Zápasy - Dorost 01. 11. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Listopad zahájen vítězně, dorostenci porazili Chomutov 4:3

Litvínovští dokázali z posledních zápasů vytěžit maximum bodů. První listopadový den je však čekal silný a zajímavý soupeř, sousední chomutovští Piráti. Černožlutí nakonec oplatili Chomutovu zářijovou prohru a vyhráli 4:3.

13., 01.11.2018, Rocknet Aréna
logo Piráti Chomutov
logo Litvínov mládež
Piráti Chomutov Litvínov mládež
3 4
  • Třetiny

    1:1, 0:2, 2:1 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Malant (Šatný) – Němec, Frollo, Kovár, M. Pöschl, Martínek, F. Döring – Spudich, L. Koblížek, T. Šilar, Iljuk, Príhoda, T. Svoboda, Štefančík, Vostiňák, Kalčík, Ekrt

  • Sestava hostů

    Čermák (Ešler) – Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný, Hora – Dej, Šikl, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec


Reportáž

Do utkání vstoupil lépe Litvínov, který hned zkraje třetiny prověřil několika střelami domácího gólmana Malanta. Přítrží veškerých akcí byl Cimrmanův faul, domácí si zahráli přesilovku. Po nevýrazných pokusech se prosadil Martin Pöschl, jenž vyslal tvrdou střelu přímo do šibenice a domácí rázem vedli. Ani ne minutu po první brance mohli hosté srovnat. Nebezpečnou střelou prověřil Malanta Krocker.
 
Po úvodním gólu se zvýšilo tempo hry, domácí chtěli vstřelit další branku a hosté se snažili o vyrovnání. Štefančík chtěl napodobit Pöschla, jeho pokus však skončil pouze na tyčce. Litvínov měl problém s přechodem do útočného pásma a pokud se dostal do útoku, tak chyběla koncovka. Zbývalo zhruba 5 minut do konce první třetiny a na trestnou lavici zamířil Kalčík. Hosté si zahráli přesilovou hru, kterou nakonec využili. Dominik Brouček dostal pocukrovanou nahrávku od Slavíka a bylo vyrovnáno. Na závěr prvního dějství si Piráti schovali dvě velké šance. Nejdříve trefil Kalčík další tyčku, a poté využil Štefančík špatného střídání hostů a prověřil Čermákovy betony.

Druhá část hry byla opět v útočném duchu. Oba týmy se snažily střílet, ale bez většího ohrožení branky. Litvínovu se podařilo dostat Piráty pod tlak, což znamenalo, že byly k vidění velké šance. Mezi takové patřila i individuální akce Daniela Deje, který tuto šanci nakonec přeměnil v branku a hosté šli do vedení. 

Černožlutí působili živěji a Malant se musel v brance hodně činit. Výborně likvidoval pokusy Deje a Vopata, na střelu Martina Adámka byl však krátký. Velkou zásluhu na třetí brance hostí měl gólman Čermák, jenž pohotově vyhodil a rovnou našel volného Adámka. Do konce třetiny už ani jeden tým nepředvedl výraznější akci a do šaten se tedy šlo za stavu 3:1 pro hosty.

Závěrečné dějství začalo vlaze. Nikdo se nehrnul do velkých akcí a na větší ofenzivní projev museli fanoušci čekat až do 54. minuty. Štefančík posunul puk na Jakuba Kovára, a ten tvrdou střelou snížil na 2:3. Piráti byli najednou aktivnější a snažili se vytvořit tlak, ze kterého by následně mohli vstřelit vyrovnávací branku.

Paradoxně se stal opak. Puku se zmocnil Jakub Kadár, umně si obhodil obránce a dělovkou propálil všechno, co mu stálo v cestě. Užuž to vypadalo, že to bude zápas s klidným průběhem, ale o zajímavou zápletku se postaral Filip Döring. Piráti si vzali oddechový čas a bezprostředně po něm vstřelili třetí branku. Na střelu z otočky byl Čermák krátký. Hrálo se až do úplného konce, a právě brankář hostí vytáhl velmi dobrý zákrok proti Štefančíkově střele v závěrečných vteřinách. Litvínov tak získal tři body vyhrál 4:3.

V následné nadstavbě získal prémiový bod Litvínov. Daniela Deje našel Slavík, a ten dostal svou střelu za Malantova záda.