Zápasy - Junioři 24. 11. 2018, Petr Význer

JUN: Junioři se i přes porážku 3:2 se Slavií dostávají do play-off!

P r a h a - Litvínovští junioři v zápase dvakrát vedli, ale hráči Slavie vždy vyrovnali a v prodloužení rozhodli o své výhře 3:2. Mladíky to však mrzet nemusí, základní část zakončili na třetím místě a postoupili do vyřazovací části.

20. kolo, 24.11.2018, ZS Eden
logo HC Slavia Praha
logo Litvínov mládež
HC Slavia Praha Litvínov mládež
3p 2
  • Třetiny

    1:1, 0:1, 1:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vecka (Málek) – Fiala, Němeček, Bureš, Macek, Antoš, Holý – Brož (C), Kižlin, Všetečka, Havrda, Křenek, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

  • Sestava hostů

    Pejsar (Zajíček)– Bártek, Viedemann, Baláž, Kroupa, Havlík, Háva – Jindra, Kysela, Berka, Limanovský, Bartoš (C), Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.


Reportáž


Do utkání vstoupil Litvínov aktivně. Své rychlosti využil Marek Berka při úniku za obranu Slavie. Objel brankáře Vecku a snažil se kotouč zasunout za jeho záda, ale proti byla tyčka. Hra se přelévala na obě strany a k vidění bylo několik neproměněných příležitostí. Poté Pejsar pokryl teče Všetečky a Havrdy výbornými zákroky. Radost litvínovským hráčům dodal svou trefou po nenápadné kombinaci Vojtěch Kysela. Přemysl Svoboda ho našel v krásné pozici a Kysela se z bezprostřední blízkosti nemýlil.
Po třiceti vteřinách od prvního gólu mohl David Jindra překonat Vecku při samostatném úniku, ale selhala mu mířidla a minul branku. Do další šance se dostal Dufek. Bekhendovou střelou z otočky Daniela Vecku nepřekvapil a skóre se tak neměnilo. Práci měl i Martin Pejsar, který musel likvidovat střelu Labuzíka. Slavii se podařilo vyrovnat, když se z podobné pozice jako Kysela trefil Jakub Janča, tomu zpoza branky nahrával Vlček. Poslední šanci třetiny měl Robin Všetečka, ale netrefil branku a do kabin se šlo za smírného stavu.

Pejsar odstartoval druhou třetinu skvělým zákrokem proti dorážce Janči, před kterým byla odkrytá branka. Postupem času se hra přitvrdila, a tak se dostalo i na první vyloučení. Litvínov se bránil ve standardním oslabení, ale po vyloučení Jouzy měla Slavie 47 sekund dlouhou přesilovku 5 proti 3. Domácí kombinovali a následně Hradil prověřil gólmana hostí. Po delší odmlce se do útoku dostali hosté. Vecka bohužel vychytal Havlíka i Fišera. Petrák spolu s Kižlinem ujeli dva proti jedinému obránci. Petrák zkusil vystřelit na vzdálenější tyč a Pejsar znovu zasahoval. Hned po akci domácích se po levé straně rozjel Přemysl Svoboda. Natlačil se do středu hřiště a vystřelil do protipohybu bezmocného Vecky.

Litvínov mohl své vedení navýšit v přesilové hře po faulu Brože. V té si největší šanci vytvořil Přemysl Svoboda, který střílel z první po nahrávce od Jindry. Vecka střelu v klidu vyrazil. Svoboda nedovoleně bránil brankáře a vytvořil pro soupeře možnost, jak vyrovnat. Dufek i přes oslabení ujel s jedním ze svých spoluhráčů do přečíslení 2 na 1. Uvolnil se a vystřelil, naneštěstí pouze vedle branky. Těsně před koncem přesilovky našel Vlček v dobré pozici osamoceného Hradila, jeho dobře trefenou ránu vyrazil Pejsar ramenem do ochranné sítě.

Třetí třetinu začali aktivně sešívaní, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Ani akce Davida Kižlina z dobré pozice neskončila v brance, protože mu puk sjel z hole a nepovedlo se mu tedy zakončit. Přemysl Svoboda se dostal do další výborné příležitosti, když z pravého křídla neprostřelil Vecku. Litvínov neproměnil své dobré šance, a tak přišel trest. Pejsar sice první střelu Jaroslava Brože vyrazil, ale na dorážku z před brankového prostoru neměl šanci zareagovat.

Slávisté si vytvořili tlak, ale nevytvořili si v něm žádnou větší šanci. Další oslabení hostů přišlo po Fišerově podražení brankáře sešívaných. Pejsar se během oslabení nenudil a musel ukázat spoustu nelehkých zákroků. Domácí přesilovou hru nevyužili, a navíc se při napadání Severočechů nechali vyloučit. Chemikům se přesilovka opravdu nepovedla. Slávistům se dařilo stále vyhazovat a hosty k ničemu nepustili. Minutu a půl před koncem zápasu se veledůležitým zákrokem blýskl Pejsar proti kličkované Vlčka. Macek si nevybral správný čas pro faul. Minutu před koncem základní hrací doby podrazil hráče Litvínova a jeho tým se kvůli tomu musel bránit. Paradoxně největší šancí bylo vyhození kotouče z vlastní třetiny směrem k Pejsarovi. Ten měl připravenou lapačku, ale kotouč ji přeskočil. Naštěstí pro litvínovské juniory skončil mimo branku. 

Zápas dospěl do prodloužení a Severočeši nevyužili ani zbytek přesilovky a o tom, že 2 body zůstanou v Praze rozhodl Milan Antoš. Antoš s Mackem zakombinovali v přečíslení a střela prvního jmenovaného skončila za zády Pejsara.

Ohlasy

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha


Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Do zápasu jsme vstoupili trochu vlažně, možná jsme byli ještě opaření z Plzně, kde nám to vůbec nešlo, ale postupně jsme se dostávali do tempa a začalo to být dobré. Nakonec nás trochu zradila koncovka. Myslím si, že jsme mohli vyhrát v základní hrací době. Ne že by tam Litvínov neměl také šance, ale těch gólových šancí jsme tam měli více. Jsme rádi, že jsme po dlouhé době vyhráli v prodloužení."

logo Litvínov mládež

Litvínov mládež

Radek Mrázek (HC Litvínov): „Dneska se nám povedly dvě třetiny 1. třetiny, jinak to bylo nervózní a celkově to byl hokej hlavně o bojovnosti než o nějaké hokejové kráse. Naštěstí všechno okolo se pro nás dopadlo příznivě. Bojovali jsme o bod a postupujeme dál. Ale neznamená to pro nás, že polevíme, musíme naopak ještě více přidat."

Fanshop