Zápasy - Junioři 02. 11. 2018, Ondřej Mach

JUN: Chemici na Slavii nevyzráli, padli 2:6

Junioři po posledním vítězství nad Vary podlehli pražské Slavii v osmigólové přestřelce 2:6. Po čtvrtečním zápase se tak drží na čtvrté pozici, hosté se naopak posunuli na místo první.

15., 01.11.2018, ZS Ivana Hlinky
logo Litvínov mládež
logo HC Slavia Praha
Litvínov mládež HC Slavia Praha
2 6
  • Třetiny

    0:2, 2:3, 0:1 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Pejsar (41. Zajíček) – Bártek, Šubrt, Kitzberger, Kroupa, Havlík, Háva, Miškovič – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek.

  • Sestava hostů

    Málek (Vecka) – Bureš, Zderadička, Macek, Antoš, Štibingr, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Vleček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák


Reportáž


Severočeský Litvínov se ve čtvrtek utkal s pražskou Slavií. Domácí nevstoupili do zápasu šťastně, dostal se pod tlak a na trestnou lavici zamířil za hákování Limanovský. Hru v oslabení Chemici zvládli, bránit se však museli znovu, neboť si Bartoš vysloužil dvouminutový trest za sekání. A druhá přesilová hra Pražanů už přinesla úvodní branku. Po kombinaci Brože a Hradila vypálil Robin Všetečka a otevřel skóre utkání. Domácí si také zkusili hru v početní převaze, z přesilovky ale branku nevykřesali, naopak hned po jejím skončení znovu inkasovali. Spolupráce z první branky zafungovala znovu, Hradil našel znovu Robina Všetečku a ten se ani podruhé nemýlil, Slavia tak po první dvacetiminutovce vedla 0:2.

Černožlutí se na začátku druhé části snažili snížit a to se jim po pěti minutách hry povedlo. Fišer vytvořil skvělou příležitost pro Ondřeje Dufka a mladý forvard svojí střelou zmenšil náskok Pražanů. Slavia dokázala o chvíli později odpovědět, Janča nabil Martinu Petrákovi, který propasoval puk až za Pejsarova záda. Následně se vylučovalo na obou stranách, hra čtyř proti čtyřem branku nepřinesla. Litvínovu se ale povedlo znovu snížit. Byl to Marek Berka, kdo dal novou naději domácím, asistoval mu Jindra s Bártekem. Jednobrankový odstup ale dlouho nevydržel, individuální akcí zvyšoval opět na rozdíl dvou branek hostující Jan Štibingr. Týmu z Prahy se ve druhém dějství povedlo vsítit ještě jednu branku, po dvou asistencích přidal branku i Damien Hradil, pro změnu byli jeho asistenty Brož s Všetečkou. 

Ve třetí třetině nahradil Pejsara v brance Litvínova Zajíček, ten už ale po 18 vteřinách hry také inkasoval. Brož přihrál Damienu Hradilovi, který tak vstřelil svoji druhou branku utkání. Urputné třetí dějství přineslo dvě vyloučení na obou stranách, ani jednomu z týmů se ale dotlačit kotouč do sítě nepovedlo. Litvínov se už do hry nedostal a Slavii zaslouženě podlehl 2:6. 

Domácím se nepovedlo bodovat v základní hrací době, z nadstavby už však bod vytěžit zvládli. Po rychlém slávistickém nástupu se puku ujali Bártek s Jindrou, našli Vojtěcha Kyselu, který se svým projektilem postaral o to, že jeden bod ukořistí tým ze severu.

Fanshop