Zápasy - Dorost 03. 11. 2018, Šimon Kadeřávek

DOR: Cenný skalp pro dorostence, doma přehráli Spartu 4:2

L i t v í n o v - Litvínovským se v posledních utkáních daří. Ve čtvrtek dokázali urvat výhru proti Chomutovu a dnes je na domácím ledě čekala pražská Sparta. Tým z hlavního města zaznamenal v posledním utkání prohru 2:4 proti plzeňským Indiánům. Stejným výsledkem nakonec Pražané prohráli i na severu Čech.

14., 03.11.2018, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Sparta Praha
Litvínov mládež HC Sparta Praha
4 2
  • Třetiny

    1:0, 2:2, 1:0 - N 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Čermák (Ešler) – Minařík, Werner, Hynek, Cimrman, Hocelík, Kadár, Novotný – Dej, Adámek, Kočárek, Vopat, Slavík, Špaček, Brouček, Pešta, Krocker, Skuhrovec

  • Sestava hostů

    Sluka (32. Krbeček) – Tomov, Brůna, Ducháč, Ludvík – Broš, Bareš, Mácha, Höll, Straka, David, Pírs, Červenka, Krupička, Kalný, Němec, Vitouch


Reportáž

Utkání, které probíhalo těsně před zápasem litvínovské Vervy, začalo pěkně zostra. Oba týmy předváděly povedený hokej a umně kombinovaly. Vše přerušil nedovolený zákrok Brůny, který si musel odsedět dvouminutový trest, ke kterému ještě obdržel osobní desetiminutovku. Litvínov zavětřil šanci, kterou v následných minutách využil. Krocker nahrával na Slavíka, a ten našel v ideálním postavení Dominika Broučka, domácí rázem vedli.

Druhá třetina byla poněkud opatrnější než první, ani jednomu týmu se nedařila rozehrávka. V několika dalších minutách se hra otevřela a do hry zasáhli gólmani, kteří předváděli dobré zákroky. Toto mezičasí přerušil tvrdou střelou Daniel Dej, kterému asistoval Vopat s Adámkem. Domácí byli při chuti a zhruba po minutě hry přidal další trefu Litvínova Marek Slavík

Následky se dostavily záhy, Sparta vystřídala brankáře. Sluku vystřídal Krbeček a Pražané jako by s novým gólmanem ožili. Nejdříve z mezikruží pálil ostrými Jan Krupička a po několika minutách mu zdatně sekundoval Adam Mácha. Z pohodlného zápasu bylo rázem drama!

Ve třetím dějství diváci viděli spíše vylučování než branky. Prakticky na začátku třetiny dostal osobní trest Mácha. Deset minut před konce na trestné seděl domácí Werner a sparťanský David a Brůna. Černožlutí nevyužili přesilovku 4 na 3, na branku si fanoušci museli počkat až do úplného konce, kdy David Skuhrovec skóroval do prázdné branky.

V nadstavbě se nevylučovalo a byl k vidění dobrý hokej. Oba dva týmy chtěly získat prémiový bod. Sparta mu byla velmi blízko, avšak štěstěna se přiklonila na litvínovskou stranu. Marek Krocker překonal brankáře hostí a Litvínov tak získal 4 body.

Fanshop