Zápasy - Junioři 17. 11. 2018, Petr Význer

JUN: Těsná výhra v derby, Litvínov nad Chomutovem vyhrál 2:1!

Ch o m u t o v - Junioři poprvé v sezoně porazili chomutovské Piráty, v ROCKNET Aréně vyhráli 2:1. Bonusový bod dnes získávají také litvínovští mladíci, nájezdy rozhodl Přemysl Svoboda.

18. kolo, 17.11.2018, Rocknet Aréna
logo Piráti Chomutov
logo Litvínov mládež
Piráti Chomutov Litvínov mládež
1 2
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:2 - N 0:0 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Skokan (Šatný) – Váchal, Seemann, Zeman, Mikulec, Beneš, Kleiner, Štochl – Vrhel, J. Svoboda, Chlán, Prokop, Jaroš, Mežnar, Koláček, Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Zajíček) – Bártek, Šubrt, Viedemann, Baláž, Kroupa, Havlík, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Dufek, P. Svoboda.


Reportáž


Piráti byli v úvodu utkání aktivnějším týmem. Už v první minutě musel spoustu střeleckých pokusů krýt litvínovský brankář Pejsar.
První výraznější akci musel znovu řešit Martin Pejsar. Obrana Litvínova nechala puk za sebou a Chlán prostrčením poslal Koblížka do brejku, ale puk zůstal před brankovou čarou. Střely Limanovského a Bárteka zůstaly pouze ve výstroji Skokana. 

Prokop Limanovský následně nešetrně fauloval Jiřího Beneše, který musel na ošetřovnu. Rozhodčí zákrok posoudil jako pozdní dohrání a pro Limanovského tak utkání skončilo. I přes oslabení se Ondřej Dufek dostal ke střele, kterou Skokan propustil za svá záda, ale i za pomoci obrany udržel vyrovnaný stav zápasu. Oslabení hosté ubránili, ale Chomutov měl stále více ze hry. Před koncem třetiny vytáhl Pejsar další skvělý zákrok. Tentokrát proti Stanislavu Vrhelovi.

Druhá třetina začala znovu lépe pro Chomutov. Více stříleli, tvořili si více šancí, ale litvínovská obrana hrála skvěle. Chomutov si držel výkonnost a v přesilovce se i prosadil. Petr Chlán vystřelil z prostoru mezi kruhy a Pejsar neměl nárok. V dalším oslabení se Litvínovu dařilo o poznání více. Pejsar i defenzíva hostů odolávali, ale Chomutov neustále tlačil. 

Berka při rychlém přechodu z obranného pásma přihrál Danu Bartošovi, který kotouč jemně tečoval do Skokanovi masky. Litvínov také získal výhodu přesilové hry, ale nedokázal ji využít.

Litvínovští začali poslední část zápasu aktivně. Dan Bartoš se dostal do zakončení, i když byl pod tlakem obrany domácích. Skokan opět chytá.  Martin Pejsar hned po akci Bartoše předvedl další ze série skvělých zákroků a Tomáš Koblížek se tak nezapsal do střeleckých statistik. 

Po vyloučení Stanislava Vrhela vyrovnal Jakub Kroupa. Ten obdržel přihrávku od Přemysla Svobody a překonal Skokana. Pejsar dále držel naděje Litvínova dost vysoko, když vychytal akci Jana Svobody. 

Marek Berka předvedl povedenou souhru s Davidem Jindrou, který zakončoval do skoro odkryté branky. Oba týmy si tvořili šance, ale brankáři stále drželi naděje svých týmů.

I v prodloužení byli hlavními postavami brankáři. Nadstavba se rozhodovala až v samostatných nájezdech.
Ve 3. sérii překonal Pejsara Koláček, ale i Daniel Jouza brankáře pirátů. O tom, kdo bude brát extra bod rozhodl Přemysl Svoboda ve čtvrté sérii.

Ohlasy

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov


David Kočí (Piráti Chomutov): „Když budu hodnotit výkon, tak je to přesně to co jsme po hráčích chtěli a chceme celou dobu. Bruslili, jezdili, vytvářeli si šance, ale bohužel jsme šance neproměňovali. Možná, že jsme na šance vyhráli 19:4, ale na góly jsme prohráli 1:2. Zejména ve druhé třetině bylo šancí dost, ale tak to někdy v hokeji chodí. Pokud budeme hrát stejným stylem jako s Litvínovem, tak jsem přesvědčen, že další zápasy zvládneme.“

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): „Z našeho pohledu jsme nebyli spokojení pouze s druhou třetinou. Jinak kluci makali, bojovali a brankář Pejsar nás tradičně výborně podržel. Druhá třetina rozhodla. Vydrželi jsme tlak soupeře. První třetina a druhá bylo nebe a dudy. V té třetí jsme se opět vrátili k naší hře a obrazem hry byly i naše šance, které bohužel neproměňujeme. Vrcholem bylo prodloužení, kdy jsme měli tři tutovky, ale bohužel to došlo až do nájezdů, ale klukům to tam padlo a vezeme si domů čtyři body.“