Zápasy - Junioři 15. 09. 2018, Ondřej Mach, Daniel Kubelka

JUN: Po dvou prohrách Litvínov zabral a zdolal Karlovy Vary po samostatných nájezdech!

Litvínovská juniorka vyhrála první venkovní zápas letošní sezony. Karlovy Vary porazila až po patnácté sérii samostatných nájezdů, rozhodující nájezd proměnil David Jindra.

4., 15.09.2018, KV Arena
logo HC Energie Karlovy Vary
logo Litvínov mládež
HC Energie Karlovy Vary Litvínov mládež
3 4sn
  • Třetiny

    1:1, 2:2, 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bednář (Kašpar) – Bernáth, Cankov, Klejna, Ptáček, Tureček (A), Novák (A) – Záruba, Novotný, Berčík, Prošek, Rozhon, Jiskra, Petrov, Křehlík, Holub (C), Šik, Černý, Křemen

  • Sestava hostů

    Zelenka (Pejsar) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kitzberger, Kroupa, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Stehlík, Limanovský, Bartoš (C), Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek (A), Svoboda


Reportáž


Do zápasu hraném ve svižném tempu vstoupili lépe hosté, kteří se ujali vedení v 9. minutě. Stehlík vysunul do brejku kapitána Chemiků Dana Bartoše, který sám před Bednářem nezaváhal a posunul puk mezi betony karlovarského brankáře do karlovarské svatyně. Domácí se vyrovnání dočkali v polovině 15. minuty v přesilové hře. Jiskra dobře napadal snahu Severočechů o vyhození kotouče z pásma, zpoza branky naservíroval mezi kruhy Davidu Holubovi, který z první trefil naprosto přesně horní růžek!

Druhá třetina nabídla branky hned čtyři. V čase 23:22 poslal hosty znovu do vedení Přemysl Svoboda, který přesným švihem z pravého kruhu vymetl levou šibenici. Vedení vydrželo černožlutým ale jen něco málo přes tři minuty. Domácí zachytili puk ve středním pásmu a během chvilky z toho bylo přečíslení dvou proti jednomu. Radek Prošek s Tomášem Křehlíkem si několikrát na jeden dotek vyměnili puk a prvně jmenovaný už jen zasouval puk do zcela odkryté branky Litvínova.

Radost Energetiků z vyrovnání trvala přesně 78 vteřin, protože hosty poslal znovu do vedení Robert Bártek. Krátce před polovinou utkání ale bylo znovu vyrovnáno. Energetici opět využili přesilovou hru, když Křemen přiťukl puk Františku Klejnovi, který z levého kruhu vystřelil z ostrého úhlu a překonal hostujícího Pejsara.

Třetí dvacetiminutovka ani následné prodloužení branku přes snahu obou týmů nepřinesla, štěstí stálo při domácích hned dvakrát, protože Bednářovu klec dvakrát zachránila tyč.

Sobotní drama tak musely rozseknout až samostatné nájezdy, ve kterých dlouho zářili oba gólmani. V páté sérii přiblížil domácí blíže k vítězství Bernáth, jenže hned vzápětí prostřelil Bednáře Přemysl Svoboda a nájezdový maraton pokračoval. A byl to maraton se vším všudy, střelci však dalších 18 nájezdů mlčeli. Rozhodnutí přinesla až 15. série nájezdů, ve kterých se trefil David Jindra, zatímco domácí Křehlík neuspěl.

Ohlasy

logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary


Václav Eismann (K. Vary): V první řadě chceme pogratulovat soupeři k zisku dvou bodů. V naší hře byla velká křeč, nepřesnosti, nekvalita. Přestože jsem měl z mužstva pocit, že mělo přístup lepší než v pátek proti Slavii, tak pořád to je málo. Zvedneme se jedině tím, že utkání odbojujeme na krev, a to se zatím neděje.

Fanshop