Zápasy - Junioři 06. 09. 2018, Lukáš Pracný

JUN: První výhra Litvínova! Pejsar se blýskl čistým kontem

L i t v í n o v - 1. kolo DHL extraligy juniorů hostil Litvíno kladeneské Rytíře. Nervózní utkání ovládl domácí tým, když na jeho dvě branky nenašli hosté žádnou odpověď. Velkou zásluhu na to měl výtečný brankář Pejsar, který nepustil za svá záda jediný puk. V novince sezóny, kterou je nadstavba byli úspěšnější Kladenští a odvážejí si tak bonusový bod.

1., 07.09.2018, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo Rytíři Kladno
Litvínov mládež Rytíři Kladno
2 0
  • Třetiny

    0:0, 2:0, 0:0 - N 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (Zelenka) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Kitzberger,Havlík (A), Háva – Damašek, Jindra, Kysela, Berka, Stehlík, Limanovský,Bartoš (C), Šalinger, Fišer, Kovačič,Dufek (A), Svoboda

  • Sestava hostů

    Jiroušek (Novotný) – Kvapil, Staněk, Volráb, Šmatlák (A), Zíka, Zich – Šimek, Hašek, Bernat,M. Bláha , O. Bláha, Husarik (C), Rendla, Jelínek, Filip, Štrombach, Čermák, Sachr


Reportáž

Utkání pro kladenské nezačalo dobře. Už v 11. vteřině zápasu faulovali kladenští a na trestnou lavici si šel sednout Rendla za podrážení. Chemici toho v přesilovce ale moc nepředvedli a hosté se v poklidu ubránili.  Ve třetí minutě se blýskli útočnou akcí hosté. Filipovo střelou se ale Pejsar překvapit nenechal. Poté přišel první trest pro domácí, kdy na trestnou lavici usedl Svoboda. Hosté byli do půlky první třetiny aktivnější, ale jejich aktivita ke gólu nevedla. Hrálo se upracovaný hokej a ani jeden z týmů se nedostával do větších šancí. Ke konci třetiny se domácí přeci jen dočkali, ale jejich radost netrvala dlouho, protože sudí Petružálek branku neuznal pro hru vysokou holí.
 
Na začátku druhé třetiny se ujali vedení domácí! Lukáš Stehlík byl nejrychlejší a dostal puk za záda Jirouška. Z následujícího útoku zahrozilo Kladno, ale střelu do horního růžku výtečný Pejsar vyrazil do ochranné sítě. Poté následovala série vyloučení. Ve 30. minutě ujížděl sám litvínovský Stehlík na brankáře Jirouška a byl zastaven nedovoleně. Následovalo trestné střílení, které Stehlík nevyřešil dobře a pouze vyprášil Jirouškovu lapačku. Ve 34. minutě domácí odskočili Litvínovští do dvoubrankvého trháku. Jaroslav Fišer se nejlépe zorientoval před kladenskou brankou a trefil přesně mezeru mezi betony brankáře Jirouška. Do konce druhé třetiny byla zajímavá pouze strkanice před kladenskou brankou, kdy litvínovský Bartoš a kladenský Filip inkasovali 2+2 minuty za hrubost. 

Ve třetí třetině došlo k sérii vyloučení hostujících hráčů, kterou však domácí hokejisté nedokázali zúročit k vstřelení třetího gólu. V 51. minutě nebezpečně pronikl do brejku Stehlík a kličkou se pokusil překonat kladenského brankaře. Na Jirouška si ale nepřišel a brankář Kladna tak pořád držel svůj tým nadostřel. V 58. minutě si hosté vyžádali oddechový čas. Kladno zmáčkli litvínovské hráče v jejich obraném pásmu. Výtečný Pejsar však chemiky podržel a vychytal tak svojí první letošní nulu hned v prvním utkání sezóny.  

V novince sezóny, kterou je nadstavba se v 63. minutě prosadil hostující Šimon Jelínek a kladenští si tak odvážejí bonusový bod navíc.

Ohlasy

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): Bylo vidět, že se jedná o první zápas sezóny. Byla tam bojovnost, ale také to bylo zbytečně moc nervózní. V rozhodujících chvílích nám to skákalo a nemůžu klukům říct ani popel, protože bojovali, makali. Jsme rádi za tři body a velkou zásluhu má na tom brankář Pejsar.

logo Rytíři Kladno

Rytíři Kladno

Pavel Patera (Rytíři Kladno): Myslím si, že první třetina byla z naší strany slušná, ale ve druhé třetině jsme si mysleli, že Litvínov přejedeme a přestali jsme hrát náš hokej, nehráli jsme poctivý hokej. Litvínov nás po právu za to potrestal. Ve třetí třetině jsme tlačili, ale byli jsme vylučovaní, po právu vylučovaní, ale když máte tolik vyloučených, tak nemůžete útočit. Takže zasloužené vítězství Litvínova. 

Fanshop