branka z těchto pokusů však nepadla.

Druhá třetina už byla v poněkud útočnějším stylu. Střelec prvního gólu Brouček našel rozjetého Marka Krockera, a ten byl v koncovce nekompromisní. Litvínov vedl 3:0 a zdálo se, že zápas bude spíše exhibicí. Proti tomuto tvrzení se razantně ohradili hosté. Nejdříve vstřelil důležitý gól Matěj Korčák, a po několika minutách využil přesilovku Lubomír Kupčo. Zápletka byla na světě. Plzeň, která vede tabulku, útočila a byla mnohem aktivnější než domácí. Tlak hostů přerušil Slavík, který zachytil přihrávku a rychle bruslil do útočné třetiny. Tam mu středem najížděl Lukáš Hocelík a domácí byli opět ve dvoubrankovém vedení.

Závěrečné dějství slibovalo tuhý boj obou týmů. Na úvod kralovali oba brankáři, kteří předváděli velmi dobré zákroky. Nakonec to byl plzeňský Adam Dvořák, jenž načal gólový účet třetí třetiny. Na tuto branku Litvínov rychle odpověděl. Vopat našel na modré čáře Adama Cimrmana, ten prostřelil hostujícího gólmana a zdálo se, že je hotovo. Jenže ani nyní se Plzeň nevzdala. Deset minut před koncem zvedl ruce nad hlavu Matěj Korčák, který těžil ze spolupráce s Dvořákem a Soukupem. V posledních minutách třetiny se radovali hosté ještě jednou, tentokrát mířil přesně Petr Hauser a na světelné tabuli svítilo skóre 5:5.

Následné prodloužení branku nepřineslo. Na řadu tedy přišli samostatné nájezdy. V nich prokázali znovu kvalitu brankáři, ale na pokus Jana Vopata byl hostující gólman krátký a Litvínov nakonec v infarktovém utkání vyhrál 6:5.